Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 липня 2024, 08:46
5507
3

Україна – Бельгія. Прогноз і анонс на матч Кубка претендентів з волейболу

Трохи більше ніж місяць тому на груповому етапі Золотої Євроліги українці програли суперникам 2:3

| Оновлено 07 липня 2024, 08:46
5507
3
Україна – Бельгія. Прогноз і анонс на матч Кубка претендентів з волейболу
volleyballworld.com

У суботу 6 липня відбудеться півфінальний поєдинок Кубка претендентів із волейболу, в якому збірна України зустрінеться з командою Бельгії. Нещодавно 2 червня ці суперники зустрічалися в польському місті Тарнув в рамках групового етапу Золотої Євроліги і тоді волейболісти Бельгії здобули перемогу в п'яти партіях. Оскільки наша збірна вже практично гарантувала собі місце у Лізі націй наступного сезону (завдяки високому світовому рейтингу), то для бельгійців залишається надія на те, щоб виграти цей турнір і тоді вони теж проб'ються до найпрестижнішого комерційного турніру для національних збірних.

Україна

Цього сезону новому наставнику української збірної аргентинському тренеру Раулю Лосано вже не вперше довелося оновлювати свій склад. Спочатку це було перед Золотою Євролігою, причому в тому випадку практично була створена нова команда, і ось знову перед Кубком претендентів відбулися досить суттєві зміни.

І ось, що ми побачили у чвертьфінальному матчі зі збірною Чилі. Ще один варіант збірної України виявився зовсім не гіршим, а місцями, можливо, навіть і кращим за попередній. Так, перша партія трохи не вдалася, відставання від суперників було значним. Проте вже у другому сеті завдяки деяким замінам українці поступово почали додавати, а потім сталося те, до чого ми починаємо звикати за цього наставника. У начебто безнадійній ситуації наші волейболісти вийшли «сухими» з води, і все перевернули з 20:23 на 25:23.

Цього виявилося достатньо, щоб остаточно зламати психологічний настрій чилійців. Далі вже гра проходила за переваги українців й завершилася на їхню користь. Саме ця перемога вже практично забезпечила нашій збірній участь у Лізі націй у 2025 році. Але сам Рауль Лосано говорить про те, що Україна ще ніколи не мала головного призу Кубка претендентів і команда обов'язково за нього ще побореться. Хоча, треба визнати, майбутній суперник сильний і щоб його перемогти, треба знову щось вигадувати і його здивувати. Подивимося, як вийде цього разу.

Бельгія

На турнірі Золотої Євроліги бельгійській збірній не вистачило зовсім небагато, щоб потрапити до Фіналу чотирьох. У груповому етапі вона посіла 5 місце, відставши від Естонії лише на два очки. Але оскільки бельгійці мають досить високий рейтинг Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ), то ця команда отримала запрошення на Кубок претендентів, щоб поборотися за місце у Лізі націй наступного сезону.

Якби збірна Бельгії у Китаї вийшла до фіналу, причому виграла б два матчі з рахунком 3:0, а Україна програла у чвертьфіналі, то тоді б бельгійці мали б обійти нашу збірну за рейтингом. Тепер залишається лише перемагати в турнірі, щоб досягти поставленої мети. Слід зазначити, що на відміну від українців, склад збірної Бельгії стабільніший і у чвертьфіналі саме завдяки цьому вони перемогли фіналістів Золотої Євроліги волейболістів Хорватії. У тому поєдинку підопічні італійського тренера Емануеле Дзаніні виграли дві перші партії, потім програли третю та четверту, але на тай-брейку зламали опір опонентів, досягши успіху 15:13.

Найбільше очок (24) бельгійцям приніс 24-річний догравальник Сеппе Ротті. Ще 18 очок було в активі 22-річного діагонального Ферре Реггерса і 15 очок набрав ще один догравальник 20-річний П'єр Перін. До речі, у матчі з Україною в Золотій Євролізі Реггерс мав в активі 24 очки, а Ротті – 17. Як бачимо, саме ці волейболісти здобувають левову частку очок у збірній Бельгії і з ними треба діяти дуже уважно.

Статистика матчів

Про попередній матч збірних України та Бельгії у цьому прогнозі вже було сказано чимало. Додамо лише, що тоді, програвши першу партію, українці впевнено взяли другий і третій сет, але поступилися у четвертому, хоча могли двома точними діями за рахунку 25:25 виграти весь матч. Не вийшло. А взагалі, ці збірні останнім часом досить часто зустрічалися на великих турнірах. Так у 2019 році команди грали одна з одною в 1/8 фіналу чемпіонату Європи і тоді на майданчику суперників виграла Україна 3:2. У 2021 році знову у фінальній частині чемпіонату Європи ці збірні зустрічалися на груповому етапі. І знову українці були сильнішими - 3:1.

Прогноз на протистояння:

З огляду на деякі проблеми зі складом, де у нашій збірній зараз виступають одразу кілька молодих гравців без достатнього досвіду, фаворитом майбутнього матчу будуть бельгійці. Але Рауль Лосано вже неодноразово показував, як можна досягати успіху у різних ситуаціях. Тому давайте знову будемо сподіватися на тренерський талант аргентинського фахівця і припустимо, що Україна переможе 3:2.

6 липня, субота

Україна – Бельгія
Ліньї. (Китай). 15:00 (час київський)
УКРАЇНА - БЕЛЬГІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:2

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Єгипет – Україна. Прогноз та анонс на матч Кубка претендентів з волейболу
Волейбол | 07 липня 2024, 07:25 1
Єгипет – Україна. Прогноз та анонс на матч Кубка претендентів з волейболу

В разі перемоги українці зможуть вдруге поспіль здобути бронзові нагороди

Світоліна розгромила китаянку на шляху до 1/4 фіналу Вімблдону
Теніс | 08 липня 2024, 17:06 29
Світоліна розгромила китаянку на шляху до 1/4 фіналу Вімблдону

У наступному раунді Еліна змагатиметься з головною фавориткою турніру

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виталий Федорчук
Трансляції знов не буде?
Kinik
Платну трансляцію за 200грн можна глянути тут https://tv.volleyballworld.com/home