Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 серпня 2024, 15:23
4329
33

РЕБРОВ: На Євро робили безглузді помилки. Ось Лунін. Чому віддав на фланг?

Головний тренер збірної України висловився про гру команди на чемпіонаті Європи

| Оновлено 05 серпня 2024, 15:23
4329
33
РЕБРОВ: На Євро робили безглузді помилки. Ось Лунін. Чому віддав на фланг?
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров прокоментував гру команди на Євро-2024:

«Поразку Румунії 0:3? Взагалі потрібно не відокремлювати одну гру. Я гравцям казав до турніру та після, що цей турнір дуже швидкий, у цьому турнірі немає часу на розгойдування. Немає часу на те, щоб вийти на гру, подивитися, як воно буде. Потрібно грати з першої хвилини. Я не можу сказати, якщо ви кажете про гру з Румунією, що ми її програли за всіма показниками. Я вважаю, що ми непогано грали, але в деяких моментах ми програли.

Наприклад, ми можемо контролювати мʼяч. Я люблю статистику, у мене є вся статистика, усіх матчів, навіть Іспанії, усіх провідних команд, які грали на Євро. Але в цьому матчі ми контролювали мʼяч. Я звернув увагу після першого тайму, що ми не створювали моменти, ми не завершували атаки. Це проблема.

Я можу сказати, що за статистикою, у цій грі ми дуже багато відбирали мʼяч на чужій половині, навіть більше, ніж топкоманди. Але, на жаль, ми це не використовували: не завершували атаки, у нас не було достатньо гравців у штрафному майданчику, щоб завершувати ці атаки. Так, ми контролювали мʼяч, ми втрачали мʼяч, ми відбирали його, знову контролювали. Це було без завершення атак.

Плюс, на жаль, у вирішальних моментах ми робили безглузді помилки. Якщо ми робимо помилки на своїй половині поля, значить, гравці так грають у своїх командах. Приклад Луніна. Зіграв Лунін. Чому він віддав цю передачу на фланг? Тому що в «Реалі» з нього завжди запитують не просто вибивати мʼяч вперед, а намагатися знайти адресата на своїй половині поля. Але я ж кажу, ми не «Реал» Мадрид, ми не можемо так грати. У нас немає такого рівня. Іноді, коли ми під пресингом, треба грати простіше.

Я вважаю, що в цьому матчі ці помилки плюс те, що ми не адаптувалися до тієї оборони, що була в Румунії, а вони, я вважаю, оборонялися дуже компактно, дуже щільно. Завжди проти будь-якої команди дуже важко розкривати таку оборону. На мою думку, не тільки в матчі з Румунією наші лідери не показали свій рівень, не показали дійсний рівень. Зараз дуже багато гравців грають в провідних чемпіонатах, але, на жаль, наші гравці не показали той рівень, який вони показують у своїх чемпіонатах.

Але я вдячний хлопцям. Я бачив, що, напевно, потрібна була така гра, тому що коли ми вийшли на Словаччину, як на мене, це не була наша найкраща гра, але я бачив, що гравці грали зовсім по-іншому. Це не тільки голи, атаки, контратаки. Футбол більшою мірою – це перехідна фаза. Що ми робимо у перехідній фазі? Коли ми втрачаємо мʼяч, коли ми отримуємо мʼяч. Дуже важливо те, як ми на це реагуємо.

І якщо подивитися на гру зі Словаччиною, то це була зовсім інша команда. Я ще раз кажу, що не можу сказати, що це була найкраща гра, але це була інша команда. Це була інша команда у перехідній фазі у грі з Бельгією. Я не знаю, чому ми зреагували тільки після якогось дуже міцного удару в голову.

Я ще раз кажу, ми проаналізували, подивилися усі матчі й зараз дуже важливо зробити висновки та рухатися далі», – сказав Ребров.

Збірна України на чемпіонаті Європи посіла останнє місце у квартеті, пропустивши у плей-оф Румунію, Бельгію та Словаччину.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома історична сума призових Магучіх за золото Олімпіади-2024
Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 23:51 3
Стала відома історична сума призових Магучіх за золото Олімпіади-2024

Ярослава отримає від World Athletics 50 тисяч доларів

Ребров розповів, що змінив би у підготовці перед Євро-2024
Футбол | 05 серпня 2024, 14:28 4
Ребров розповів, що змінив би у підготовці перед Євро-2024

Наставник збірної України розказав про те, що було не так у підготовці до першості континенту

