Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 серпня 2024, 21:55
980
1

Андрій ПОЛУНІН: «У виступі Динамо в ЛЧ значно більше плюсів»

Колишній півзахисник збірної України оцінив виступ динамівців в ЛЧ

| Оновлено 28 серпня 2024, 21:55
980
1
Андрій ПОЛУНІН: «У виступі Динамо в ЛЧ значно більше плюсів»
Андрій Полунін

Колишній гравець збірної України Андрій Полунін ексклюзивно для Sport.ua поділився враженнями про виступ футболістів київського «Динамо» в Лізі чемпіонів після того, як вони зіграли внічию в повторному матчу раунду плей-оф з австрійським «Зальцбургом» – 1:1 та змушені були зійти з дистанції:

– Складається враження, що в недавньому повторному матчі кваліфікації Ліги чемпіонів з «Глазго Рейнджерс» київська команда вичерпала увесь ліміт везіння. Ось і вчора після поразки в першому поєдинку з «Зальцбургом» – 0:2, де динамівці частіше загрожували воротам суперника, вони розпочали дуже агресивно, створили гольовий момент й це ж треба, щоб уже перший удар господарів виявився результативним.

Незважаючи на цю невдачу кияни продовжували тиснути на володіння «містян», заслужено зрівняли рахунок, але далі підвела реалізація. Згадайте хоча б, з яких вбивчих позицій не забивав Шапаренко. Прикро, що далі пройшов «Зальцбург», а киян продовжать змагатися в менш престижній Лізі Європи.

І все ж, на мою думку, у виступі підопічних Олександра Шовковського на початкових етапах Ліги чемпіонів значно більше плюсів. Зокрема, в Зальцбургу в складі «Динамо» на поле виходили тільки гравці з українським паспортом. Для порівняння, в старті в господарів був лише один австрієць. Як бачите, Україна залишається кузнею футбольних талантів.

Також важливо, що в «Динамо» практично безболісно проходить етап зміни поколінь. Все на повній довірі. З кожним матчем додає київська молодь. Яскравий приклад - юний стопер Михавко, яку він вчора видав гарну гру. А, яке бажання було у всіх гостей битися до кінця. Переконаний, якщо клубне керівництво збереже поточний склад, то збагатившись досвідом від нього можна очікувати великих перемог.

Хоча не використаних резервів вистачає, є над чим працювати. Лише один приклад: в Зальцбургу кияни подали аж 16 кутових, що не принесло жодних дивідендів, бо «містяни» легко вигравали повітряні дуелі. Висновок? Треба награвати й дивувати суперника якимись домашніми заготовками при розіграші стандартних положень.

І це треба постаратися зробити оперативно, адже попереду в киян виступ в груповому раунді Ліги Європи, де суперники будуть не менш грізні.

Раніше колишній тренер «Динамо» Олександр Хацкевич розповів, чи є теперішній Ярмоленко корисним для киян.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумки дня ЛЧ. Ще три команди вийшли до осіннього раунду Ліги чемпіонів
Футбол | 28 серпня 2024, 00:15 0
Підсумки дня ЛЧ. Ще три команди вийшли до осіннього раунду Ліги чемпіонів

До основного раунду ЛЧ пробилися РБ Зальцбург, Янг Бойз, Спарта Прага

РБ Зальцбург – Динамо – 1:1. В Австрії не відігралися. Відео голів та огляд
Футбол | 27 серпня 2024, 23:59 35
РБ Зальцбург – Динамо – 1:1. В Австрії не відігралися. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 4-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
Це дивлячись з чим порівнювати: до прикладу ВВЛ перевернувся б у могилі від такої гри і результатів, але зважаючи на війну і відсутність легіонерів - ну, типу не вилетіли зі старту, то молодці....