Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 серпня 2024, 18:00
707
0

Кривбас – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок в українській Прем'єр-Лізі стане для криворіжців репетицією перед стартом у Лізі Європи

| Оновлено 02 серпня 2024, 18:00
707
0
Кривбас – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 3 серпня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч першого туру нового чемпіонату України з футболу, в якому зустрінуться місцевий «Кривбас» та одеський «Чорноморець». За підсумками минулого сезону підопічні Юрія Вернидуба посіли третє місце й вибороли бронзові нагороди, а моряки фінішували на 12 місці.

Кривбас

Вже наступного тижня 8 серпня «Кривбас» має провести свій перший матч третього раунду Ліги Європи, в якому криворіжці у словацькому Кошице прийматимуть «Вікторію» (Пльзень, Чехія). Тому гра із «Чорноморцем» стане генеральною репетицією для них перед стартом у єврокубку.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

До речі, саме у Словенії команда готувалася до нового сезону. Тут, а також у Хорватії, підопічні Юрія Вернидуба провели 6 матчів, у яких двічі перемогли своїх суперників, ще 3 рази зіграли внічию і лише у заключному поєдинку поступилися турецькому клубу «Різеспор» з рахунком 3:4.

Щодо новачків «Кривбаса», які поповнили його лави, то тут треба відзначити повернення в Україну центрального захисника Олександра Романчука, останнім клубом якого був угорський «Дебрецен». Також за криворіжців виступатимуть ще один український захисник Олександр Драмбаєв, гравець оборони Бакарі Канате, нігерійський нападник Оче Одоба Очовечі та бразильський півзахисник Матео Аморозо, син відомого футболіста збірної Бразилії та низки клубів Європи Марсіо Аморозо.

Чорноморець

Одесити розпочнуть новий чемпіонат під керівництвом нового-старого головного тренера Олександра Бабича, який замінив на цій посаді Романа Григорчука. І йому доведеться будувати по суті нову команду, оскільки у міжсезоння «Чорноморець» з різних причин залишили 17 (!) футболістів.

З досвідчених гравців до Одеси вирушили воротар Артур Рудько, захисник Богдан Бутко, нападники Олексій Хобленко та Денис Янаков. Також було підписано контракт із 21-річним захисником Борисом Лотоцьким із вінницької «Ниви», і взяті в оренду із «Шахтаря» захисників Романа Савченка та Данила Удода.

Підготовку до нового сезону одесити проводили в Україні, програвши у контрольних матчах «Інгульцю» 1:2, «Колосу» з Ковалівки 1:3, «Олександрії» 0:2, зігравши внічию з «Нивою» (Вінниця) 2:2, клубом «Реал Фарма» 3:3 і перемігши ФСК «Маріуполь» з рахунком 2:1 і той же «Реал Фарма» 3:1.

На жаль, незадовго до старту нового чемпіонату на одному з тренувань отримав серйозну травму хрестоподібної зв'язки і вже переніс операцію півзахисник Артем Присяжнюк. Очевидно, що до кінця поточного року він вже не зможе допомогти «Чорноморцю» на футбольному полі.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники провели 38 матчів. У «Кривбаса» 14 перемог, у «Чорноморця» – 15 і ще 9 разів команди зіграли внічию. Різниця голів 51-41 на користь одеситів. Минулого чемпіонату країни двічі перемагав «Кривбас» 1:0 у Кривому Розі та 2:1 в Одесі. Натомість в 1/8 фіналу Кубка країни сильнішим виявився «Чорноморець» 2:1.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Бандейра, Драмбаєв, Стецьков, Дібанго, Хомченовський, Микитишин, Луньов, Вакулко, Твердохліб, Прінс Аду

«Чорноморець»: Рудько, Бутко, Єрмаков, Савченко, Удод, Білошевський, Пшеничнюк, Васильєв, Шпорн, Янаков, Хобленко

Прогноз на протистояння:

«Кривбас» вже має бути готовим до старту в єврокубку, а «Чорноморець» практично створюється заново. Тому, звичайно, фаворитом у цьому матчі будуть господарі поля, які мають перемогти 2:0.

3 серпня, субота

«Кривбас» – «Чорноморець»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
КРИВБАС – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Один із найсильніших клубів світу націлився на Луніна. Дають великі гроші
Футбол | 01 серпня 2024, 20:06 16
Один із найсильніших клубів світу націлився на Луніна. Дають великі гроші

Андрій Лунін може стати гравцем «Манчестер Сіті»

Артем ДОВБИК: «Жирона – маленький клуб, Рома – великий клуб в Італії»
Футбол | 02 серпня 2024, 18:50 0
Артем ДОВБИК: «Жирона – маленький клуб, Рома – великий клуб в Італії»

Гравець дав коментар після трансферу

Юлія ЛЕВЧЕНКО: «Я була готова на більше»
Олімпійські ігри | 02.08.2024, 15:40
Юлія ЛЕВЧЕНКО: «Я була готова на більше»
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.