Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 25 липня 2024, 15:16
5613
32

РОТАНЬ: «Треба було перемагати. Дитячі помилки привели до такого підсумку»

Наставник збірної України U-23 прокоментував матч із Іраком U-23

| Оновлено 25 липня 2024, 15:16
5613
32
РОТАНЬ: «Треба було перемагати. Дитячі помилки привели до такого підсумку»
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Ротань

Наставник збірної України U-23 Руслан Ротань прокоментував матч 1-го туру футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 з Іраком U-23 (1:2):

– Тут мало що коментувати. Це повністю був наш матч, де ми мали перемагати. Все було у наших руках. Ми забили перший потрібний нам м'яч. Я вважаю, що дитячі помилки дали такий результат. Мене більше збентежило те, що ми після пропущеного голу стали іншими. Це найбільше розчарування сьогодні.

На установці ми наголошували на тому, що після помилок ми повинні ставати злішими і досягати свого результату. Тим паче час на виправлення було. Але це досвід. На таких турнірах треба мати холодні голови, чого сьогодні нашій команді не вистачило. А щодо якості гри, як ми хотіли перемогти, мені сподобалася команда.

– Не можу не спитати про суддівство. Є багато зараз обговорень. Як ви прокоментуєте роботу судді?

– Як її можна коментувати?

- Ну, у моменті з пенальті.

- Ви ж розумієте, я вболівальник нашої команди. Я можу сказати, що його там не було близько, але це судді. У них ще VAR є. Тут, мабуть, більше наших гравців стосується. Навіщо давати привід? Привід був зовсім не потрібен. Тим більше, що гра була повністю нашою.

– Привітали Валентина Рубчинського із голом? Це таки історична подія.

– Так, це історична подія, але хлопці змучені, вони розуміють, що ми віддали переможний матч. Але вони розуміють, якщо на наступні дві гри ми вийдемо з таким настроєм, то прийде і везіння.

Не можу не запитати про вашу відому білу сорочку, яка принесла нам успіх на Євро-2023, коли збірна здобула путівку на Олімпіаду.

– Це не вона. Звертати увагу на такі моменти – це не наше. Нам треба думати, як покращувати гру. Щодо сьогоднішнього матчу, то я хотів би хлопців привітати з хорошою грою. Але не завжди найкращий перемагає. Це той день, коли ми повинні зробити аналіз помилок, і це має піти в плюс.

– Як вам загалом атмосфера на Олімпіаді?

– Вона чимось нагадує чемпіонат світу. Не знаю, як вам це пояснити, але всі заходи, усі передматчеві моменти більше схожі на чемпіонат світу. Це не Євро.

– Схоже, що Марокко – це сильніший суперник.

– Так, звичайно. Ми розуміємо силу цього суперника. Я хлопцям сказав, що жаліти нас, жаліти їх ніхто не буде. Ми сьогодні були сильнішими, але не завжди перемагаємо найсильніший. Далі буде складніше. Можливо, там, де важче, нам завжди посміхається удача. Тому ми працюватимемо. Головне, щоб ми зробили правильні висновки.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко зізнався, чому вирішив відкрити ресторан у Києві
Футбол | 25 липня 2024, 03:34 5
Зінченко зізнався, чому вирішив відкрити ресторан у Києві

Олександр та його дружина Влада тепер мають власний бізнес – ресторан INCH

Ось це поворот. Довбик може перейти не в Атлетіко, а в інший клуб
Футбол | 24 липня 2024, 15:29 12
Ось це поворот. Довбик може перейти не в Атлетіко, а в інший клуб

Український форвард не полетів до Мадрида

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Банально днищенський склад, наші гранди повели себе як гниди. На таку подію могли б і відпусти футболістів основи хто по віку підходить, але ж ні....
Dfs2262ar
Далеко ходити не треба! Просто гляньте на Олександрію до приходу Ротаня, та порівняйте після того, як його туди засунули))) Фізрук мля
kievgreen
кто-то может объяснить, что такое "вертикальный пас?"  Что касается участия игрокоа ДК, то играть должны те, кто завоевал путевку на ОИ. Насчет "детских ошибок" :  мужикам по 23 года - смешно.
nick07
як і дитячі виправдання тренера...
та не були хлопці вчора заряджені на перемогу, так, м'ячик гарно катали поперек поля, але щоб був гострий атакувальни футбол - ні
ну і основне - варто грати 90+ хвилин, а не 10-15 і до першого забитого, а далі на утримування
але, на жаль, олімпійська збірна повністю повторила шлях основної - просрали перший матч, і, на відміну від основної, програють ще 2 матчі і з останнього місця з 0 балів поїдуть додому
Игорь Плахтий
Капітан Очевидність - «Треба було перемагати...". Звісно, треба, чого ж не переміг, мудило!
ВАЛ
Ротань хоче зайняти в групі таке місце,як і Ребров видно...
Dfs2262ar
Ротань! Ти взагалі не тренер! Через дружні відносини з Шевченко і т.п. тебе чують скрізь, щоб ти заробив! Але ж ти не тренер! Ти просто лузер!
League of the Champions
ротань пазика забрал и пшел вон
Richard Lewis
"Вертикаль збірних" у дії
Serhiikher
В стране война, нужно признать уровень нашего спорта и спокойно на это реагировать… а что вы хотите? Посмотрите на бокс где всего 3 лицензии. Нужно быть реалистами. 
aleks8-48
Для чого і кого потрібен олімпійський футбольний турнир статус якого обмежує вік гравців та дає можливість клубам не відпускати кращих? Якби у Ротаня була змога зібрати кращих українських футболістів до 23-х років, то можна було би боротись за самі високі місця. Цей склад був би на рівні національної збірної.
stalevar1250
РотаньБол - рулить) 
Dikcher
наРотань не тренер!
Orion-V
Дитячі помилки це про гравців олімпійської збірної? Про еліту нашого футболу? Чого ж тоді варті інші?
analex
Образились на суддю після сумнівного пенальті і перестали грати , а грати було ще огого + 12 хвилин компенсованого часу , виправдань немає , тільки буде обсмоктування пенальті , це в нашому дусі , нажаль
varo
їбані слимаки №2
T-800
и как мне кажется на ОИ должен был повезти эту дрим-тим ... Петраков !!
Sosiсвисток
Як гадаєте, чому лайно динамо не відпустило Волошина, Ваната та Бражка на олімпіаду? Все одно цей слабкий партизан(рівень Вереса U19) треба було другим складом перемогати. Ну з Рейнджерсом у динамо шансів немає!