Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 29 липня 2024, 17:24
1892
0

Україна U-23 – Аргентина U-23. Прогноз і анонс на матч Олімпіади-2024

Підопічним Руслана Ротаня можна і не прагнути до перемоги, але це загрожує вильотом

| Оновлено 29 липня 2024, 17:24
1892
0
Україна U-23 – Аргентина U-23. Прогноз і анонс на матч Олімпіади-2024

У вівторок, 30 липня, відбудеться матч 3-го туру групової стадії Олімпійських ігор 2024 у Парижі між збірними України та Аргентини. Поєдинок пройде в Ліоні на полі «Парк Олімпік Ліон». Початок – о 18:00 за київським часом.

Україна U-23

Збірна України U-23 у турнірній таблиці своєї групи посідає друге місце, яке, згідно з Регламентом, гарантує путівку до чвертьфіналу Олімпіади 2024.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Як відомо, виступ на олімпійському турнірі у Франції підопічні Руслана Ротаня розпочали матчем із командою Іраку U-23. Домігшись у поєдинку успіху першими, «синьо-жовті» обнадіяли, але в підсумку зазнали поразки з рахунком 1:2. Це шокувало і змусило видати максимум у наступному матчі проти Марокко U-23.

Африканську збірну на чолі із зірковим захисником ПСЖ Ашрафом Хакімі українці обіграли – 2:1. Хлопці Ротаня знову домоглися успіху першими, але потім залишилися вдесятьох після вилучення з поля Володимира Салюка і пропустили гол у відповідь. Переможний ривок команда зробила лише на 8-й компенсованій хвилині – ворота Марокко вразив Ігор Краснопір.

«Потрібно віддати належне нашим хлопцям, які добре налаштувалися. Навіть коли вони залишилися в меншості – прагнули результату, билися за нього.

У нас є останній матч у групі, де ми не повинні дивитися, проти кого граємо. Якщо показуватимемо таку гру, як у першому таймі з Марокко, гратимемо з позиції сили», – оцінив гру з марокканцями головний тренер олімпійської збірної України U-23 Руслан Ротань.

Перемога над Марокко підняла українську команду з дна таблиці, де вона опинилася після поразки від Іраку U-23, але й ситуацію в квартеті закрутила на повну котушку. Усі збірні мають в активі по 3 очки. В Аргентини позитивна різниця м'ячів (+1), а в Іраку – негативна (-1). Цей показник розводить їх по полюсах пелотону. Ну, а далі – як то кажуть, читаємо Регламент, де вказані два критерії. Перший – це різниця м'ячів, з якою все зрозуміло. Другий – різниця м'ячів в очних зустрічах двох команд, які мають рівні показники. Згідно з цією нормою, Україна – друга, а Марокко – за нею.

А далі – перспективи. Українську команду з нинішніми показниками влаштує і нічия в поєдинку з Аргентиною, але лише за умови, що в паралельній зустрічі між Іраком та Марокко також буде зафіксована нічия, проте з меншою кількістю голів, ніж у грі України, або ж такою самою. Усе непросто і, як то кажуть, на тоненького. Тобто, про такий розклад, як основний, краще взагалі не думати, а налаштовуватися на перемогу.

«Треба дивитися на себе і свою гру. Найголовніше зараз – відновитися. Ми повинні підійти в супернастрої, дістати всі емоції, які залишилися, на цей матч. Цей маленький фінал вирішуватиме долю проходу далі», – оцінив майбутній матч з Аргентиною Ротань.

Аргентина U-19

Збірна Аргентини U-23 свою кампанію на Олімпіаді-2024, як і команда України, почала з фіаско. У 1-му турі на неї чекала зустріч із Марокко U-23, у якій аргентинські футболісти були фаворитами, але свій статус не підтвердили.

Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь марокканців, і увінчалася скандалом у фіналі. На 16 компенсованій хвилині футболісти з Аргентини ще раз вразили ворота африканців, що спричинило заворушення на трибунах. Арбітр вивів команди з поля, після чого за допомогою ВАР гол аргентинців не зарахував. Про своє рішення він одразу не повідомив, зате через 2 години запросив команди на поле... дограти три хвилини, що залишилися. Рестарт матчу викликав обурення у південноамериканців, але підсумкову поразку вони з честю прийняли.

За невдачу з Марокко U-23 гравці збірної Аргентини U-23 реабілітувалися в матчі 2-го туру з Іраком. У заключній чверті поєдинку за рахунку 1:1 вони двічі ще досягли успіху і виграли – 3:1. Взявши три очки, спадкоємці Ліонеля Мессі вийшли в лідери групи і тепер мають, можна сказати, незначну психологічну перевагу над конкурентами у квартеті, зокрема й над українцями.

Статистика зустрічей

Збірні України U-23 та Аргентини U-23 в історії ще жодного разу не зустрічалися. При цьому ані на офіційному, ані на товариському рівнях.

Прогноз на протистояння

Українська команда не є фаворитом поєдинку і може зіграти другим номером. Добре це чи погано – покаже тільки гра. Ясно до початку матчу лише одне: «синьо-жовтим» обов'язково потрібні голи, щоб розраховувати на позитивний результат. А з такою технічно оснащеною командою, як аргентинська, завжди легше розраховувати на успіх у контратаках, ніж намагатися нав'язати їй свою гру. Віримо, що гравці збірної України U-23 зможуть сповна реалізувати план на матч Руслана Ротаня і його помічників, і доб'ються перемоги. Нехай і з мінімальною перевагою в рахунку.

Орієнтовні склади:

Україна U-23: Фесюн – Крупський, Таловєров, Батагов, Мартинюк, Рубчинський, Брагару, Криськів, Михайленко, Хлань, Сікан.

Аргентина U-23: Рульї – Роберто Гарсія, Ді Чезаре, Отаменді, Зенон, Альмада, Фернандес, Ессе, Медіна, Альварес Рікардо, Бельтран.

30 липня, вівторок

Україна U-23 – Аргентина U-23
Ліон. «Парк Олімпік Ліон». 18:00
ТБ-трансляція на каналах Суспільного
УКРАЇНА U-19 – АРГЕНТИНА U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Бейда Дахан (Мавританія)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Загальний залік Формули-1 після Гран-прі Бельгії
Авто/мото | 29 липня 2024, 08:45 0
Загальний залік Формули-1 після Гран-прі Бельгії

Пілоти та команди йдуть на перерву

Хто попереду після двох днів? Медальна таблиця Олімпійських ігор 2024
Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 06:05 1
Хто попереду після двох днів? Медальна таблиця Олімпійських ігор 2024

До топ-3 медального заліку входять Японія, Австралія та США

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.