Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 липня 2024, 01:01
6386
1

Домінатори. Названі найкращий гравець і найкращий молодий гравець Євро-2024

Родрі та Ямал провели чудовий чемпіонат Європи, який завершився для них титулом

| Оновлено 15 липня 2024, 01:01
6386
1
Домінатори. Названі найкращий гравець і найкращий молодий гравець Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Родрі

14 липня відбувся фінальний матч Євро-2024 між збірними Іспанії та Англії. Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь Фурії Рохи.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

​Після завершення зустрічі в УЄФА назвали найкращого гравця чемпіонату Європи. Ним став півзахисник іспанської команди Родрі.

«Родрі вийшов у стартовому складі у всіх семи матчах збірної Іспанії на турнірі, крім одного, сформувавши впливову пару в центрі півзахисту з Фабіаном Руїсом. Гравець «Манчестер Сіті» був серед бомбардирів у переможному матчі «Фурії Рохи» з рахунком 4:1 у 1/8 фіналу над Грузією, але був змушений залишити поле у ​​перерві у фінальній перемозі над Англією – 2:1», – написали в УЄФА.

Також технічними спостерігачами УЄФА було визначено найкращого молодого гравця Євро. Звісно ж, нагорода дісталася 17-річному вундеркінду Ламіну Ямалу.

«Ямал брав участь у всіх семи матчах «Фурії Рохи» на Євро-2024, окрім переможного поєдинку у третьому турі над Албанією. Він став наймолодшим гравцем турніру, який коли-небудь стартував з перемоги – над Хорватією з рахунком 3:0 у першому турі (16 років 338 днів), а потім встановив новий рекорд як наймолодший бомбардир Євро, коли він забив чудовий гол у ворота Франції в півфіналі (16 років 362 дні).

Йому виповнилося 17 за день до фінальної перемоги над Англією (2:1), що зробило його наймолодшим гравцем, який будь-коли брав участь у переможних виступах на Євро або чемпіонаті світу з футболу. Він знову залишив свій слід у фіналі, віддавши асист на перший гол Ніко Вільямсу у ще одній вражаючій боротьбі», – зазначили в УЄФА.

Домінатори. Названі найкращий гравець і найкращий молодий гравець Євро-2024

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Хотів би ще відзначити Фабіана Руіза, який провів фантастичний турнір.