Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 27 липня 2024, 23:47
5355
1

РОТАНЬ – про суперматч з Марокко, вилучення та вирішальну гру з Аргентиною

Головний тренер збірної України U-23 прокоментував історичну перемогу на Олімпіаді

| Оновлено 27 липня 2024, 23:47
5355
1
РОТАНЬ – про суперматч з Марокко, вилучення та вирішальну гру з Аргентиною
УАФ. Руслан Ротань

27 липня збірна України U-23 зіграла другий матч на Олімпійських іграх 2024 – з командою Марокко U-23. Українці завдяки голу Ігоря Краснопіра на 90+8 хвилині вирвали перемогу з рахунком 2:1.

Головний тренер збірної України U-23 Руслан Ротань оцінив цю перемогу, яка стала першої в історії української футбольної команди на Олімпійських іграх.

Про перемогу команди попри меншість на полі: Потрібно віддати належне нашим хлопцям, які добре налаштувалися. Навіть коли залишилися у меншості – ми прагнули результату, билися за нього. Ми заслужили на нього, 100%. Це лише зрівняло шанси наші. У нас є останній матч у групі, де ми не маємо дивитися, проти кого граємо. Гадаю, для хлопців це був маленький урок, а в нас дуже багато нових футболістів, що вперше грають на таких турнірах. Вони побачили, що можна обігрувати національну збірну Марокко, там були гравці, які доходили до півфіналу ЧС. Треба віддати належне за це.

Про підготовку до заключного матчу групи проти Аргентини: Далі відновлення, грати через два [дня] на третій – дуже важко. Ми маємо орієнтуватися на те, як краще відновитися. Для нас це дуже важливо. З нетерпінням будемо чекати на матч. Аргентину ми вже знаємо. Наш маленький фінал проти Аргентини буде у групі. А що стосується гри – якщо будемо показувати таку гру, як у першому таймі – байдуже, хто проти нас, гратимемо з позиції сили. У другому таймі гра змінилася трішки, і дуже багато сил залишили, коли лишилися у меншості. Але я знову хочу віддати належне хлопцям. Вони це заслужили, заслужили для наших воїнів, України. Хочу привітати всіх з першою перемогою України на Олімпійських іграх.

Про вилучення Салюка та призначення пенальті: Це подвійне покарання. Вважаю, що арбітри повинні обмежуватися цим [пенальті без червоної картки]. Ви ж знаєте, як судять на цих Олімпійських іграх: якщо у першому матчі ставлять такий пенальті – то не треба питань задавати. Потрібно не звертати увагу на все, що стосується суддівства – треба дивитися на себе і свою гру. Найголовніше зараз - відновитися. Маємо підійти у супернастрої, дістати всі емоції, які залишилися, на цей матч. Цей маленький фінал вирішуватиме долю проходу далі.

Про психологічне налаштування команди: Це психологія. Якби наші гравці грали на тому рівні, де футболісти збірної Марокко, то ми і другий тайм проводили б на тому ж рівні. Це психологія, вона змінює дуже багато. Для хлопців це перший турнір, перші такі матчі з вболівальниками. Сказав перед грою, що для багатьох нас це незвично, що ми звикли чекати тривоги, грати за порожніх трибун. Такого давно не бачили. Честь і хвала хлопцям. Гадаю, цей досвід піде їм лише у плюс. Нічого не потрібно нам, жодних овацій. Ми робимо своє діло, неважливо, проти кого. У нас три очки, попереду важкий суперник, фаворит не лише нашої групи, але й всього турніру. Хочу, щоб хлопці нас почули: ми вийшли на цей матч як на останній та віддали всі сили для перемоги.

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 Не доберу, хто, чому та коли переніс норму кримінального права у футбольні правила. Грубе порушення правил у своєму штрафному майданчику веде навіть не до подвійного, а мінімум, до потрійного покарання, тому що за червоною карткою йде ще дискваліфікація.
Крім того, у професійному футболі роботодавець може до порушника застосувати значний грошовий штраф.