Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 серпня 2024, 13:26
857
1

ХАЦКЕВИЧ: «Динамо виглядало цікавіше, не вистачило лише втримати перемогу»

Колишній тренер «Динамо» розповів, чого не вистачило киянам для перемоги над «Рейнджерс»

| Оновлено 07 серпня 2024, 13:26
857
1
ХАЦКЕВИЧ: «Динамо виглядало цікавіше, не вистачило лише втримати перемогу»
ФК Динамо Київ. Олександр Хацкевич

У першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2024/25 київські динамівці в Любліні звели внічию (1:1) поєдинок проти шотландського «Рейнджерс», не витримавши переможний рахунок на останній хвилині матчу.

Чому так сталося і враження в цілому по грі в інтерв'ю Sport.ua розповів колишній головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич.

– Олександре Миколайовичу, на ваш погляд, нічийний рахунок в Любліні закономірний?

– Якщо оцінювати суто командну гру, то, на мій погляд, все ж таки динамівці виглядали на поле трошки переконливіше. Обидві команди розпочали матч у високому темпі, «Рейнджерс» навіть зумів достатньо непогано пресингувати киян, але в цілому початок гри був за «Динамо». Взаємодія, комбінації були у нашої команди на хорошому рівні, вона створювала моменти і врешті-решт забила гол, відправившись на перерву з прийнятним рахунком.

– Що сталося на останній хвилині матчу у карному майданчику динамівців?

– Можна знайти чимало пояснень: концентрація уваги, індивідуальні помилки при захисті воріт. Але я ж все-таки не хотів би на цьому акцентувати увагу. Є результат першого матчу, від якого треба відштовхуватися, щоб готуватися до другої гри в Шотландії. Попереду ще будуть 90 хвилин, і можна буде у підсумку подолати шотландський бар'єр.
Ще раз наголошую, що, на мій погляд, за якістю гри, за своїм станом «Динамо» виглядало цікавіше. Єдине, чим можуть бути незадоволені вболівальники і тренерський штаб, це підсумковий рахунок 1:1, тим паче, що завжди прикро втрачати переможний рахунок на останній хвилині гри. Рахунок не влаштовує «Динамо», але матч-відповідь все розставить по місцях.

– У другому таймі в Люблині динамівці вже не були такі переконливі, як до перерви. Це «Рейнджерс» додав, чи кияни вирішили грати на утримання переможного рахунку?

– Це така психологія, яка є і у великих команд, навіть у того ж «Реала». Коли закінчується матч і рахунок мінімальний, підсвідомо бажання втримати переможний результат у футболістів все одно присутнє. Динамівці, мабуть, хотіли після перерви віддати ініціативу і зіграти, використовуючи простір, що у нинішнього «Динамо» непогано виходить. Тим паче що у розпорядженні є швидкі футболісти на флангах, в атаці Ванат. Але треба віддати належне супернику. «Рейнджерс» у другому таймі додав і в контролі м'яча, і в агресії, тому потрібно вже у матчі-відповіді бути готовими до таких моментів.

– У матчі-відповіді «Рейнджерс» буде фаворитом, враховуючи, що кияни гратимуть у Шотландії?

– Звичайно, тиск трибун, повний стадіон, все це буде тиснути на нашу команду. Але на сьогодні в команді Олександра Шовковського я бачу, що хлопці розуміють, що треба робити на футбольному полі, як втілювати його задуми в грі, своя філософія, все це у «Динамо» зараз є. Тому я бажаю киянам у Шотландії перемоги, тому що навіть не дивлячись на «домашні» 1:1, шотландці не будуть фаворитами другого матчу.

Раніше колишній захисник збірної України і «Динамо» Володимир Єзерський проаналізував першу гру киян проти шотландців.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо – Рейнджерс. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів
Футбол | 06 серпня 2024, 20:15 132
Динамо – Рейнджерс. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Продовжити розпочате у матчах проти «Партизана»

Беленюк здивував рішенням завершити кар'єру. Відомо, коли піде зі спорту
Олімпійські ігри | 06 серпня 2024, 18:58 11
Беленюк здивував рішенням завершити кар'єру. Відомо, коли піде зі спорту

Відомий спортсмен готовий завершити зі спортом одразу після ОІ-2024

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MIRRA
Ага, в Глазго побачите "цікавіше"... на рівному місці віддали гру, втомилися...