Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
588
0

«За Євро ставлю 4 з плюсом». Тренер України U-19 оцінив чемпіонат Європи

Михайленко дав коментар після турніру

«За Євро ставлю 4 з плюсом». Тренер України U-19 оцінив чемпіонат Європи
УАФ

Тренер України U-19 Дмитро Михайленко оцінив виступ збірної України на чемпіонаті Європи. Команда дісталася півфіналу, де поступилася Франції.

Українські футболісти виконали завдання кваліфікуватись на ЧС-2025.

— Дмитре Станіславовичу, які ваші загальні враження від чемпіонату Європи?
— Враження лише позитивні, бо на цьому турнірі були зібрані найкращі команди, тренери. Ми побачили найкращі стандарти європейського футболу, і до чого потрібно прагнути. Ми залишилися задоволені своїм виступом та з позитивом дивимося в майбутнє.

— За п'ятибальною системою яку оцінку поставите збірній України?
— З огляду на труднощі, які в нас були, а також рівень суперників, гадаю, можна сміливо ставити четвірку з плюсом. Дуже рідко буває так, коли залишаєшся всім задоволеним. Можна було спрацювати краще і нам, тренерам, і футболістам.

— Завдання-мінімум, потрапити на ЧС-2025 (U-20), збірна України виконала достроково. Однак після такого емоційного поєдинку з Італією (3:2) вашим підопічним удалося повністю відновитися до півфіналу з Францією (0:1)?
— Справді, емоційно команда була трохи спустошена. У матчі з Італією, коли нам удалося зрівняти рахунок ближче до середини другого тайму, хлопці зрозуміли, що можна перемогти. А перемога потрібна була не лише для того, щоб вийти до півфіналу чемпіонату Європи, а й на кону стояла путівка на світову першість. Не хотілося грати додатковий матч, в якому могло статися все, що завгодно. Тож футболісти збірної України виклалися повністю, залишивши всі сили на полі. За що їм величезна подяка.

Неймовірна радість, емоції, — це було після гри. Утім, тренерський штаб докладав максимум зусиль, щоб футболісти максимально, наскільки це можливо, були готовими до протистояння з Францією. І якби ми трохи краще зіграли в обороні, то шанси вийти у фінал були б значно більшими.

— Які подальші плани цієї збірної?
— До чемпіонату світу, який відбудеться у 2025 році, не передбачено жодних змагань, де можна перевірити нових кандидатів у збірну. А нам хотілося б посилити цю команду. Тому я дуже сподіваюся, що цього року вдасться зібратися бодай раз, щоб подивитися у справі інших хлопців, які були в розширеному списку на чемпіонат Європи, але не потрапили туди. Ну а у 2025 році провести збір, щоб остаточно визначитися з тими футболістами, які поїдуть на чемпіонат світу до Чилі.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Карпати підписали центрального захисника із Бразилії
Футбол | 31 липня 2024, 20:45 0
ОФІЦІЙНО. Карпати підписали центрального захисника із Бразилії

20-річний Жан Педросо раніше виступав за бразильський клуб Корітіба

Підсумкові таблиці футбольного турніру ОІ. Визначено пари 1/4 фіналу
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 00:23 3
Підсумкові таблиці футбольного турніру ОІ. Визначено пари 1/4 фіналу

Франція – Аргентина, Єгипет – Парагвай, Марокко – США, Японія – Іспанія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.