Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 липня 2024, 20:56
7088
34

Тренер Миная: «Гравців і грошей на Турнір чотирьох немає, ми всі шоковані»

Любенович не очікував такого рішення УАФ

| Оновлено 22 липня 2024, 20:56
7088
34
Тренер Миная: «Гравців і грошей на Турнір чотирьох немає, ми всі шоковані»
ФК Минай. Желько Любенович

На Виконкомі УАФ було прийняте рішення про проведення «Турніру чотирьох», у якому передбачена участь двох невдах УПЛ сезону-2023/24 «Миная» і «Металіста 1925», та представників першої ліги – «Лівого берега» і «Епіцентра», які за підсумками минулого чемпіонату посіли третє і четверте місця відповідно, але не змогли підвищитись в ранзі у перехідних матчах з командами еліти.

Передбачено, що переможець цього турніру замінить «Дніпро-1», який минулого тижня повідомив про свій вихід зі складу учасників УПЛ.

Своєю реакцією на рішення Виконкому УАФ кореспондент Sport.ua попросив поділитися головного тренера «Миная» Желько Любеновича.

– Це рішення стало для нас повною несподіванкою, адже ще у п’ятницю на Загальних зборах учасників УПЛ за варіант заміни дніпрян «Минаєм» проголосувала переважна більшість – 8 проти 5 клубів. Після суботнього спарингу з полтавською «Ворсклою» я надав команді два вихідних, а сам вирушив до Бєлграда провідати рідних. Завтра, у вівторок, команда має зібратися на вечірнє тренування. Зараз від рішення Виконкому всі представники «Минаю» перебувають у шоковому стані. Виходить, коли позаторік була схожа ситуація, то наш клуб залишили в еліті, а у цьому році за тих же обставин все чомусь змінилось і раптом з’явився «Турнір чотирьох». Виходить, що правила міняються щороку, як комусь заманеться. Все це деморалізовує, йде нанівець уся наша піврічна робота. «Минай» під моєю орудою завжди грав чесно. Ні в які договірні матчі, як комусь здавалось, ми не грали. І тим прикріше усвідомлювати, що відбулося.

– Чи буде «Минай» брати участь у «Турнірі чотирьох»?

– Мені важко збагнути, як перекроювати тренувальний процес, який був сформований ще заздалегідь, коли ніхто й гадки не мав ні про який турнір. Судіть самі: 23-го числа ввечері після вихідних, які були заплановані давно, ми збираємось у Минаї, а у середу вночі нам потрібно кудись їхати, щоб 26 грати перший матч «Турніру чотирьох». Виходить, що на підготовку до нього у нашої команди всього три дні разом з дорогою. Виникає ще й безліч питань: хто буде оплачувати переїзди, проживання, харчування, оренду поля для занять? Адже у нас на всі ці витрати немає грошей. Поки що керівництво не ухвалило рішення щодо участі «Миная» у «Турнірі чотирьох».

– А чи вдалося вам заповнити вакансії після того, як команду залишило понад десять футболістів?

– Футболістів нам бракує. Їх нема, адже цілий місяць тривала невизначеність, у якій лізі «Минай» буде грати. Адже якби ми запросили гравців під Першу лігу, а потім виявилось, що продовжимо виступи в УПЛ, її рівень вони не потягнули б. А щоб запросити футболістів вищого рівня, потрібно дати їм гарантії, що вони гратимуть в Прем’єр-лізі. До сьогоднішнього дня «Минай» сподівався на справедливе рішення щодо свого майбутнього, але… От і вийшло, що футболістів у нас на цей момент немає, а ми ще маємо кудись їхати, щоб виступити для когось у ролі боксерської груші. Повірте, від того, що нас змушують грати не за сталими загальними футбольними правилами, а якимось іншим чином, на душі дуже важко.