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
блін, так хіба не тренерська робота налаштувати команду на матчі? Ну і навіть якщо винні гравці (не зрозуміли що треба грати, замало активності, помилки і т.д.) то де тренерська реакція? Коли Ребров почав робити заміни? і на кого міняти?
Україні потрібно забивати а головний треенр випускає додатково опроних півзахисників, то це проблема гравців? 
і чому той же румун зміг налаштувати своїх гравців на гру, зумів підібрати тактику на гру, а "мегакоуч" Ребров не може? 
Андрей⚒️
Виноваты все, кроме тренера😄😆
Boodya
Тренер, який валить все на гравців, завжди втрачає свій авторитет.
Тренеру б свої проблеми і помилки висвітлити, а не "Чому Лунін віддав на фланг"
А чому тренер не налаштував гравців на Румунію? (Якщо вони вже самі цього не змогли)
Чому тренер набирає гравців по блату?
Чому тренер не змінює тактику по ходу матчу?
anacreon
Нормально так накинув на Луніна. Браво, коуч. *сарказм*
То Лунін винен, що вони жодного голу не забили?
І ні словечка про Матвієнка, який своєю дурістю віддав Луніну пас, коли в нього не було часу нормально вибити.
Лунін взагалі добре грає, коли грає постійно. Коли його випустять інколи, то він втрачає тонус гри. До матчу з Вільяреалом, де йому Серлот накидав 4 голи, він сидів два  матчі на лавці, бо Куртуа набирав форуму.
Перед матчем з Румунією в нього було два матчі на лавці за Реал. І провів матч з Молдовою, де була легка прогулянка для всіх.
Коли такі качелі в голкіпера, то втрачає тонус гри. Коли він грав кожен матч декілька місяців, то грав добре.
Stanislav Matusevych
Якщо гравці у своїх клубах показують свій справжній рівень, а у збірній - ні, це ж трохи підказує, хто у тому винний. Чому в клубних тренерів ті гравці грають у футбол, а в тренера збірної - мучаться на полі? Не хоче Ребров 2+2 скласти і прийти до очевидної відповіді?
Олександр
Хоча б не брехав .Матвієнко загубив м'яч і дуже незручно відбросив луніну а той вже бив не дивлячись
TolsTIyELF
Только чмошные тренеры и люди валят свои ошибки на других. 
antt
Виходить винен не лунін а реал (з луніним). Так скажи йому перед матчем щоб вивантажував мяч подалі  від воріт в таких випадках.  Те що був незручний пас матвієнка це тим більше не треба було пасувати  на іншого захисника і  ще й не точно (далі з звичайно румуни могли не довести до голу, але відзначилися). З словакією ми заслужено могли три пропустити в перші  пів години. А румуни навіть не сподівалися на такі інфантильні  подарунки на початку гри. Хоча звичайно налаштувалися на Україну як не найсильнішого суперника з яким можна заробити непоганий результат і  потім розраховувати на плейоф. Бельгійцям ж потім програли. А потім розіграли чи просто зіграли в потрібну нічию. Але ж перед Євро то їм не було ніякого сенсу чекати на "вирішальний" матч аж з словаками. 
Умник
Абсолютно не о чем пресуха.
Грубо и без конкретики.
DK1970
Чому віддав передачу на фланг?  Тренере! А чому Лунін а не Трубін. Таких чому ціла купа. І  всі іониі до тренера... Про свої помилки ні слова
Boodya
Бляха, не нагадуйте
Mamay
От і весь його рівень, бий біжи, то вже нічого доброго з нього не буде
GloryUkraine
Головне ні слова про ляп (постійні ляпи) Матвієнка.  
Main
Что то распиз..ся мужчинка этот
Ukraine
Дуже важко слухати Українську Реброва, Шевченка.
Жаль.
VIPsector1
Киньте цього «тренера» в улик!
Nordenus
А почему вы поставили Лунина в основу, если Трубин в разы стабильней играет? Видимо потому что первый из Реала.... Ваш "гениальный" штаб аналитиков хоть смотрел матчи Трубина и Лунина, сравнивал их игру? Цирк просто...
evgeniyyea
Прекрасно. Виноват Лунин, который играет в Реале, тренируется с лучшими и привык к тому, что бревен в виде Матвиенко там нет и люди играют в футбол, а не в камон плэй?
lenares85
Лунін помилився бо в нього мало ігрової практики в офіціальних матчах, а чому тренер ставить того в кого саме найменше практики ? То й же Різник з Шахтера , Бущан.Перший матч був вирішальним і на нього потрібно було найдужче настраюватись
Saar
Бо Лунін- це брат Мудрику по футбольному ремеслу!