Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 19 липня 2024, 19:10
700
1

Україна U-19 – Італія U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U-19

Турнірна доля підопічних Дмитра Михайленка перебуває в їхніх руках

| Оновлено 19 липня 2024, 19:10
700
1
Україна U-19 – Італія U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U-19
УАФ

У неділю, 21 липня, відбудеться матч 3-го туру групової стадії чемпіонату Європи U-19 між збірними України та Італії. Поєдинок пройде в Ларні на полі арени «Інвер Парк». Початок – о 21:00 за київським часом.

Україна U-19

Збірна України U-19 у фінальній частині цьогорічного чемпіонату Європи 2024 поки що не може похвалитися тими результатами, на які вона розраховувала. У двох зіграних матчах вона набрала 2 очки, задовольнившись нічиїми з однаковим рахунком 0:0. У принципі, це краще, ніж наразі мають команди Норвегії U-19 та Північної Ірландії U-19, з якими українці вже зіграли, але ще не вирішує основну задачу колективу на групову стадію – а саме, вибороти путівку до плей-оф.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Щоб потрапити до півфіналу, українцям треба (це відомо, вже точно) фінішувати слідом за збірною Італії U-19. Вона двома перемогами у двох поєдинках достроково гарантувала собі і перемогу в квартеті, і путівку в плей-оф. «Синьо-жовті» виконають завдання, якщо обіграють італійців, що на Євро-2024 не вдалося ні норвежцям, ні північноірландцям. Зіграє на руку підопічним Дмитра Михайленка і нічия з Італією U-19, але тільки якщо Норвегія U-19 і Північна Ірландія U-19 також розійдуться миром. У разі ж поразки від італійців долю українців вирішуватиме виключно підсумковий результат зустрічі суперників – там можливі як позитивний, так і негативний фінал.

«Наша мета на цьому Євро незмінна. Ми точно будемо небезпечні для будь-якої команди, і завжди готові грати тільки на перемогу. Але, в першу чергу, нам потрібно якісно відновитися і відновити тих гравців, які травмовані. Це Синчук і Огарков. А далі будемо готуватися до матчу з Італією», – заявив після гри з Норвегією U-19 у 2-му турі головний тренер збірної України U-19 Михайленко.

Звісно, турнірні справи в українців могли бути й кращими. Але в першій грі на турнірі з Північною Ірландією U-19 партнерам не могли допомогти дискваліфіковані Матвій Пономаренко і Данило Кревсун. У другому матчі з Норвегією U-19 вони були в старті, але на початку гри через травму з обойми випав Микола Огарков. А ось Геннадій Синчук і зовсім не грав через наявне пошкодження. Тобто, поки що на Євро-2024 команда України U-19 реально пробирається до зірок крізь терни.

Італія U-19

Збірна Італії U-19 свою кампанію на чемпіонаті Європи 2024 розпочала з поєдинку з командою Норвегії U-19. У ньому апеннінці пережили гаму почуттів, які в підсумку виявилися позитивними.

На 35-й хвилині зустрічі італійці пропустили гол і були змушені відіграватися. На це в них пішло дев'ять хвилин, поки Лука Ді Маджо з міланського «Інтера» не повернув паритет. А на 51-й хвилині хавбек «Мілана» Кевін Дзеролі вивів Італію вперед, і, як виявилося, приніс перемогу – 2:1. Варто зазначити, що в матчі автором одразу двох асистів став Сімоне Пафунді з «Лозанни».

Друга гра Італії U-19 на Євро-2024 склалася для неї на порядок простіше і принесла переконливу перемогу над однолітками з Північної Ірландії - 3:0. На 15-й хвилині автором першого голу став Дзеролі, після чого настав зоряний час Франческо Каванди з «Мілана» – він оформив дубль, забивши в компенсований час першого тайму і на третій хвилині другої половини зустрічі.

«Для мене це була справді хороша гра. Поле було трохи швидким через дощ, тому ми могли грати так, як уміємо, з нашими характерними особливостями. Наша мета – дати всім гравцям попрацювати по кілька хвилин. Навіть якщо я зроблю три або чотири зміни, то я знаю, що отримаю від підопічних ту саму реакцію, тому що в нас дуже хороша команда», – поділився емоціями від матчу з північноірландцями головний тренер збірної Італії U-19 Бернардо Корраді.

Дві перемоги зробили італійську збірну недосяжною для суперників у квартеті А. Навіть у разі поразки в грі з українцями, вона збереже за собою перше місце в таблиці й отримає в суперники по півфіналу другу команду групи В.

Статистика зустрічей

Збірні України U-19 та Італії U-19 провели між собою 4 очних поєдинки, останній з яких датований березнем 2019 року. Тобто, він відбувся понад п'ять років тому, коли нинішньому поколінню футболістів команд було приблизно по 14 років. Усі зустрічі між собою суперники провели або в рамках другого етапу кваліфікації чемпіонату Європи, або ж у рамках еліт-раунду відбору на Євро. Тепер вони зустрінуться вперше у фінальній стадії континентальної першості.

У липні 2004 року, коли колективи зустрілися вперше в історії, з рахунком 1:0 перемогли українці. У травні 2011 року італійці взяли своєрідний реванш, вигравши також 1:0.

Через два роки в третій за рахунком очній зустрічі Італія U-19 знову виявилася сильнішою за Україну U-19, і знову з рахунком 1:0. І, нарешті, у березні 2019 року остання на сьогодні особиста зустріч команд завершилася знову-таки на користь італійців, тепер із рахунком 3:1.

Таким чином, на рахунку української збірної U-19 у поєдинках з італійськими ровесниками є одна перемога за трьох поразок.

Прогноз на протистояння

Українська збірна не є фаворитом матчу. Такий статус має італійська команда. Втім, з турнірної точки зору для неї результат цього поєдинку другорядний – вона вже вийшла з групи до півфіналу Євро, де продовжить боротьбу за медалі. У цьому, думається, і є шанс «синьо-жовтих» на успішний підсумковий результат.

Головна проблема команди Михайленка на Євро-2024 - це голи. Вони їй абсолютно не даються. Віримо, що мінімум на один свій гол українці награють. Повинні будуть забити й італійці, у лавах яких імовірне рокірування виконавців. Що далі? Здається, на цьому все - обміном голами суперники й завершать з'ясування стосунків. Тобто, матч принесе нічию.

Орієнтовні склади

Україна U-19: Крапивцов – Огарков, Михавко, Гусєв, Мельниченко, Ващенко, Кревсун, Гаджиєв, Тутєров, Маткевич, Пономаренко

Італія U-19: Марін – Манніні, Мане, К'яродія, Бартезагі, Чаммальїкелла, Ліпані, Ді Маджо, Дзеролі, Сіа, Ебоне.

21 липня, неділя

Україна U-19 – Італія U-19
Ларн. «Інвер Парк». 21:00
ТБ-трансляція на каналах Суспільне
УКРАЇНА U-19 – ІТАЛІЯ U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: ще не визначений
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мессі – 3-й, Роналду не в топ-10. Рейтинг найкращих спортсменів XXI ст.
Футбол | 19 липня 2024, 07:05 19
Мессі – 3-й, Роналду не в топ-10. Рейтинг найкращих спортсменів XXI ст.

Найкращим спортсменом було визнано Майкла Фелпса

Карпати визначилися з новим тренером та датою презентації
Футбол | 18 липня 2024, 21:54 2
Карпати визначилися з новим тренером та датою презентації

Про призначення Лупашка мають оголосити у п'ятницю

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.