Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 липня 2024, 23:58
6122
136

Історичне фіаско. Україна U-23 програла дебютний матч на ОІ Іраку

Команда Ротаня забила після перерви, але потім щось пішло не за планом

| Оновлено 24 липня 2024, 23:58
6122
136
Історичне фіаско. Україна U-23 програла дебютний матч на ОІ Іраку
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбол є невід’ємною складовою Олімпійських ігор уже чималу кількість років. Українські поціновувачі великої гри про це добре знали, але так, щоб на собі відчути, як це, коли представники твоєї країни захищають її честь на турнірі такого рівня, то ні, такого в нашій історії ще не було. Саме тому команда, переважно, у складі юнаків віком до 23 років під керівництвом Руслана Ротаня в цей день не просто проводила свій перший офіційний матч, а ще й почала писати повністю нову сторінку в історії спортивних досягнень нашої країни.

Суперникам із Іраку в цьому плані пощастило долучитись до урочистого для нас моменту, проте протистояння на полі «Стад Олімпік Ліонне» від того менш запеклим точно не ставало. Бо суперникам усе ж таки треба було ще й компенсувати різницю в класі виконавців, про яку перед початком гри не говорив хіба що лінивий, навіть із боку представників опонентів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Робити це команда Радхі Шенайшила планувала за рахунок організації дій у захисті та швидких контратак. І якщо другий компонент у стартові 45 хвилин нас добряче турбував, то спротиву біля володінь Іраку ми якось і не відчували. Особливо на флангах, де просто хазяйнували Брагару, Хлань та Крупський із Мартинюком у них позаду другою хвилею атак. Залишалось лише забивати те, що створювали ці виконавці.

А ось із цим у нас виникли проблеми. Той-таки Хлань посеред тайму мав більш успішно замикати простріл від Брагару, але схибив по порожніх воротах із близької відстані. Ударам флангових захисників тим часом просто не щастило йти трохи в бік від воротаря суперників. Тоді як за такої гри навіть ніхто й не помітив, як на полі загубився наш нападник Сікан.

Getty Images/Global Images Ukraine

Просто було передчуття забитого м’яча й «синьо-жовті» дійшли до нього по перерві, коли Рубчинський другим темпом добив відскок від чергового порятунку голкіпером Іраку власної команди. Святкувала вся країна, бо момент був дійсно історичний.

Однак він не запам’ятається надовго, бо подальші події на футбольному полі ці позитивні емоції звели нанівець. Україна намагалась не поступатись простором та контролем над м’ячем, але все ж таки дала суперникам право атакувати у відповідь на пропущений і даремно це зробила. На рівному місці вже за мить форвард Хуссейн домалював поштовх у спину від Таловєрова в центрі штрафного під час подачі з правого флангу.

Getty Images/Global Images Ukraine

А далі все зробили рівень суданського рефері та наявність механізму VAR у фахівця з недостатнім досвідом. Повелись на боротьбу, призначили пенальті, а нападник суперників зрівняв рахунок. Напевно, це не мало стати для нас аж такою проблемою, бо перевагу на м’ячі ніхто не скасовував, але все ж таки стало.

За мить іракський тренер випускає на поле джокера Джасіма, і той робить результат для його команди дальнім пострілом уже за чверть години. У нас такого гравця на лаві запасних просто не виявилось, тож усі намагання Ротаня вирівняти становище ні до чого не призвели. Можливо, якісь висновки ми побачимо в наступній грі 27 липня проти Марокко.

Олімпійські ігри-2024. Груповий етап. Група B. 1-й тур.

Ірак U-23 – Україна U-23 - 2:1

Голи: Хуссейн, 57 (пен.), Джасім, 75 – Рубчинський, 53

Попередження: Амер, 52, Х. Хасан, 90+13 – Криськів, 26, Таловєров, 56, Брагару, 57

Ірак U-23: Х. Хасан – А. Хасан, Амер, Тахсін, Алі (Джасім, 58), Саадоон – Ю. Амін (Саад, 79), К. Мохаммед, М. Мохаммед (Н. Мохаммед, 59), Баєш – Хуссейн (Аль-Імам, 90+12).

Україна U-23: Фесюн – Мартинюк, Батагов, Таловєров (Салюк, 72), Крупський – Михайленко (Федор, 73), Рубчинський, Криськів (Очеретько, 80) – Брагару (Сич, 73), Сікан (Краснопір, 80), Хлань.

Арбітр: Махмуд Ісмаїл (Судан).

Стадіон: «Парк Олімпік Ліонне» (Ліон, Франція).

Удари (у площину): 5 (2) – 11 (5)
Кутові: 2 – 3
Офсайди: 1 – 4.