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо дізналося потенційного суперника. Жеребкування Q3 Ліги чемпіонів
Футбол | 22 липня 2024, 13:17 158
Динамо дізналося потенційного суперника. Жеребкування Q3 Ліги чемпіонів

22 липня в Ньоні пройшло жеребкування третього раунду кваліфікації ЛЧ

ОФІЦІЙНО. УАФ визначив, хто замінить Дніпро-1 в сезоні УПЛ 2024/25
Футбол | 22 липня 2024, 14:21 18
ОФІЦІЙНО. УАФ визначив, хто замінить Дніпро-1 в сезоні УПЛ 2024/25

Відбудеться турнір за участі «Миная», «Металіста 1925», «Лівого Берега» та «Епіцентра»

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
whitebell81
Втретє на дурняка не вийшло )
Barlowold
Добре, що одразу не взяли. А то б і для УПЛ не було б ні гравців, ні освітлення, ні грошей.
Андрей⚒️
«У нас нет денег на турнир 4-х», но блять на УПЛ у вас деньги есть?
Buvellar
Ви що в окопах,як наші хлопці??....від чого ви шоковані?)) Не підходитб,то відмовляйтесь від участі.Таких шокованих в еліті не потрібно.І ти желько не порівнюй що було позаторік.Тоді була влада інша,а сьогодні є певні шанси що щось змінюється в кращу сторону.Бачиш,вже потрібно виходити за спортивним принципом....а ти хотів щоб продовжувалась халява?
Michael1956
А коли він збирався гравців заявляти, за три дні до початку чемпіонату? Маячня!!!
Мирко Градович
Що за ідіотизм? Хотіли на шару в УПЛ, вчергове, і думали що вже там, відповідно і склад награвали, навіть заявили домашній стадіон у Львові, бо свій не відповідає вимогам, так на це бабло було, а коли почули що все по спортивному принципу, а не в кулуарах і за гроші, то почали плач..... Краще б мовчав цей сербський "товаріщ".... Так відмовтеся і не плачте, якщо немає фінансів. Пограйте там де вилетіли і виграйте вихід в УПЛ чесно, а не подарунковим сертифікатом.
BAD👣BOY
Це абсурд! От в все що треба було довести.
Команди немає, немає кому грати ( світла на свому стадіоні немає!!) і ще про якісь гарантії говорять, виглядає так що їм хто ще щось винен
serhiy
Шарашкіна кантора ,а не клуб !!! Освітлення немає,підігріву поля немає ,тепер ще плачуть що грошей не мають ! ((( Кожнього року хочу щоб цей недо клуб вилетів ,а вони все повертаються і повертааються. 
Хочеться вже нарешті щоб ці контрабандисти зникли з УПЛ.
Виктор Войцеховский
Хватит этих инвалидов терпеть. Стадиона нет, денег нет. Ребята, может вам чем другим заняться? 
Remark
Грошей на 2 матчі не має, а на виступ в УПЛ є.
Є банати просто!
Pavel_i_CO
УАФ, за багато років, прийняли справедливе рішення. Невже почалися зміни у кращу сторону??
Pavel_i_CO
А один, всім відомий клуб, дуже чекав Минай в УПЛ. Хай пару років в першій-другій лізі побарахтаються. Шаровікі 
C.Пеклов
Скидайтеся шановні, всім селом, може вистачить хоч на 1 лігу,чи ви думали про УПЛ,а навіть освітлення не зробили...А ви думаєте чому Дніпро знявся -все вирішує фінансовий стан....
kadaad
Хотели на шару попасть в вышку? Нет денег, нет игроков, давай до свидания вслед за Днепром1!
Dfs2262ar
Ну то відмовтеся і все! Нехай грають ті, у кого є гроші! Задовбали мля! Тільки на контори граєте!
Муґунот Уух
То відмовляйтеся.
А то звикли на шару пролазити в вишку
AndiM
Грошей на дві гри немає , а на 30 турів упл, 15 з яких виїзні - є? Шо за нах?
ТвояМамка
А если не турнир, вдруг за неделю (если напрямую в супер вернут) всё изменится?
Нытик донные)
Burevestnik
ей, Минай, минай далі !!!   
 буде по приколу,
якщо Минайці виграють цей турнір і... відмовляться від УПЛ...
_Quantum19_
Трохи Ж. Любеновича шкода. Але теє - його справа. Бажає продовжувати панькатись з Минаєм - нехай. Змінить клубну прописку - це теж його вибір. Але після того, як президент ФК "Минай" В. Пересоляк публічно за допомогою брехні намагався очорнити репутацію ФК "Металіст 1925" (Харків), ФК "Минай" (Минай) в УПЛ не місце. 
Гравців немає, грошей немає, стадіону, що мав би відповідний рівень акредитації для проведення матчів УПЛ - теж немає. Хоча було півроку, аби вирішити ці питання. 
Коли ФК "Минай" (Минай) настільки сильно не бажає боротися за місце в УПЛ, тоді нехай просто відмовиться від участі в турнірі.