Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2024, 19:54
580
0

Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чемпіони країни свій перший офіційний матч нового сезону проведуть у Полтаві

| Оновлено 03 серпня 2024, 19:54
580
0
Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У першому турі української футбольної Прем'єр-Ліги сезону 2024-2025 років в неділю, 4 серпня, у Полтаві зустрінуться «Ворскла» та «Шахтар». Господарі поля, які посіли у попередньому чемпіонаті України підсумкове 9 місце, таким чином стануть першими суперниками в офіційному матчі для підопічних Маріно Пушича, у яких новий сезон, з урахуванням виступу в Лізі чемпіонів, буде тривалим та насиченим.

Ворскла

Склад полтавського клубу трохи змінився цьогорічного міжсезоння. Завершив ігрову кар'єру багаторічний капітан «Ворскли» Володимир Чеснаков, з різних причин пішли з команди Руслан Степанюк, а також легіонери Наджиб Якубу, Феліпе Родрігес, Тіаго Сантана та Ардіт Толі. Їхні місця зайняли захисник Олександр Чорноморець з «Колоса», півзахисник Артем Кулаковський з «Олександрії», вихованець харківського футболу форвард Денис Ндукве (його останнім клубом було «Полісся») та кілька гравців із закордонними паспортами – захисник Лука Гучек (Словенія), нападники Демір Шкріель (Чорногорія) та Самсон Ієде (Нігерія). Причому Гучек та Ієде мають вже досвід виступу в чемпіонаті України, бо обидва ще нещодавно виступали за одеський «Чорноморець».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Навчально-тренувальні збори у літній період «Ворскла» проводила в Україні, де зіграла 6 контрольних матчів. П'ять із них вона виграла і лише в одному зіграла внічию. Звернемо увагу на те, що у кожному з цих поєдинків полтавці забивали голи суперникам (всього 8 голів), а у свої ворота вони пропустили лише три.

Також зазначимо, що два гравці полтавської команди Ілля Крупський та Євген Павлюк були у заявці збірної України на футбольному турнірі Олімпійських ігор у Парижі. Щоправда, Крупський провів там усі три матчі без замін, а Павлюк свого шансу вийти на поле так і не отримав.

Щодо завдань на новий сезон, то їх озвучив віце-президент «Ворскли» Олег Лисак. За його словами, команда боротиметься за вихід до одного з єврокубкових турнірів.

Шахтар

У гірників теж відбулися зміни у складі, але не такі значні. Здебільшого з команди пішли футболісти, які не так часто виходили на поле в офіційних матчах, або взагалі не грали, перебуваючи в оренді в інших клубах (Рудько, Міроші, Козик, Драмбаєв, Кастільо, Вітао, Гочолеїшвілі).

Також покинув «Шахтар» його ветеран Ярослав Ракицький. Проте поповнення досить серйозне.
Насамперед йдеться про колишнього воротаря «Колоса» та учасника Олімпіади-2024 у складі збірної України Кирила Фісюна. На позиції центрального захисника зіграє гравець збірної Тунісу Алаа Грам. У півзахисті гірників має посилити хорват Бартол Франьїч, який минулого сезону виступав за німецький «Вольфсбург». А також через два роки повернувся до «Шахтаря» ще один хавбек бразилець Педріньйо. Цікаво, що тепер у донецькій команді виступатимуть два футболісти, яких називають Педріньйо. Втім, той, який грав минулого сезону на лівому фланзі захисту, тепер іменуватиметься Педро Енріке.

Додамо, що чемпіони України проводили передсезонні збори у Словенії і провели за цей час 5 контрольних матчів (2 перемоги, 1 нічия та 2 поразки). Однак зібратися у повному складі гірники змогли лише ближче до закінчення навчально-тренувального процесу, оскільки у різний період була відсутня велика група футболістів, які у складах збірної України брали участь у чемпіонаті Європи та Олімпійських іграх.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди провели одна з одною 57 матчів. 42 рази перемагав «Шахтар», 5 перемог у «Ворскли» та 10 разів була зафіксована нічия. Різниця м'ячів 114–38. Причому минулого сезону суперники обмінялися перемогами. У першому колі виграла «Ворскла» 2:1 (голи у переможців забили Скляр та Нестеренко, а у гірників відзначився Зубков). В другому колі підопічні Маріно Пушича взяли реванш 1:0 (переможний м'яч провів Сікан). Був ще й фінал Кубку України, в якому «Шахтар» досяг успіху 2:1. Тут забивали Сікан та Конопля з одного боку, та Ковталюк з іншого.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Чорноморець, Хрипчук, Корнієнко, Пердута, Скляр, Шкріель, Гучек, М'якушко, Кане, Ієде

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Кевін, Судаков, Зубков, Траоре

Прогноз на протистояння:

На початку сезону очікуються будь-які сюрпризи, але, швидше за все, «Шахтар» навряд чи допустить це. Тим більше, що минулого чемпіонату вже є неприємний досвід поразки від цього суперника. Але перемога гірникам дістанеться непросто, з мінімальною перевагою. Припустимо, що 2:1.

4 серпня, неділя

«Ворскла» – «Шахтар»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 08:24 1
Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

«Ганьба йому за...» Фани Жирони рознесли Довбика після переходу у Рому
Футбол | 03 серпня 2024, 13:40 62
«Ганьба йому за...» Фани Жирони рознесли Довбика після переходу у Рому

Артем офіційно став гравцем італійського клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.