Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2024, 23:41
1023
0

ТЕЛЬКО: «Сподіваємось, виросте покоління, яке з камбеком забиває 4 Шахтарю»

Спортивний директор Олександрії розповів про матч УПЛ із Шахтарем

| Оновлено 24 серпня 2024, 23:41
1023
0
ТЕЛЬКО: «Сподіваємось, виросте покоління, яке з камбеком забиває 4 Шахтарю»
УПЛ

Спортивний директор Олександрії Іван Телько в ексклюзивному коментарі для Sport.ua поділився враженнями від неймовірного матчу 4-го туру УПЛ з Шахтарем (4:3), а також розповів про призначення на посаду спортивного директора Олександрії та прощання з Дніпром-1.

Які враження від матчу? Що відчуваєте?

– Відчуваю гордість за хлопців, великі молодці. Вони продемонстрували сильний характер, свої бійцівські якості. Мені невідомі випадки, коли після 0:2 у першому таймі проти Шахтаря хоч якась команда робила камбек, тому хочу віддати належне футболістам та тренерському штабу, які гідно вийшли з непростої ситуації. Мої особисті емоції – кайф та гордість, отримав неймовірне задоволення від матчу.

Олександрія здобула три перемоги поспіль, чудовий початок сезону, завдяки чому це вдалось?

– Завдяки підбору виконавців, грамотному тренувальному процесу та тренерському штабу, який все це налагодив та використовує найкращі якості наших футболістів.

Багато фахівців відмічають вдалу роботу на трансферному ринку Олександрії. Робота з підсилення складу вже завершена чи ще триває?

– Вона не буває завершена до кінця трансферного вікна. Завжди відкрита, продовжуємо працювати. На мою думку, немає ідеального трансферного вікна, завжди хочеться ще когось підписати та підсилити команду. Тому, відповідь – ні, не завершена.

Як вам робота на новій посаді, що вас здивувало чи вразило в Олександрії?

– Це новий досвід для мене. На посаді спортивного директора треба трішки по-іншому дивитись на футбол. Приємно вразив колектив, всі хлопці дуже відкриті до спілкування, тренерський штаб – топ. Я знав їх людські якості й, до цього, хочу відзначити, що з усіма в команді дуже приємно працювати.

Як поступила пропозиція обійняти посаду спортивного директора та чи довго думали над нею?

– Пропозиція поступила від генерального директора Олександрії Івана Кузьменка, з яким ми спілкувались досить давно на різні футбольні теми. Коли ця посада стала вакантною, то я отримав відповідну пропозицію та прийняв це рішення десь впродовж тижня.

Ви були причетні до дитячої футбольної академії ФК Дніпро. Яка зараз її доля після занепаду професійного футболу у місті?

– В академії Дніпра залишились філіали, які працюють, там все добре, діти продовжують займатися футболом. Центральна академія також працює, але не можу достовірно сказати за її долю, бо не володію інформацією, кому належать будівля та футбольні поля. Поки що діти займаються, і це найголовніше. Сподіваюсь, що так буде й далі, бо академія Дніпра завжди славилася своїми вихованцями, там хлопці з великим потенціалом. Й буде дуже шкода, якщо не вдасться вирішити питання, щоб академія продовжувала життя.

Чув інформацію, що Кривбас може взяти під своє крило цю академію. Що вам про це відомо?

– Не знаю, якщо чесно. Певні чутки чув, але зараз більше сфокусований на Олександрії та її академії.

Якщо закрити тему Дніпра-1, що можете сказати про останні місяці життя команди, коли остаточно стало зрозуміло, що це все?

– Я, як і всі, дізнавався про всі останні новини з засобів масової інформації. Дізнався про фініш, коли і всі дізнались. Мені дуже шкода, що так вийшло з клубом, до якого маю безпосереднє відношення. У структурі ФК Дніпро, а потім СК Дніпро-1 провів по суті все своє футбольне дитинство та юність, починаючи з 6 років. На жаль, ніяк не міг запобігти занепаду клубу.

Олександрія підписала багато молодих гравців зі структури СК Дніпро-1. Можете детальніше розповісти про їхній потенціал?

– Аванси, звичайно, не буду роздавати або якось виокремлювати хлопців. Скажу так, що всіх, кого ми отримали з академії Дніпра, – це все талановиті гравці з потенціалом, на яких ми розраховуємо. Й маємо надію, що з них виросте нове покоління футболістів, які роблять камбеки та забивають по 4 м'ячі Шахтарю.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.