Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 липня 2024, 00:00
5386
13

Коли почали забивати. Збірна України U-19 обіграла Італію

Українці вийшли до півфіналу чемпіонату Європи

| Оновлено 22 липня 2024, 00:00
5386
13
Коли почали забивати. Збірна України U-19 обіграла Італію
УЄФА

Збірна України U-19 провела завершальний матч групового турніру чемпіонату Європи. Зігравши у дві нульові нічиї, наша команда опинилася в досить непростій ситуації, адже для гарантованого виходу до півфіналу потрібно було обігравати збірну Італії. А італійці є діючими переможцями європейської першості вікової категорії до 19 років.

На початку зустрічі номінальні гості організували два гольові моменти біля наших воріт. Спочатку Маньї з центру штрафного майданчика пробив вище воріт, а потім Ебоне, який замикав простріл, відправив м'яч поруч зі штангою. Відповідь українців була несподіваною і завершилася неприємностями для збірної Італії. Після закидання Гусєва та позиційної помилки Паньюкко Синчук технічно перекинув футбольний снаряд через голкіпера.

Італійці заволоділи перевагою і активно шукали підходи до нашого штрафного майданчика. Незабаром після пропущеного Італією голу рахунок міг зрівняти Сіа, але Крапивцов продемонстрував блискучу реакцію. Синьо-жовті відповідали поодинокими контратаками. І все ж, італійці зуміли зрівняти результат. Ді Манджо зі штрафного зробив закидання на Ебоне, який проштовхнув м'яч повз Крапивцова. А перед перервою наш голкіпер надійно зіграв після удару з гострого кута від Ангеле.

Підопічні Дмитра Михайленка активно розпочали другу половину зустрічі, але м'яч знову опинився у наших воротах. Романо обігрався з Ебоне і пробив точно у кут. Благо, Кревсун, якому асистував Пономаренко, одразу зрівняв рахунок.

З часом українці доставляли дедалі більше проблем обороні збірної Італії. З хорошої позиції бив Гаджиєв, але м'яч прилетів саме у те місце, де стояв Магро. Під час однієї з контратак синьо-жовтих Корраді у власному штрафному зачепив Маткевича, і арбітр вказав на 11-метрову позначку, пред'явивши другу жовту картку італійцю. Пенальті холоднокровним ударом реалізував Пономаренко.

За час, що залишився, італійці агресивно атакували, але українці вистояли, виборовши місце в півфіналі чемпіонату Європи. Окрім цього, наша команда стала володарем путівки на чемпіонат світу U-20, який пройде в 2025 році.

Чемпіонат Європи U-19. Група А.

Україна U-19 – Італія U-19 – 3:2

Голи: Синчук (7), Кревсун (54), Пономаренко (75, пенальті) – Ебоне (34), Романо (52)

Попередження: Ващенко (33), Пономаренко (42), Михавко (49), Маткевич (90) – Корраді (32)

Вилучення: Корраді (73, друге попередження)

Україна U-19: Крапивцов, Михавко, Єрмачков, Мельниченко, Гусєв, Ващенко (Обінайя, 88), Маткевич, Гаджиєв (Цуканов, 92), Кревсун, Синчук (Тутеров, 88), Пономаренко

Італія U-19: Магро, Паньюкко, К'яродія (Мане, 64), Корраді, Маньї, Ді Манджо (Манніні, 46), Хардер (Ліпані, 69), Романо, Ангеле (Пафунді, 69), Сіа (Бартезагі, 75), Ебоне

Арбітр: Васіліс Фотіас (Греція)

Стадіон «Інвер Парк» (Ларн, Північна Ірландія)

УКРАЇНА U-19 – ІТАЛІЯ U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
buzhanka
Молодь не боїться грати вперід і обігрувати один-на-один.Дорослі сто раз відкочували б назад до воротаря.
C.Пеклов
Молодці,як здорово грали всі,ніхто не випадав з гри.А як боролися за перемогу,немає слів.Слава Україні!Слава ЗСУ!
shakhtarforewer
Нічого собі, оце молодці!
sahka1981
Молодці!!!
Alexey75
Неожиданно и приятно 
Владислав Рейский
ОЧ круто - наши топ!
Микола Захарченко
Просто зіграли в футбол без " структури" ... З перемогою !! ✌️🇺🇦
Olex
Перед грою за розкладом трішки нагадало Норвегію 1998 і Німеччину 2004. Німці тоді схибили, а ось норвежці як раз перемогли в останньому турі Бразилію. Так чи інакше, але навіть вихід на Євро, де на відміну від дорослих чемпіонатів грають лише 8 команд, це вже успіх. А тут ще й вийшли з групи.
Андрій Заліщук
ще й вийшли на молодіжний ЧС, супер
000
Вітання хлопцям! На завзятості і характері дотиснули! Шкода, що не без ложки дьогтю... Дуже складно буде грати з Францією або Іспанією без приблизно половини ключових гравців цього складу, травмованих та тих, що перебрали карток. Найбільш шкода, що картки були не обов'язкові. Але це ціна за ту завзятість і бажання грати до останнього, яку сьогодні продемонстрували хлопці
DK1970
Молодці! Браво тренер! Браво гравці! Привіт Реброву від Михайленка...
Campeones
Молодці хлопці!
В Молодіжних чемпіонатах в нас багато досягнень, куди ж діваються ті хлопці коли треба грати за дорослу збірну?
_Quantum19_
Подивимось, який склад обере Михайленко на півфінал...🤔🤔🤔🤔