Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 серпня 2024, 18:38
2258
3

Настав час для змін. Оболонь поступилась Зорі в Києві

Команда Іващенка знову не потішила вболівальників забитими м'ячами

| Оновлено 30 серпня 2024, 18:38
2258
3
Настав час для змін. Оболонь поступилась Зорі в Києві
УПЛ

Завершились єврокубкові кваліфікації й уже навіть устигли учасники міжнародних змагань дізнатись своїх наступних суперників за майбутніми основними раундами, а українська Прем’єр-ліга як набрала хід, так і не планує зупинятись. Утім, перерва на міжнародні матчі, що має розпочатись незабаром, усе ж таки вносить певні корективи в графікі підготовки команд.

П’ятий тур національної першості в цьому плані був дуже важливим, бо фактично на ньому можна було підводити риску й говорити про рівень готовності команд до цього сезону. У цьому плані в київської «Оболоні» були геть кепські справи, бо «пивовари» не виграли жодного матчу від початку футбольного року саме в чемпіонаті, і успіх проти «Колоса» в Кубку України цьому не міг жодним чином зарадити. Про суперників команди Валерія Іващенка за звітною грою, луганську «Зорю», теж можна було багато чого казати, адже це перша команда, яка змінила головного тренера в цій кампанії.

Младен Бартулович таким чином отримав під свою оруду колектив, який був йому дуже знайомий, адже раніше цей фахівець працював у штабі Юрія Коваля, тож проблем із адаптацію не мало б виникнути. Проте ці самі проблеми могла створити «мужикам» саме «Оболонь», і старт гри у виконанні господарів «Оболонь-Арени» про це красномовно свідчив.

Не минуло й пари хвилин у цьому протистоянні, як Суханов уже загрожував воротам «Зорі» з фірмовим ударом із лівого флангу штрафного, але поцілив вище. Ледь не всі атаки «пивоварів» у подальшому проходили саме через дії Сергія на завершення, однак він знову не мав належної вдачі в реалізації, тож команда залишилась без голів.

У гостей натомість мало що виходило попереду, проте посеред тайму поодинока подача з правого флангу не дісталась Будківського в штрафному, проте відскок забрав Мічин і одразу пробив у правий нижній кут. Цей момент виник фактично з нічого й у подальшому не отримав жодного акцентованого розвитку. Але «Зорі» було цього цілком достатньо для того, аби всі спроби суперників відповідати виглядали на тлі забитого луганцями м’яча ніяково.

На другий тайм Іващенко з неочевидних причин зняв із гри надзвичайно активного Суханова, після чого «Оболонь» перестала атакувати взагалі. «Зоря» натомість забрала ініціативу під контроль і скористалась однією з чергових помилок киян у захисті. А їх цього разу знову було чимало. Антюх на 52 хвилин залишив позаду себе Дубка на правому фланзі й викотив простріл на ближню під удар Будківському, який знову забиває в складі «мужиків», як у старі часи.

Можливо «пивовари» в подальшому й знайшли б свій момент у атаці, але Дубко за п’ять хвилин зробив так, щоб для цього взагалі жодних передумов більше не виникало. Два попередження за фоли на лівому фланзі – червона картка – Іващенко понурив голову, а його команда змирилась із поразкою. Те, що цього разу не було розгромного рахунку знову – особиста «заслуга» Будківського та Беніто, які змарнували просто відмінні нагоди перед чужими воротами.

Після міжнародної перерви київська «Оболонь» зіграє вдома проти «Олександрії», а луганська «Зоря» прийматиме київське «Динамо».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Блізніченко – 6,0, Тарануха – 6,0, Чернов – 6,0, Бичек – б/о.

«Зоря» (заміни): Беніто – 6,0, Кирюханцев – 6,0, Горбач – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Оболонь» – «Зоря» - 0:2

Голи: Мічин, 19, Будківський, 52

Попередження: Дубко, 57 – Будківський, 48, Беніто, 69, Дришлюк, 85, Джордан, 90+2

Вилучення: Дубко, 62 (друге попередження)

«Оболонь»: Федорівський – Осман (Чернов, 72), Дубко, Приймак, Карась, Мединський – Черненко, Мороз, Вітенчук (Бичек, 83) – Теслюк (Тарануха, 60), Суханов (Блізніченко, 46).

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Джордан, Дришлюк, Тронтель – Антюх (Кирюханцев, 73), Яцик (Горбач, 83), Башич, Мічин – Герреро, Будківський (Беніто, 65).

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 10 (1) – 10 (3)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 0 – 2.

ОБОЛОНЬ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Величезна прірва. Букмекери назвали коефіцієнт на титул Челсі у ЛК 24/25
Футбол | 30 серпня 2024, 20:13 0
Величезна прірва. Букмекери назвали коефіцієнт на титул Челсі у ЛК 24/25

Трофей Мудрика та компанії котирується по 2.75, реальні шанси і у Бетіса з Фіорентиною

Форвард Кривбаса: «Ми давали бій Бетісу»
Футбол | 30 серпня 2024, 17:59 9
Форвард Кривбаса: «Ми давали бій Бетісу»

Олег Кожушко – про виліт із Ліги конференцій

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
В цілому - рівна гра, але вкотре виграє той, хто краще використовує свої моменти. Бартуловича - з вдалим дебютом. Бажаємо продовжувати в тому ж дусі.
Falko
16:29, стаття про Пушика і ЛЧ. Заголовок починається "Настав час змін".
17:32, звіт про матч Оболонь - Зоря. Заголовок починається: "Настав час змін".
У Спортах одна методичка на всіх? )
P.S. До речі, у самому звіті я міркувань про жодні зміни, крім зміни тренера Зорі, не помітив.
FunnyCat_____
нельзя играть без усиления на одной самоотдаче и бойцовских качествах!
хотя кем уже усиливаться под конец ТО я не знаю и есть ли у пивоваров на это деньги!