Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 24 липня 2024, 05:22
175
0

Ірак U-23 – Україна U-23. Прогноз і анонс на матч Олімпіади-2024

Найважче – зробити перший крок

| Оновлено 24 липня 2024, 05:22
175
0
Ірак U-23 – Україна U-23. Прогноз і анонс на матч Олімпіади-2024

У середу, 24 липня, в Ліоні на стадіоні «Стад Олімпік Ліонне» відбудеться матч першого туру групового етапу футбольного турніру в рамках Олімпійських ігор-2024 у рамках квартету B, в якому зіграють збірні Іраку та України в категорії U-23. Стартовий свисток суданського рефері Махмуда Ісмаїла пролунає о 20:00 за київським часом.

Ірак U-23


Не тільки Україна дебютуватиме на Олімпійських іграх цього разу. Ще один учасник нашої групи раніше ніколи не досягав подібної висоти. І це не дивно – про футбольні подвиги Іраку європейський уболівальник, напевно, і зовсім забув, коли чув востаннє, але в поточному поколінні цієї вікової групи юнаки зробили прорив. Кубок Азії-2024 завершився для Іраку перемогою в матчі проти Індонезії, завдяки чому команда Радхи Шенаішіла і зуміла потрапити до Парижа.

Напевно, олімпійську збірну Іраку можна вважати тим самим суперником, на якого ніхто не ризикне поставити, але неприємностей він завдати може точно. Тут немає зірок всесвітньої величини, та й у Європі на високому рівні ніхто не грає. Максимум – представник юнацької команди нідерландської «Роди» до 18 років центральний захисник Роман Дулаші або 20-річний лівий вінгер Блнд Хассан із «Де Графсхапа», проте є сумніви, що й ці клуби своєю згадкою викличуть у когось захват.

Увагу привертає лише кілька гравців команди Шенаїшила – по одному в кожній із ліній. Воротар Хуссейн Хасан, захисник Заїд Тахсін, півзахисник Мунтадхер Мохаммед і нападник Алі Джасім. Останній – надія нації в категорії U-20, тому до нього буде прикута особлива увага.

Україна U-23


Очевидно, що в України в цьому плані можливості все-таки будуть багатшими. Але історію команди в цій віковій категорії ми тільки починаємо писати з чистого аркуша. Руслан Ротань запросив до свого колективу захисника Максима Таловерова, який трохи вибивається зі своїм недавнім 24 днем народження з решти групи футболістів, а більше на ветеранів ми ставку вирішили не робити. Точніше, їх просто не відпустили клуби з очевидних причин – скоро починає новий сезон.

Чи правильний це був вчинок щодо представництва нашої країни на такому турнірі – скоро дізнаємося. Зараз же говорити варто тільки про готовність до змагань тих, хто був в обоймі. І тут вибір, треба визнати, досить непоганий і широкий, а також торкається не тільки звичних «Шахтаря» і «Динамо», а й «Руху», «Колоса» і навіть польської «Лехії» в особі Максима Хланя. І, звісно, «Олександрію» – не міг же наш наставник під час роботи в клубі упустити потенційних зірок.

Україна готувалася до Ігор-2024 у режимі, який цілком можна назвати секретним. Внічию завершилися матчі що проти однолітків із Парагваю (2:2), що проти Єгипту (1:1). А що там відбувалося безпосередньо на полі – залишалося лише здогадуватися з обережних коментарів після самих поєдинків. Напевно, ця закритість стане фірмовою фішкою Ротаня в тренерській кар'єрі. Але питати будуть все одно виключно за підсумками виступів у Франції. І перемога в першій грі в групі з Аргентиною та Марокко буде єдиним правильним варіантом початку виступів.

Кіріл Фесюн, Арсеній Батагов, Максим Брагару, Максим Таловєров, Олексій Сич, Ілля Крупський, Валентин Рубчинський, Микола Михайленко, Кирило Сігєєв, Дмитро Криськів, Данило Сікан та інші – чи є сенс перераховувати наш склад для тих уболівальників, які пильно спостерігають за справами в УПЛ? Тут зібралися гравці основних складів своїх клубів, і цим ми і відрізняємося від багатьох команд на турнірі – у нас не «молодіжна» збірна, що злегка підросла, а вже скоріше «резервна основна». Залишилося дізнатися її потенціал.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Іраку та України раніше не перетиналися.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане суданець Махмуд Ісмаїл, який на своєму рахунку має 3 матчі у фінальній частині Кубка африканських націй, 13 матчів Кубка конфедерацій КАФ і 10 матчів Ліги чемпіонів КАФ. Боковими рефері стануть Елвіс Нупуе (Камерун) і Лібан Ахмед (Джибуті), а резервним арбітром відпрацює Шаміра Набадда з Уганди. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Іваном Бебеком (Хорватія), якому допомагатиме Кейт Ячевич (Австралія). У Ісмаїла немає досвіду проведення матчу за участю представників обох країн.

Орієнтовні склади


Ірак U-23: Х. Хасан – Макнзі, Аль-Іман, Тахсін, Саадоон – Аль-Мухтар, М. Мохаммед – Б. Хассан, Джасім, Н. Мохаммед – Аль-Хамаві.

Україна U-23: Фесюн – Крупський, Салюк, Таловеров, Мартинюк – Криськів, Михайленко, Рубчинський – Брагару, Сікан, Хлань.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі наша олімпійська збірна забезпечить собі впевнений старт. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють: ні.

24 липня, середа

Ірак U-23 – Україна U-23
Ліон. «Парк Олімпік Ліонне». 21:00
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне Спорт
ІРАК U-23 – УКРАЇНА U-23. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Махмуд Ісмаїл (Судан)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.