Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 12:28
2243
13

Максим ФЕЩУК: «Звільнення Реброва? Я б не поспішав»

Колишній український футболіст прокоментував нічию України проти Бельгії

| Оновлено 27 червня 2024, 12:28
2243
13
Максим ФЕЩУК: «Звільнення Реброва? Я б не поспішав»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Колишній український футболіст Максим Фещук прокоментував нічию збірної України проти національної команди Бельгії (0:0) у матчі 3-го туру групового етапу Євро-2024.

– Оцініть виступ України у грі з Бельгією і на Євро загалом.

– Окремо вчорашній матч – найкраща гра нашої збірної на цьому Євро. Я побачив комнаду, яка хотіла добитися результату, грала дуже добре. Не вистачило забитого мʼяча, але я отримав задоволення від гри – як вони вийшли, яка була мотивація. Не треба забувати, що ми грали з потужною командою: Бельгія – далеко не Румунія і не Словаччина. Чому не вийшли з групи? На жаль, перша провальна гра не дала нам такої можливості. Взяти 4 очки і не вийти – така доля. Розчарований результатом, бо, як на мене, по теоретичних баченнях група була для нас доступною, і з нашими майстерністю і потенціалом ми повинні були виходити з групи. Але це футбол. Життя на тому не закінчується. Тепер доведеться поборотися на вихід на ЧС.

– Чого збірній не вистачило, щоб вийти з групи?

– Як показала практика, перший матч був провальний, а далі все розписалося. У мене є питання – мені не сподобався вчорашній результат матчу Румунія – Словаччина. Хто б що не говорив, як на мене, вони розписали нічию. Вона влаштовувала обидві команди незалежно від результату Бельгія – Україна. Я чекав, що, можливо, там хтось виграє, але, на жаль, так не сталося. Друга гра – виграш проти Словаччини. У мене вчора виникла така думка, що краще б ми його внічию зіграли, щоб умовно в румунів було 3 очки, Словаччини 4, бельгійців 3 і в нас одне. Нам все одно потрібна була б тільки перемога, щоб виходити з групи. Було б можливо цікавіше – нічиєї нам, як бачите, все одно не вистачило. Розчарований результатом, але пишаюся за таку гру у виконанні наших хлопців. Мене здивував тактичний план на гру, він себе повністю виправдав. У схемі з двома центральними нападниками мені дуже сподобалася гра збірної України.

– Думки вболівальників щодо Реброва розділилися – звільняти чи ні. Яка Ваша думка?

– Скільки людей – стільки думок. Є відповідне керівництво, вони будуть оцінювати роботу тренера. Звичайно, треба прислухатися, але коментарі бувають різними, бувають на емоціях, необдуманими, помилковими. Якби не пройшли на Євро через стикові – теж звільняти? Зараз пройшли б з групи – теж звільняти? А що мали, виграти Євро, щоб не звільняти? Думки розділяються, і це нормально. Я не бачу сенсу – чому звільняти? Трошки не вийшло, трошки була провальна перша гра, друга непоказна, третя показала, що команда може – але було вже пізно. Я б не поспішав.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
звільняти, тому що маючи цілу плеяду топових гравців він не зумів створити команду. 
Щоб там не казали, але і Лунін, і Мудрик, Довбик, Циганков, Зінченко і т.д. грають в європейських топ-чемпіонатах та топ-клубах.
ĴØЌÉŔ
Правильно нужно ещё пару раз обосраться 
Yauheni Saladounik
Лучший матч сборной вчера показали Грузины, учитесь самоотдаче и патриотизму у грузинских футболистов !!!
Yauheni Saladounik
УХА-ХА-ХА!!! "Лучший матч сборной" УХА-ХА-ХА!!! Бельгийцы откровенно сушили матч.... а эти безвольные существа 90% времени ходили пешком по полю!!! УХА-ХА-ХА!!! 
potemkin78
спали всю игру с Румынами и первый тайм со Словаками. плюс к этому в первой игре оборона и вратарь привезли 2 гола. плюс тренерский штаб первые две игры провалили в плане мотивации и тактики. надо ли менять Реброва? скорее ему в тренерский штаб нужен тактик, такой как был у Шевченка итальянец и тот кто будет попускать звёзд
Ukraine
А чому б ні?
Виклик - це ситуація не тільки для гравців, які повинні відповідати рівню збірної.
Це і виклик для тренера. Відповідно, якщо команда зазанала тотальну невдачу, антирикорд всіх ЄВРО, і саме не приємне те що вона не була відповіно підготовлена, про стратегію вже не говорю - то, зміна керманича вірний підхід.
Або будемо бодатись в даному соусі ще 4-6 років.
Краще за цей час, кошти, сили - знайти відповідного спеціаліста якийй буде щось будувати своє, шукати, награвати, доводити. Тренер Албанії в приклад, про Грузію не говорю вже.
Може краще Луческу взяти, ніж залишати погоління ДК тренерів\фізруків.
vazazh
Мені здається, що не все так просто. Не кажу про те, що не бачу іншого кандидата на цю посаду. Хоча може бути Блоха, але не впевнений. На жаль, помилки були вже при визначені складу, до речі, здається була стаття Василенка з цього приводу. Що там робили ярмо та степан, ну вже відіграли давно своє. З іншими "перспективними", які там гоняють щось за бугром, не так все просто. В тій же Аталанті - стиль гри інший ніж тут, і це не Мессі чи Рон, які можуть пристосуватися відразу. Тут треба підвищувати клас, та зіграність. Лунін у воротах - явна помилка. Все інше - ну як вміють, так грають, тренер збірної не може навчити їх краще - не має часу, він може створити команду з того, що маємо.