Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 18 липня 2024, 02:32
85
0

Норвегія U-19 – Україна U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U19

Підопічним Дмитра Михайленка треба перемагати, щоб розраховувати на вихід із групи

| Оновлено 18 липня 2024, 02:32
85
0
Норвегія U-19 – Україна U-19. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи U19
УАФ

У четвер, 18 липня, відбудеться матч 2-го туру групової стадії чемпіонату Європи U-19 між збірними Норвегії та України. Поєдинок пройде в Белфасті на полі «Сів'ю Стедіум». Початок – о 17:30 за київським часом.

Норвегія U-19

Збірна Норвегії U-19 розпочала свої виступи на чемпіонаті Європи 2024 з матчу зі збірною Італії U-19. Почин у скандинавів вийшов невдалим.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Гра 1-го туру в групі А Євро-2024 U-19 між командами Італії та Норвегії завершилася з рахунком 2:1 на користь італійців. Для норвезьких футболістів підсумковий результат зустрічі можна назвати несправедливим. Річ у тім, що вони на 35-й хвилині гри першими домоглися успіху і повели в рахунку – відзначився Браут.

Утім, ще до перерви Ді Маджо паритет відновив. А гол у виконанні Дзеролі на 51-й хвилині поєдинку вивів Італію U-19 і, як виявилося, приніс у підсумку вольову перемогу.

Загалом же, підсумковий рахунок зустрічі виявився суперечливим. Італійці менше володіли м'ячем (40% проти 60% у Норвегії U-19). А з іншого боку футболісти збірної Італії U-19 завдали по воротах своїх суперників 15 ударів (норвежці – 10) і 6 разів влучили у площину воріт (норвежці лише 1 раз, з якого і забили гол).

А ось атак футболісти норвезької збірної організували за матч значно більше, ніж тижні італійці – 136 проти 102. Однак кількість у них у якість, як бачимо, не переросла.

Україна U-19

Збірна України U-19 свою кампанію на чемпіонаті Європи 2024 року розпочала з поєдинку з господарями турніру – збірною Північної Ірландії U-19.

Як відомо, наставник української команди Дмитро Михайленко не міг виставити на гру оптимальний склад. Причина – дискваліфікації нападника Матвія Пономаренка та півзахисника Данила Кревсуна, які не обнулилися після завершення елітного раунду кваліфікації. Без цих виконавців атака збірної України U-19 виявилася беззубою. Як наслідок, старт «синьо-жовтих» на Євро-2024 приніс нічию 0:0.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи 2024 триває боротьба не лише за медалі, а й за престиж – точніше, за путівки на чемпіонат світу 2025 U-20. Щоб пробитися на майбутній мундіаль, українцям треба в групі фінішувати в трійці та вийти до наступного раунду. Прохід до півфіналу гарантує перепустку на ЧС-2025 U-20, а третє місце виведе на третю команду групи В (Франція U-19, Іспанія U-19, Данія U-19, Туреччина U-19), і там потрібно буде лише перемагати.

Маючи на сьогодні в активі лише одне очко, збірній України U-19 із норвезькими однолітками треба перемагати. Три турнірні бали майже гарантують їй місце в топ-3 свого квартету.

«Кожна окрема гра на Євро – окрема історія, усі суперники грають по-різному. Норвежці діють у дуже агресивному стилі, високо пресингують. Це атлетична команда, яка грає у високому темпі і не дозволяє довго контролювати м'яч.

Нам важливо розуміти, як ми хочемо проходити їхній тиск. Тренери зроблять свою роботу, що стосується тактичної підготовки, тому залишиться психологічний та емоційний настрій команди.

Ми провели хороше тренування, не займався тільки Геннадій Сінчук. Йому буде важко відновитися до наступної гри – у нього ушкодження коліна і ми поки не розуміємо, наскільки воно серйозне. Усі інші готуються до гри.

Це лобова гра і для нас, і для Норвегії. Тому всі будуть виходити на матч перемагати», – розповів про значущість матчу з норвежцями головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко.

Статистика зустрічей

Збірні Норвегії U-19 та України U-19 провели між собою 4 очних зустрічі, результати яких не мають нічого спільного з нинішніми командами. Річ у тім, що остання зустрічі колективів датована 2022 роком, коли їхні кольори захищала інша вікова генерація.

Тим не менш, варто зазначити, що українська збірна U-19 має у своєму активі 2 перемоги в іграх із норвезькими однолітками проти однієї поразки. Ще одна гра, яка мала місце у 2012 році та носила товариський статус, завершилася внічию 1:1.

Що ж до згаданого матчу 2022 року, коли команди грали в одній групі на другому етапі кваліфікації, то він завершився з рахунком 3:2 на користь «синьо-жовтих». Тоді за українців забивали Ярмолюк (із пенальті), Сапуга та Малиш.

Прогноз на протистояння

Шанси команд на перемогу в матчі до його початку приблизно рівні - у поєдинку немає фаворита. Експерти все ж упевнені, що норвежці виглядають краще за команду Дмитра Михайленка, тому перемоги чекають саме від них. Утім, думка зі сторони навряд чи позначиться негативно на настрої української команди – їй для продовження боротьби як на Євро-2024, так і за путівку на ЧС-2025 у майбутньому поєдинку треба перемагати.

Орієнтовні склади:

Норвегія U-19: Борсхейм – Ростен, Харам, Холтен, Андресен, Фауске Хелланд, Педерсен, Гранаас, Гернес, Аустбо, Браут.

Україна U-19: Крапивцов – Гусєв, Мельниченко, Михавко, Огарков, Ващенко, Кревсун, Гаджиєв, Цуканов, Маткевич, Пономаренко.

18 липня, четвер

Норвегія U-19 – Україна U-19
Белфаст. «Сів'ю Стедіум». 17:30
ТВ-трансляція на каналах Суспільне
НОРВЕГІЯ U-19 – УКРАЇНА U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Генріх Налбандян (Вірменія)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.