Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 липня 2024, 16:26
4717
12

ОФІЦІЙНО. УАФ визначив, хто замінить Дніпро-1 в сезоні УПЛ 2024/25

Відбудеться турнір за участі «Миная», «Металіста 1925», «Лівого Берега» та «Епіцентра»

| Оновлено 22 липня 2024, 16:26
4717
12
ОФІЦІЙНО. УАФ визначив, хто замінить Дніпро-1 в сезоні УПЛ 2024/25
УАФ

22 липня в Будинку футболу відбувся Виконком УАФ, який ухвалив рішення про те, яким чином визначиться команда, що замінить СК «Дніпро-1» в УПЛ.

Нагадаємо, що 19 липня відбулися Загальні збори учасників Української Прем’єр-ліги, які розглянули лист СК «Дніпро-1» (Дніпро) про зняття зі змагань у сезоні-2024/2025 та задовільнили його прохання.

Відзначимо, що така ситуація, коли команда знімається зі змагань безпосередньо перед стартом сезону, не передбачена в регламенті.

Тому, взявши за основу одну з пропозицій УПЛ, яка найбільше відповідає спортивним критеріям у даній ситуації, Виконком УАФ затвердив рішення про те, що команда, яка замінить «Дніпро-1» в УПЛ, визначиться в перехідному турнірі за участі чотирьох клубів («Минай», «Металіст 1925», «Лівий берег» та «Епіцентр»), переможець якого гратиме в УПЛ у сезоні-2024/2025.

Турнір складатиметься з півфіналів та фіналу, які пройдуть 26-го та 30 липня. Склад півфінальних пар буде визначено сліпим жеребом. Якщо переможець не визначиться в основний час, то одразу буде проводитися серія післяматчевих пенальті. Організацію матчів доручено УПЛ із залученням представників ПФЛ. Жеребкування півфінальних пар доручено провести УПЛ сьогодні, 22 липня.

Щодо прохання СК «Дніпро-1» (Дніпро) зберегти професіональний статус, то клуб має звернутися в ПФЛ щодо членства в лізі й у разі позитивного рішення отримати право не брати участі в змаганнях цього сезону з можливістю повернення до змагань у ПФЛ у наступному сезоні за умови отримання відповідного атестату.

Відзначимо, що Виконком УАФ також затвердив принцип, що в наступному сезоні команди, які посіли в УПЛ останнє та передостанні місця, не можуть у разі виникнення подібної ситуації претендувати на збереження прописки в елітному дивізіоні. Це право надаватиметься клубам, що грали в перехідних матчах. Відповідні зміни до регламенту мають бути внесені найближчим часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1970
Все зробили розумно. І спортивного принципу дотримались і справедливе рішення  прийняли. Хай переможе сильніший.
ivanuch
Справедливо з спортивної точки зору ... то Минай, який зайняв по факту 14 місце  у ПФЛ і Лівий берег, зайнявший  3 місце в першій лізі повинні були розіграти вакантне місце в ПФЛ!!! А причому тут Металіст 1925 та Епіцентр... вони то за які спортивні заслуги мають право на повишеня в класі...
Southeast*
Только Минай - законный заменитель.   По табелю о рангах.
inpark
За вуха тягнуть метал... ))) Спортивний принцип, це та команда, що наступна в таблиці попереднього дівізіону.