Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
2486
0

САУТГЕЙТ: «Важко сказати, чи керуватиму я Англією в 2026 після такого»

Головний тренер трьох левів прокоментував поразку від Іспанії у фіналі Євро-2024

САУТГЕЙТ: «Важко сказати, чи керуватиму я Англією в 2026 після такого»
Getty Images/Global Images Ukraine. Гарет Саутгейт

14 липня відбувся фінальний матч Євро-2024 між збірними Іспанії та Англії. Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь Фурії Рохи.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Після завершення зустрічі головний тренер англійців Гарет Саутгейт провів прес-конференцію, на якій прокоментував поразку команди:

«Іспанія була найкращою командою на турнірі. Ми недостатньо добре тримали м'яч, але залишалися у грі до останніх 10 хвилин. Мені дуже шкода всіх, правда. Гравці були чудові, я пишаюся тим, що вони зробили. Нам просто не вистачило трохи.

Після голу Палмера ми отримали своєрідний імпульс, а також мали хорошу можливість зрівняти рахунок наприкінці матчу. Але я не впевнений, що ми зробили достатньо для перемоги упродовж 90 хвилин.

Я не думаю, що зараз слушний час для ухвалення такого рішення [відходу]. Я збираюся поговорити із потрібними людьми. Зараз не час. Я думаю, що Англія в дуже хорошому становищі у плані досвіду та віку команди. Більша частина цієї команди буде присутня не лише на найближчому чемпіонаті світу, а й на наступному Євро. Багато чого очікується від цієї збірної. Але зараз це не втішає.

Чи я керуватиму Англією в 2026 році [на ЧС-2026]? Важко сказати так швидко після такої поразки. Звісно, ​​вивести Англію у два фінали... Такого ніхто не робив. Ми приїхали сюди, щоби перемогти, але не змогли.

Програвати фінал неймовірно складно. По-перше, треба привітати Іспанію. Це найкраща команда турніру. Сьогодні вони теж були кращими. Наші гравці були неймовірні. Вони дарували нам неймовірні вечори і не могли дати більше з погляду зусиль, бажання, характеру. Сьогодні ми недостатньо добре тримали м'яч. У першому таймі ми добре оборонялися, але недостатньо контрпресингували, втрачали м'яч.

Вдалося зрівняти, але далися взнаки фізичний стан, проблеми, з якими ми увійшли до цього турніру, а також екстра-тайми. Через це ми так мало володіли м'ячем. Це одна з причин, через яку наприкінці ми стали помилятися. Але гравці боролися до 85-ї хвилини у фіналі. Неймовірна гра. Дуже пишаюсь цим складом: вони не могли дати більше ні мені, ні країні. Ми програли команді, яка була кращою. Потрібно подумати, як так вийшло. Мені здається, що ключовим моментом було розташування м'яча – ми його недостатньо контролювали», – сказав Саутгейт.

Відеоогляд матчу Англія – Іспанія (2:1)

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.