Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 серпня 2024, 12:30
1302
3

ЄЗЕРСЬКИЙ: «У другому таймі Рейнджерс втягнув Динамо у свій футбол»

Колишній захисник збірної України і «Динамо» проаналізував першу гру киян проти шотландців

| Оновлено 07 серпня 2024, 12:30
1302
3
ЄЗЕРСЬКИЙ: «У другому таймі Рейнджерс втягнув Динамо у свій футбол»
УАФ. Володимир Єзерський

Колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Володимир Єзерський в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що перешкодило киянам втримати переможний рахунок в першому матчі кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з футболістами «Глазго Рейнджерс»:

– Вчора в польському Любліні були два різні тайми. До перерви гра динамівців справила більш цілісне враження. Кожен футболіст чітко знав свій маневр, була динаміка, вміла гра у відборі, швидкі переходи від оборони до наступу. Згадаймо хоча б епізод, коли номінальні господарі вийшли вперед. Було перехоплення м'яча в середній зоні, різкий контрвипад, який завершився виходом Ярмоленка на порожні ворота. Втім, не можна сказати, що гості відсиджувалися лише в обороні, були й в них гольові моменти, проте кияни мали більше нагод відзначитися вдруге.

– Чому ж тоді після перерви динамівцям вже не вдавалося контролювати перебіг подій на полі?

– Шотландці додали в інтенсивності, почали високо пресингувати й з'ясувалося, що киянам далеко не завжди вдавалося виходити з-під цієї щільної опіки. Не встигали за переміщеннями суперників в середній зоні Бражко та Шапаренко, але найгірше, що в динамівців виникли проблеми на флангах.

– Хто в цьому винен?

– Як на мене, крайнім захисникам треба було вище зустрічати візаві, а не спостерігати, коли ті комбінують біля штрафного майданчика. Звісно, допомагати їм повинні були й півзахисники, але вчора підстраховка часто підводила киян. Тому в шотландців було вдосталь часу для пошуку вразливих місць в шикуваннях динамівців.

– Можливо, цей спалах активності «Глазго Рейнджерс» вдалося б нівелювати завдяки появі свіжих гравців?

– Мабуть, керманич Олександр Шовковський також на це розраховував, але я не можу сказати, що ті футболісти, котрі вийшли на заміну, підсилили гру.

– Особливо відчутною була перевага гостей в останні десять хвилин, коли здавалося, що кияни думають тільки про збереження переможного рахунку.

– Шотландцям додавало впевненості те, що завдяки правильному вибору позиції вони почали вигравати «другий поверх». Наші стопери часто губили площину воріт, добре, що в кількох епізодах виручив кіпер Бущан. Проте в компенсований час шотландці свого таки добилися.

– Перед повторним поєдинком не відчуваєте, що в Глазго динамівцям буде ще важче?

– Нічого страшного не сталося. В Любліні з середини другого тайму динамівці перестали грати низом, дозволивши супернику втягнути себе в силову боротьбу. Тому киянам треба проаналізувати, хто в цьому винен, й у Шотландії постаратися взяти м'яч під свій контроль й вертикальними передачами дошкуляти опоненту. Гольові моменти обов'язково будуть, тільки, щоб реалізація не підвела.

Раніше півзахисник «Динамо» Володимир Бражко прокоментував нічию проти «Рейнджерс».

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матч Першої ліги перенесено через тривогу в Сумах, яка триває більше доби
Футбол | 07 серпня 2024, 13:33 0
Матч Першої ліги перенесено через тривогу в Сумах, яка триває більше доби

«Вікторія» та «Діназ» не зіграють 7 серпня

Борець Насібов пробився до 1/4 фіналу на ОІ в Парижі
Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 13:24 10
Борець Насібов пробився до 1/4 фіналу на ОІ в Парижі

Парвіз у першій сутичці виявився сильнішим за Мате Немеша із Сербії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
Кроме того две тупые замены:  и Буяльский, которые никакие и толко ослабили игру. Не понимаю, почему Шовковский вместо никакого Буяльского не выпускает Царенко!? Лонвейку вообще нечего делать в Динамо!
Бензар Євген
Ау, Дмитро! Єзерський не в Динамі а в Шахтарі грав! А ще ганяв по полю як лося по кукурудзі до роздягальні отого чорнявого Бангуру у Донецьку. Пишеш маєчню, експерте...