Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 серпня 2024, 21:36
506
0

США – Італія. Прогноз і анонс на фінал жіночого волейбольного турніру ОІ

Американки вперше вибороли золото на минулій Олімпіаді. Італія жодного разу не була у призерах

| Оновлено 10 серпня 2024, 21:36
506
0
США – Італія. Прогноз і анонс на фінал жіночого волейбольного турніру ОІ
volleyballworld.com

У завершальний день Олімпійських ігор в Парижі 11 серпня відбудеться фінальний матч жіночого олімпійського волейбольного турніру. У боротьбі за золоті та срібні нагороди зійдуться збірні США та Італії. Американські волейболістки дуже довго йшли до свого першого успіху на Олімпіадах і вперше виграли чемпіонське звання лише у Токіо три роки тому. Що ж до Італії, то ця країна ще жодного разу не входила до числа призерів жіночих турнірів. Тому для нинішнього покоління італійок вихід до фіналу вже має величезне досягнення.

США

Тут у Франції волейболістки США на першому етапі виступали у групі А і розпочали турнір із поразки. З рахунком 2:3 вони поступилися збірній Китаю. І у другому матчі американкам довелося грати п'ять партій. Але цього разу вони зуміли виграти тай-брейк у Сербії, причому лише 17:15. Та й третій поєдинок проти господарок Олімпіади склався для підопічних Карч Кірай непросто, хоча вони досягли успіху з рахунком 3:0. Дві партії американські волейболістки взяли з мінімальною перевагою, обидва рази по 29:27.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У чвертьфіналі збірна США завдала поразки Польщі 3:0, а у півфіналі насилу виграла у Бразилії 3:2, поступаючись по ходу гри за партіями 1:2. Отже, просування до фіналу для американок легким ніяк назвати не можна.

Якщо говорити про лідерів команди, то слід передусім назвати діагональну Андреа Дрюс, яка набрала в цьому турнірі вже 91 очко (в середньому 18.2 очка за гру). Також результативно грають догравальниця Кетрін Пламмер, вона принесла своїй команді 70 очок (приблизно 14 очок за гру) та ще одну догравальницю Ейвері Скіннер, в активі якої 65 очок (у середньому 13).

Італія

На відміну від своїх суперниць по фіналу, збірна Італії досить впевнено пройшла всі п'ять матчів олімпійського турніру і чотири з них виграла з рахунком 3:0. Так, у групі С італійські волейболістки по черзі перемагали збірні Домініканської Республіки 3:1, Нідерландів та Туреччини – обидва рази по 3:0. В підсумку вони набрали максимальних 9 очок, вийшовши до плей-оф з першого місця.

У чвертьфіналі їм протистояли дворазові чемпіонки світу волейболістки Сербії, але й тут Італія досягла успіху 3:0. А у півфіналі теж в трьох партіях італійки вдруге на Олімпіаді виявилися сильнішими за Туреччину.

Звісно, зіркою номер один у складі збірної Італії залишається 25-річна діагональна Паола Егону. В її активі 88 очок на турнірі (у середньому 17,6 за гру). 50 очок набрала догравальниця Міріам Сілла. Також вдало грають на цій Олімпіаді центральна блокуюча Сара Луїза Фар та зв’язуюча Алесія Орро.

Статистика матчів

Нинішнього року команди зустрічалися двічі у Лізі націй і обидва рази вигравала Італія. На груповому етапі італійські волейболістки перемогли 3:1, а у чвертьфіналі 3:0. А ось минулого року на цьому ж турнірі збірна США досягла успіху на першому етапі 3:2. На попередній Олімпіаді у Токіо американки виграли з рахунком 3:1. І ще можна згадати чемпіонат світу 2022 року, коли ці збірні зустрічалися в поєдинку за 3 місце. Тут сильнішою виявилася Італія 3:0.

Прогноз на протистояння:

Суперниці справді гідні одні одній, але комусь із них обов'язково дістанеться золото, а комусь срібло. Італійки ще жодного разу на турнірі не грали п'ять партій, тому якщо гра затягнеться, то це явно не на їхню користь. Припустимо, що Італія виграє з рахунком 3:1.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ ЖІНОЧОГО ВОЛЕЙБОЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО ТУРНІРУ

11 серпня, неділя

США – Італія
Париж. Виставковий центр «Парі Експо Порте де Версаль». 14:00
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, у яких турнірах він гратиме у наступному сезоні
Футбол | 10 серпня 2024, 07:28 13
Анчелотті зізнався Луніну, у яких турнірах він гратиме у наступному сезоні

Карло розповів, що Лунін гратиме тільки у другорядних турнірах

Хотіли та змогли. Зоря в Одесі обіграла Чорноморець
Футбол | 10 серпня 2024, 17:32 11
Хотіли та змогли. Зоря в Одесі обіграла Чорноморець

Луганчанам у Південній Пальмірі вистачило для перемоги одного голу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.