Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2024, 23:46
967
0

ЧУЙЧЕНКО: «Важко згадати, коли раніше Шахтар був таким безпорадним»

Колишній гравець Олександрії оцінив сенсацію в матчі 4-го туру УПЛ

| Оновлено 24 серпня 2024, 23:46
967
0
ЧУЙЧЕНКО: «Важко згадати, коли раніше Шахтар був таким безпорадним»
УПЛ

4-й тур УПЛ відкрився протистоянням в Олександрії, де містяни здобули вольову перемогу над «Шахтарем» (4:3), поступаючись 0:2.

В розмові з кореспондентом Sport.ua Сергій Чуйченко, який свого часу був найкращим бомбардиром олександрійської команди, розповів, що допомогло господарям поля взяти гору над грандом українського футболу:

– Якщо відверто, то я очікував, що гірників спіткає невдача. Надто непереконливо вони діють останнім часом. Хоча, звісно, не думав, що сюжет протистояння буде таким закрученим. Навіть не знаю, чи були ще випадки, коли «Шахтар», виграючи 2:0, потім пропустив чотири м'ячі поспіль.

– Чим можете пояснити, що в серпні «гірники» збавили оберти?

– В діях «Шахтаря» кудись зник креатив, їхня гра стала прогнозованою. Це простежувалося в програному поєдинку з «Поліссям» й випадковій перемозі над дебютантом еліти – «Лівим Берегом». Можливо, десь не обійшлося без переоцінки своїх сил. А коли суперник починав чинити впертий опір, то виникали проблеми із завершенням атак.

– Але ж «гірники» в Олександрії забили аж тричі.

– Так, проте, погодьтесь, що гості рідко загрожували володінням містян. Вийти вперед «Шахтарю» допоміг автогол Шабанова, а Педріньо зменшив відставання в рахунку до мінімуму за якісь секунди до фінального свистка. «Олександрії» треба віддати належне за проявлений, на відміну від суперника, характер. Молодці.

– Це вже третя перемога поспіль підопічних Руслана Ротаня. Вони лідирують надовго?

– Складно сказати, але вони зробили вагому заявку на успішний виступ, адже взяли гору над командами, які обов'язково будуть в чільній групі. Тепер треба постаратися не втратити, як кажуть, свої очки. Містяни, передусім, додали у впевненості. Це можна пояснити зростанням конкуренції за місце в стартовому складі. Це неабияк стимулює кожного гравця діяти через не можу. Вгадали вони й з новачками, зокрема, Олександр Філіппов оформив хет-трик.

– А що «Шахтар»?

– В них попереду – серйозний розбір польотів. Можна погодитись з керманичем Маріно Пушичем, що вони грали неприпустимо. Все ж, у донецької команди якісний підбір виконавців на фоні інших українських команд, й вони надолужать згаяне. Володар золотих медалей знову визначиться в боротьбі «Шахтаря» та «Динамо».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.