Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2024, 22:56
1036
0

Мурат ЯКІН: «Сподіваюся, це не кінець, і ми продовжимо творити історію»

Головний тренер збірної Швейцарії – про вихід до 1/4 фіналу Євро-2024

| Оновлено 29 червня 2024, 22:56
1036
0
Мурат ЯКІН: «Сподіваюся, це не кінець, і ми продовжимо творити історію»
Getty Images/Global Images Ukraine. Мурат Якін

Головний тренер збірної Швейцарії Мурат Якін прокоментував перемогу над Італією (2:0) у матчі 1/8 фіналу Євро-2024.

«Ми виграли дуже важливу гру, і це головне. Що ж стосується того, що станеться завтра, то це вже зовсім інша тема. Так, ми виграли, але важливо те, як ми грали. Ми домінували на кожній ділянці поля і забивали голи в потрібний час. Я не заглядаю вперед. Важливо знайти час, щоб насолодитися тими результатами, яких ми досягли.

Чому поплескав по стійці воріт після гри? Ця стійка могла завдати нам кілька проблем після того, як ми повели в рахунку. Нам дуже пощастило, коли м'яч влучив у стійку. Коли ви граєте проти топ-футболістів, вам потрібно трохи удачі. На щастя, сьогодні стійка виявилася на своєму місці.

У нас чудова форма, правильний план на гру, і ми хороша команда. Але нам важливо не зазнаватися. Настрій у розташуванні команди чудовий, і ми можемо зосередитися на нашому футболі, не відволікаючись на сторонні речі.

Переживати все це разом із національною командою – просто фантастика. Ми грали в справді домінуючому стилі й дуже професійно підходили до кожного завдання. Що нам подобається в цьому спорті, так це єдність з гравцями, єдність із персоналом. У футболі ти відчуваєш стільки всього, і я не можу не подякувати футболу за це.

Ми дивилися останні матчі збірної Італії, вони використовували багато різних розстановок і часто змінювали склад. Ми виконали хорошу роботу, щоб правильно налаштувати механізми і задати темп. Усе працювало на нас у всіх сферах гри. Сьогодні ми побачили, що можемо контролювати матч.

На Євро є тільки хороші команди. Ми показали, що можемо боротися з такими топ-командами, як Німеччина та Італія. Але ми зосереджені на собі. Ми не хочемо відволікатися на потенційних суперників. Сьогодні ми подали важливий сигнал про те, як ми можемо грати: ми не просто зібралися в купу і захищалися, ми домінували в грі.

Сподіваюся, що це не кінець шляху для нас, і ми зможемо продовжити творити історію.

Як будемо святкувати? Сьогодні ввечері з нами будуть наші друзі та сім'я. Гравці самі вирішать, як їм провести вечір, але вони не підуть на вечірку: вони – неперевершені професіонали», – сказав Якін.

Швейцарія в 1/4 фіналу гратиме з Англією або Словаччиною, які зіграють у неділю.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.