Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 липня 2024, 17:14
507
0

Гарет САУТГЕЙТ: «Ми маємо бути готовими до серії пенальті у фіналі»

Тренер збірної Англії поділився очікуваннями від матчу проти Іспанії

| Оновлено 14 липня 2024, 17:14
507
0
Гарет САУТГЕЙТ: «Ми маємо бути готовими до серії пенальті у фіналі»
УЄФА. Гарет Саутгейт

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт поділився емоціями напередодні фіналу Євро-2024, в якому його команда гратиме проти Іспанії.

«Всі здорові, ми з нетерпінням чекаємо на це випробування. Очевидно, що за останні кілька тижнів команда прогресувала. Я маю сказати, що працювати з цими гравцями - велика честь. Тепер у нас є чудова можливість досягти того, чого ми так прагнули.

Ми знаємо, що цей трофей означатиме для всіх вдома і для нас як команди – не тільки для цього складу, але й для всіх гравців, які брали участь у цьому турнірі та для всього персоналу. Вони всі зробили свій внесок у формування цієї команди. Ми хотіли б завтра подарувати всім особливий вечір.

Я не вірю у казки, але вірю у мрії. Ми мали великі мрії, але тепер треба втілити їх у життя. Шлях, який ми пройшли, ці пізні голи, пенальті – все просто так не відбувається. Ми маємо показати ту гру, яка нам потрібна. Найголовніше зараз – це наша гра у фіналі.

В Іспанії дуже ясна манера гри. У них зіграна команда, яка дуже добре пресингує, по-справжньому інтенсивно. Вони дуже добре володіють м'ячем, тож нам треба грати максимально організовано. Але ми також добре контролювали м'яч, особливо в останніх кількох матчах.

Підготовка до серії пенальті? Я вважаю, що це навичка, яку ти завжди застосовуєш під тиском, але яку можна тренувати та вдосконалювати. Ми хотіли взяти цей процес під контроль та взяти на себе відповідальність за нього. Ми виграли три з чотирьох останніх серій пенальті, і це велике зрушення. Ми маємо бути готовими на випадок, якщо це знадобиться завтра.

Поразки у півфіналі Євро-1996 та фіналі Євро-2020 навчили мене тому, що у футболі все може змінюватися дуже швидко. Різниця між перемогою та поразкою така мала. Це розширило мій погляд на життя, тому що є речі важливіші за футбол. Завтра я не боюся того, що може статися, бо вже пройшов через усе. І я хочу, щоб гравці відчули цю відсутність страху. Ми хочемо, щоб вони були найкращими версіями самих себе. Якщо ми не боїмося програти, це дає нам більше шансів на перемогу, – сказав Саутгейт.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.