Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 11 серпня 2024, 16:24
2726
10

Неочікуваний розгром. Рух познущався над Оболонню в Києві

У ворота команди Іващенка відправились чотири м'ячі без відповіді

| Оновлено 11 серпня 2024, 16:24
2726
10
Неочікуваний розгром. Рух познущався над Оболонню в Києві
УПЛ

Нашу розповідь про події другого туру української Прем’єр-ліги ми продовжували у самий розпал вихідного дня в неділю, коли київська «Оболонь» на власному полі проводила другий поспіль домашній матч у новому сезоні. Суперником «пивоварів» цього разу був львівський «Рух», щодо ігрових кондицій якого треба було враховувати один дуже важливий момент – команда Віталія Пономарьова ще не грала офіційних матчів цього літа.

У той самий час у «пивоварів» цієї ігрової практики було навіть більше, аніж її того хотілось, бо доводилось у червні спочатку захищати право на участь у новому розіграші УПЛ, а потім стартувати в кампанії з дуже виснажливої нічиєї проти ковалівського «Колоса» (2:2) так само на «Оболонь-Арені». А ще команда Валерія Іващенка під час міжсезоння втратила свого головного нападника Ігора Краснопіра, а оскільки доля – річ дуже іронічна, то дебютувати за свій новий клуб колишній гравець «Оболоні» мав саме у звітній зустрічі.

Доволі змістовним вийшов перший тайм цієї зустрічі, і точно не таким прісним, як попередній аналогічний відтинок ігрового часу у виконанні «Оболоні» та «Колоса» тиждень тому. Бажання «Руха» грати в атакувальний футбол передусім цьому сприяло, однак і «пивовари» не уникали можливості зайвий раз пробити по воротах суперників, тож гра була достатньо жвавою.

Важко сказати, хто при цьому виглядав більш переконливо, бо проблеми в захисті та під час реалізації гольових моментів мали що одні, що інші, тому ми так і не побачили голів у виконанні Краснопіра та Суханова ще до перерви, хоча підстави для цього були. А от результативний удар Притули ми таки занесли до протоколу. Із пенальті, який на рівному місці незграбним рухом у бік ноги Холода привіз Приймак під час боротьби за відскок м’яча.

У другому таймі «Оболонь» наче й побігла до атаки з перших хвилин, але це виявився фальстарт. Команда Іващенка забула про створення гольових моментів, тож «Рух» спокійно перечекав певний час, доки суперники не стомляться тримати м’яч, а потім холоднокровно добив опонентів. Не без Краснопіра, бо інакше ця історія й не могла відбутись. Ігор на 67 хвилині фактично зняв усі питання в цій грі голом із передачі Сича з правого флангу.

Те, що трапилось далі, – то вже більше від загальної втоми та втрати концентрації гравцями «пивоварів». Без мотивації боротись за результат вони ледве встигали за суперниками, помилялись у небезпечних зонах, і зрештою догрались до розгрому. Свіжі Квасниця та Клайвер просто розірвали фланги господарів поля.

За тиждень київська «Оболонь» гостюватиме у полтавської «Ворскли», а львівський «Рух» навідається до черкаського ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Блізніченко – 6,0, Лук’янчук – 6,0, Вітенчук – б/о, Т. Лях – б/о.

«Рух» (заміни): Квасниця – 7,0, Карабін – 8,0, Клайвер – 7,0.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Оболонь» – «Рух» - 0:4

Голи: Притула, 18 (пен.), Краснопір, 67, Квасниця, 88, Клайвер, 90

Попередження: Сич, 54

«Оболонь»: Рибка – Осман, Дубко, Карась, Мединський – Мороз, Черненко (Вітенчук, 81) – Груша (Блізніченко, 61), Приймак (Лук’янчук, 62), Суханов (Т. Лях, 82) – Тарануха.

«Рух»: Ледвій – Роман, Дідик, Холод, Сич – Притула, Підгурський, Федор – Р. Лях (Карабін, 70), Краснопір (Клайвер, 78), Руніч (Квасниця, 57).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 13 (4) – 13 (7)
Кутові: 5 – 3
Офсайди: 1 – 2.

ОБОЛОНЬ - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ros
Якби Шахта не злила матч Поліссю, цей Рух порвав би словенців в ЛК
vitalikss86
Це хибна уява, що Рух пройшов ЛК
Кривбас також добре грав , навіть був лідером деякий час , набрав більше очок ніж Рух
І все рівно не може пройти суперника в єврокубках 
Чемпіонат тільки почався
Подивимося взагалі чи зможе 3-4 місце Рух посісти чи будуть втрачати часто необовʼязково (зі слабким суперниками) очки як минулого сезону 
Donchanin
Чог там несподiваного? Подивиться на склад тiх та iнших.
Заднім розумом всі сили, а коли я в травні писав що Рух потрібен замість Д-1 в ЄК мене шаленіло мінусували
Ros
Подивіться, що ніякі (незіграні) Карпати роблять з Кривбасом. Рух явно сильніший.
RKarp
Рух сам винуватий, що не пройшов у єврокубки але у цьому сезоні цілком реально з таким стабільним складом може посісти 3-4 місце в чемпіонаті, якщо звісно не знайдеться багатший за Козловського папік, який протягне свій регіональний клуб за рахунок підкупів у єврокубки і тим самим опозориться на євро арені. Як би там не було але чемпіонат тільки стартував, подивимось.
Sergey Romanchik
Тому що забагато для УПЛ 16 команд....
Лівий берег, Оболонь,Інгулець це максимально 1 ліга....
Panthera_onca__
Фонд Притулы постарался.    Ну и без беженца не обошлось.