Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 31 липня 2024, 15:18
780
2

Полісся – Олімпія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій

Грюкнути дверима. Або все ж спробувати залишитися

| Оновлено 31 липня 2024, 15:18
780
2
Полісся – Олімпія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій
ФК Полісся

У перший день серпня «Полісся» у польському Гливіце проведе поєдинок-відповідь у рамках другого відбіркового раунду Ліги конференцій проти словенської «Олімпії». Перший матч завершився упевненою поразкою української команди – 0:2.

Полісся

До історичного у всіх сенсах дебюту на євроарені «Полісся» почало готуватися ще з травня. Було стільки словесних феєрверків запущено, та й не тільки словесних, стільки нових гравців ангажовано разом з новим тренерським штабом, стільки нових костюмів пошито для безрозмірної офіційної делегації житомирян на прем'єрний поєдинок, що здавалося, «Полісся» як мінімум має не помітити свого опонента по першому раунду змагань. Тим більше, що жеребом цього першого раунду в «Поліссі» виявилися задоволені.

Однак насправді виявилося, що гора народила мишу. Підготовку команди до єврокубкового дебюту у житомирському клубі чомусь намагалися замаскувати. Ні опонентів серйозних у міжсезоння, ні інформації всеосяжної. Лише вигуки на кшталт «ми вовча зграя, ми всіх порвемо».

За словами наставника «Полісся» Імада Ашура, перша гра проти «Олімпії» мала показати, «де ми і хто ми». Гра справді показала. «Полісся» виявилося розібраним, а його новий наставник начисто програв свою тренерську дуель.

За всю гру «Полісся» завдало трьох ударів у площину воріт суперника, і жоден із цих ударів не був небезпечним. У свою чергу «Олімпія» віддала ініціативу опоненту, і опонент ні слухом, ні духом не відав, що з нею робити.

Тому все закономірно та справедливо. «Полісся» поки що не тягне на вовчу зграю.

Однак у запасі є зустріч-відповідь.

Олімпія

Вболівальники «Олімпії», та й, напевно, не тільки вони, відверто побоювалися житомирську команду перед стартовим поєдинком. У словенській пресі можна було прочитати про незрівнянність клубних бюджетів – мовляв, «дракони» можуть собі дозволити комплектацію лише вільними агентами, тоді як «вовки» витратилися на новачків у літнє міжсезоння на три мільйони євро.

Однак після першого матчу, що завершився впевненою, як за рахунком, так і за грою перемогою «Олімпії», настрої у фанів одного з найтитулованіших клубів Словенії різко змінилися. Більше того, вони дозволяють собі відверто кидати каміння у город житомирської команди. Мовляв, ви не вовки, а бездомні собаки.

Чим це крити? Та нічим. Окрім гри. До поєдинку у відповідь проти «Олімпії» ми, українські вболівальники, можемо тільки з жалем констатувати, що наші опоненти по-своєму мають рацію. Тому що, якщо говорити об'єктивно, «Полісся» в першій грі не показало зовсім нічого.

А ось «Олімпія» завдяки правильно обраній тактиці зуміла здобути комфортну перемогу. Настільки комфортну, що вихід «Полісся» в наступний раунд здаватиметься чимось схожим на диво.

Показово, що під керівництвом нового головного тренера «Олімпія» поки що не програє. Більше того, вона поки що лише перемагає. Напевно, іспанський фахівець Віктор Санчес, який раніше працював у «Малазі», «Бетісі», «Картахені» та «Олімпіакосі», справді кваліфікований наставник.

Під проводом Санчеса «олімпійці» у нинішнє міжсезоння провели чотири товариські поєдинки. І у всіх виграли.

Перемогою для «драконів» завершився й стартовий поєдинок нового сезону чемпіонату Словенії. «Олімпія» без проблем здолала вдома «Примор'є» - 2:0. М'ячі забили Бултам та Коїч.

Виграли «дракони» і у другому турі національної першості (це вже після гри з «Поліссям») – на виїзді здолали «Копер» 1:0. М'яч на рахунку Дурдова. Після цієї перемоги «зелено-білі» очолюють таблицю чемпіонату Словенії.

І можна не сумніватися, що і до другої серії протистояння із житомирянами «дракони» підходять із оптимізмом.

Історія протистоянь

Єврокубкова історія «Полісся» поки що налічує лише один матч. Саме проти «Олімпії». І не на користь «Полісся». Отже, є можливість цю невдалу історію переписати. А переписувати, як відомо, краще одразу, за гарячими слідами.

Прогноз

Ти не програв, якщо маєш у запасі останню спробу. Така спроба у запасі «Полісся» є. Імад Ашур, напевно, побачив, що в першій грі було неправильно. У його виконанні, і у виконанні його підопічних. Тож від молодого тренера чекаємо на роботу над помилками.

А щодо підсумку матчу, то найбільш оптимальною ставкою бачиться «обидві заб'ють». Ризикнемо припустити, що житомиряни не програють. Але чи виграють – велике питання…

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Волинець, Михайличенко, Чоботенко, Сарапій, Тейлор, Крушинський, Таллес, Назаренко, Мустафаєв, Гуцуляк, Будківський

«Олімпія»: Видовшек, Фернандеш, Мухамедбегович, Ратнік, Сілва, Агба, Доффо, Дурдов, Баултам, Флоруц, Коїч.

1 серпня, четвер

Полісся – Олімпія
Глівіце. Міський стадіон. 19:00
ТБ-трансляція на MEGOGO
Арбітр: Мілош Міланович (Сербія)
ПОЛІССЯ – ОЛІМПІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Медальний залік Олімпіади-2024. Яке місце посідає Україна?
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 06:05 2
Медальний залік Олімпіади-2024. Яке місце посідає Україна?

Україна ділить 35-те місце у медальній таблиці з ще 8 командами

Стрибки у воду. Лискун і Байло фінішували сьомими на Олімпіаді
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 13:05 5
Стрибки у воду. Лискун і Байло фінішували сьомими на Олімпіаді

Український дует до медалей не дістався

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Keen Vision
Нажаль, 1:1 дійсно виглядає найбільш ймовірним результатом. Полісся повністю розчарувало у першому матчі - з такою грою у єврокубках робити нічого. Навіть на тлі слабеньких словенців виглядали блідо.
Istm
Сумнівно. В першому матчі дуже багато сумбуру і технічного браку було.