ІРАК U-23 - УКРАЇНА U-23. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо – Партизан – 6:2. Знищення сербів по-київськи. Відео голів і огляд
Футбол | 23 липня 2024, 23:25 40
Динамо – Партизан – 6:2. Знищення сербів по-київськи. Відео голів і огляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу кваліфікації ЛЧ

Тренер Полісся дав коментар перед історичним єврокубковим матчем
Футбол | 24 липня 2024, 21:45 0
Тренер Полісся дав коментар перед історичним єврокубковим матчем

Команда Ашура готується до матчу Ліги конференцій

Коментарі 136
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Не люблю нити і зраду писати, але це вже пздц якийсь. Вдруге поспіль вилітаємо вже у першому турі. Далі будуть героїчні муки проти Аргентини та Марокко, за фактом, фаворитів групи. Але цього нам не вистачить для виходу із групи. Якщо не вміємо перемагати аутсайдерів, то про вихід із групи і мови не може бути.
sirjoga
Очікуваний результат, нашим ще зарано грати з такою зірковою збірною.
an52
Далі наша команда може грати суто за олімпійським принципом - головне не перемога, а участь. 
KIPR ALECS
Це для них просто дуже слабенький турнір.....треба сили берегти..сезони попереду. Вони що лохі безкоштовно напрягатися
axylinam
ротань  исчерпал свой лимит везения на ближайшие 10 лет, из группы шансов выйти очень мало
uausa
Це точно олімпійські ігри? Бо рівень суддівства нижче нашої другої ліги
zhyr
Скільки Ротань ще має провалитись, щоб закинути те діло?))
suforza1921
Взагалі не розумію, як можна було програти цей матч??? Так, суддя тридвараз... Але. До пропущеного м'яча з висмоктаного з пальця пенальті, була гра, тиск, комбінації, небезпечні моменти. Суперники не могли центр поля перейти... У нашої команди не виявилося характеру, вміння тримати, хай навіть і несправедливий удар. Пропущений гол - і гра раптово розклеїлася. Розчинилися Криськів, Брагару,  Рубчинський, Хлань, Крупський і, зрештою, вся команда. Чому так? Тут питання до тренерського штабу. 
Archie1991
Олєньпійська збірна...Ще одна недокоманда мажорів з недотренером, який взагалі випадково їм став, та ще й до збірної дорвався, ладно якби лише Олександрія...Гидко дивитись на український футбол. "Дякуємо" кумівським традиціям від павелка до шевченка, і фізрукам, які єдине що можуть внести це "ееее, мууу, іграйтє...."
nick07
То у що грати потрібно 90+ хвилин, а не 10-15 до забитого
Roman
2 місяці недо-тренер готував збірну до турніру, щоб програти найслабшому супернику. Походу ми вже можемо пакувати валізи, хоча олімпіада офіційно ще навіть не розпочалась. Знову повторюю що зараз немає жодного українського тренера, який може дати результат на великому турнірі, а іноземних федерація не розглядає(ніхто не хоче залишати своїх кумів і друзів жирних тренерських посад).
василь бруховський
Просто наші аси виграли вже після забитого голу. Навіть т.зв. коментатор єхидно п.здякав, як він хоче побачити , що іракці можуть в атаці. Побачив? А під кінець бідолашна кулаки тримав, щоб хоч не програти.
Андрій Лупак
А чому Ротань цього разу Коноплянку не викликав? Якраз було би гарне завершення кар'єри.
Olex
Дуже прикра поразка, після якої шансів практично не залишається. Причому після 1-0 уявити те, що ми програємо було майже неможливо. Знову у аутсайдера з нами залетіло усе, а наші, на відміну від дорослої команди з румунами, награли на 2-3 голи, але...
avk2307
Я Ротаня тоже не очень поважаю, особливо після калюжних але составчик йому достався так собі. 
Так що зробимо на це знижку і згадаємо як коментатори суспільного розказували як Мудрик, Судаков та Бондаренко будуть розривати  ігри... (Волочай)
Ну і зрозумійте організацію для вболівальників, коли "опальний" Ірак організував присутність своїх в кількості 90% , а наші навіть і не думали щось організовувати. Хоча ву Франції та в Європі зараз наших просто дуже багато. А Ліон ну правда дуже цікаве місто поряд з Куршавелями та Швейцарією.
232121
Для нашого фізрука не важливо результат, головне приймати участь.... Після того, як клуби не відпустили наших,, зірочок'', шансів не має.... У нас тупо не має кому грати.... ⚽⚽⚽
D.Lanskoy
Цей матч відрізняється від поразки дорослої збірної від Румунії. Тоді гра була зовсім беззубою і жалюгідною, на ОІ збірна показала гарний футбол в 1 таймі і до 1 голу. Тож тут не бачу, що все втрачено, можна боротися. Біда знову в тому, що у збірної, навіть молодіжної, тільки 2 форварда, і нема ким особливо підсилювати, коли треба. 
Макс Максов
Наші як завжди, самі собі придумали проблеми!
ТвояМамка
Браво, Русик!
Потужно обосрался)
vitaha33
Останнє місце і 0 очок, оце дебют. Позорище. Таке враження що Ротань зливає, щоб потім вся тінь впала на наших футбольних володарів, хоча так воно і є. Бо МС може відпустити Альвареса, ПСЖ Хакімі, а велика залупа шахтар чи рух не може. І це в час війни. Уроди, просто уроди. Нема слів