Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2024, 17:31
1759
6

Артем ГАГАРІН: «Позовів щодо боргів старого Кривбаса вже не може бути»

Віцепрезидент «Кривбаса» – про становлення криворізького клубу

| Оновлено 20 серпня 2024, 17:31
1759
6
Артем ГАГАРІН: «Позовів щодо боргів старого Кривбаса вже не може бути»
ФК Кривбас. Артем Гагарін

Віцепрезидент «Кривбаса» Артем Гагарін есклюзивно для Sport.ua розповів про матч проти «Вереса», літні трансфери, настрої легіонерів та збереження великого футболу у області.

– Які враження від матчу з «Вересом»? Результат заслужений?
– В даній ситуації, в якій ми знаходимося, найважливіше – здобути три очки і поїхати далі. Найважливіше - це результат, і ми його здобули.

– «Кривбасу» випали досить серйозні суперники в єврокубках: «Вікторія» та «Бетіс», але підсилення під єврокубки я не побачив. З чим це пов'язано? Недостаток фінансування чи віра у наявних виконавців?
– Віра була, є і буде. Точкове підсилення було. Ми продали Бескоровайного, натомість взяли Романчука. Класний гравець, він грає. З «Вікторією» він одним з найкращих на полі взагалі був. В цілому є ті гравці, яким ще треба підтягнутися, треба адаптуватися. Зі Снурніциним давно була домовленість, зараз він перейшов. Морозу треба трохи часу дати. Найважливіше, що ми зберегли наявних гравців, тому що це складно.

– Як вдається тримати легіонерів під час війни у Кривому Розі?
– Нормально вдається, вони теж адаптуються, вони теж звикають. В них у всіх класне почуття гумору. Хтось щось заряджає, а інші підхоплюють. Бізімана більш серйозний, але все одно прикольно реагує. Тобто, завдяки почуттю гумору вони всі переживають цю історію.

Звичайно є певні побоювання, але найстрашніше, це коли ти ще не приїхав і маєш наважитися. Приїхати у Кривий Ріг вперше – для них найстрашніший момент.

– Чув інформацію, що якщо «Кривбас» не вийде у груповий етап єврокубків, більшість легіонерів підуть. Наскільки вона відповідає дійсності?
– Ігор Бурбас казав, що ми в Молдові гратимемо, і що, ми граємо в Молдові? Як вони можуть піти, яким чином? Ті, хто підписував контракти після 24 лютого 2022 року, не можуть скористатися правилом ФІФА (Annexе 7 завершив свою дію 30 червня 2024 року, прим. Sport.ua). Вони не підуть просто так, я вас запевняю, у них всіх діючі контракти. Для продажу ми завжди відкриті, але просто так піти, це – ні.

– В Дніпропетровській області «Кривбас» залишився єдиним професійним футбольним клубом, ви готові до статусу головної команди області?
– На жаль, так і є. Ми завжди пишалися тим, що ми маємо два професійні клуби в області, які грають на найвищому рівні. Таким могли хизуватися максимум: Київ та Львів. В тому ж Харкові був лише один клуб.


ФК Кривбас. Артем Гагарін

Наше дніпровське дербі - це завжди було щось цікаве. Ми такі щоб «Дніпро» жив, ми цього хочемо. Той самий «Дніпро».

– Як і той самий «Кривбас»?
– Ми розмовляли тільки що з ультрас і вони сказали, що прийняли цей клуб. Вони розуміють, що це не чиїсь там мутки, в нас зараз немає старих керівників. Ми нікого не дуримо.

– Нещодавно у Дніпрі проходив круглий стіл щодо зникнення великого футболу у місті, запрошувалися спортивні журналісти та футбольні особистості. Ось ви готові медійно підтримати ідею створення нового «Дніпра» чи відродження старого?
– Якщо брати той «Дніпро», там багато хлопців, з якими ми товаришували. Я був ведучим в Варшаві на фіналі Ліги Європи. Класно коли в області є два клуби. Не треба боятися конкуренції.

Якщо треба підтримати, скажіть як, я підтримаю. Я думаю і «Кривбас» підтримає. Нам часто пишуть: «Ви вбили «Гірник», щоб створити «Кривбас», ми завжди з цього сміялись. Всі ж чудово розуміють, що відбувся ренеймінг. Бренд «Кривбаса» більш популярний, всі пам'ятають та люблять «Кривбас», з цього отримали плюси всі.

– Ніяких проблем по боргам колишнього «Кривбаса» немає? Від УЄФА нічого не приходило?
– Судових позовів вже не може бути за давністю. Термін, коли могли подавати позови, вже пройшов.

– А що тоді заважає взяти історію того «Кривбаса»?
– Ми взяли більше. Ми взяли історію криворізького футболу. Чому ми так зробили? Тому що якщо колупатися в історії, то в 1959 році в газетах написано, що з’явилась команда «Гірник». Ми будемо випускати книгу. Хочемо розібратися, коли почався футбол у Кривому Розі.

Останнє що мене здивувало на тему історії українського футболу, це нові наліпки «Слава Україні» для форми. Там написано розвиваємо український футбол з якогось року. Я взагалі не зрозумів, що це за рік, почав гуглити, мені видало: у Львові відбувся перший матч. Там ще є якийсь пам'ятник. Ну, це історія, хтось написав, і почалося.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
Якщо не правонаступники - то і історії у Вас жодної нема... Ви команда-проект.... Сьогодні є, завтра зникнете як і пердяни-1.... Історія - це герб, статистичні дані, рейтингові очки, імідж.... а так у вас просто вкрадена назва, штучно натягнута на інший колектив! 
Shturmgewehr
Які хитро...опі
Дніпро не правонаступник, металіст теж, і кривбас чистий...
І лише Карпати платіть...
Толян
Я вболівальник зі стажем ФК Гірник. Ну і де курва мій клуб?
Ron Noiill
Жирують на вкраденні гроші шашличником у народу та армії бл.