Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 08:59
28358
442

Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024

Команда Реброва не впоралась із власним завданням, після чого конкуренти вирішили все за неї

| Оновлено 27 червня 2024, 08:59
28358
442
Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Ось і наступив вирішальний на даний момент матч збірної України на Євро-2024. Гра з Бельгією, яка перед початком чемпіонату в наших наївних прогнозах передбачався матчем за перше місце в групі, став надзвичайно важливим для обох команд, які навіть і близько не вирішили турнірних завдань.

Сергій Ребров здивував зі складом. Три центральні захисники, серед яких був і новоспечений заокеанівець Сваток, в принципі, не здивували, а от вихід одночасно двох центрфорвардів Яремчука і Довбика став неочікуваним. Також в складі не було жодного вінгера, оскільки Мудрик та Циганков отримали пошкодження і пропускали гру. Ну й Віталій Миколенко нарешті відновився і вийшов в основі.

Гра зі старту здивувала-таки високим пресингом українців, які зустрічали опонентів задовго від центральної лінії. В цьому плані був активним Миколенко, який відразу ж на фланзі кілька разів в атаці непогано відбирав, щоправда, далі добре віддати в штрафний не виходило.

Проте бельгійці акліматизувалися і почали проводити свої атаки, які розганяв де Брюйне. Довго його вдавалося нейтралізовувати, але один пас врозріз на Лукаку все ж пройшов, і наше щастя, що Трубін відбив удар бельгійця зліва в штрафному. Там, правда, м'яч не полетів так, як хотів Лукаку, але тим не менш.

Звертала увагу на себе відсутність боязні українців та впевнена гра при захисті, вдавалося чітко виходити з-під пресингу, щоправда, і виноси вперед теж інколи бували. Форварди не соромилися брати гру на себе, але їхні послідовні удари здалека (Яремчук та Довбик) летіли або в руки воротарю, або повз ворота.

Були ще й моменти із виходом Довбика на ворота, коли він не встиг віддати пас партнеру вперед або пробити, тому скидав назад Судакову, який пробив по німецьких горобцях, або удар Яремчука після навісу Миколенка, але вийшло неакцентовано і високо.

Проте Бельгія не збиралася дарувати перемогу просто так і могла покарати за будь-яку помилку. Як, наприклад, де Брюйне, котрий вирішив не навішувати з правого флангу зі штрафного метрів з 25, а бити в нижній кут, і наше щастя, що Кевін трохи не влучив у площину, а то виникло відчуття, що Трубін би не встиг і пропустив би такий же гол, як Андрій Лунін від «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів.

Через кілька хвилин такий же удар спробував повторити Судаков, в площину влучив, але летіло слабко і воротар накрив. Але який же момент втратили за мить до цього українці – Яремчук після пас врозріз вискочив на воротаря, міг спокійно бити сам (і треба було!), але вирішив покотити направо Довбику на порожні і вийшло засильно, партнер не встиг. Це вже було перед свистком на перерву.

А третина другого тайму пройшла в набагато менш активному таймі. Щоправда, для України все було не надто добре, в атаці не вдавалося зробити нічого, а в захисті ледь вдавалося стримувати Доку, який почав отримувати м'яч і крутити хребти Тимчику та партнерам. І один момент практично йому вдалося довести до голу, але, на щастя, Лукаку після прострілу зліва не відчув, куди треба бігти, тому удар в порожні ворота не відбувся.

В одному із ігрових моментів у захисті на газоні опинився Миколенко, трохи полежав і стало зрозуміло, що для нього матч закінчився. На поле вийшов Зінченко, який грав на цій позиції два попередні матчі.

Ребров вирішив міняти ситуацію замінами, випустивши Ваната, Степаненка і Маліновського замість Яремчука, Бражка і Шапаренка. Проте першими момент після цього створили бельгійці, коли і Карраско бив так, що Трубін був змушений витягуватися в струну, і другий та третій темп чинили загрозу. Але відбилися і побігли в контратаку, в якій Довбик знову не зумів ухвалити рішення, оскільки не вийшло ні пробити, ні віддати пас. Трохи пізніше Артем знову опинився на тій же позиції перед воротарем, але пробив так, що захисник заблокував.

І далі гра пожвавилася, українці почали тиснути, бо в паралельному матчі була нічия 1:1, тому треба було вірити тільки у свої сили. І тиск виник, моменти забити були навіть прямим ударом з кутового (Маліновський ледь низом не спіймав на помилці Кастельса) чи Судакову після виходу на ударну позицію на лінії штрафного. Але не вдалося.

Бельгійці наприкінці гри на чолі з де Брюйне не соромилися тягнути м'яч біля кутового і врешті досягли свого. Гра закінчилася з рахунком 0:0, словаки з румунами зіграли 1:1. В підсумку боротьбу на Євро продовжать всі, крім нашої збірної.

Чесно кажучи, образливо в групі, де всі команди набрали по чотири очки, займати останнє місце, але хто ж винен, як не ми самі, що були допущені ті злощасні 0:3 з румунами?

З Євро-2024 прощаємося. А найбільша перемога, звісно, ще попереду. І на фоні її всі невдачі на футбольному полі швидко забудуться.

Фото – УЄФА

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група E. 3-й тур.

Україна – Бельгія - 0:0

Попередження: Фас, 43

Україна: Трубін – Миколенко (Зінченко, 58), Матвієнко, Сваток (Ярмоленко, 81), Забарний, Тимчик – Судаков, Бражко (Степаненко, 70), Шапаренко (Маліновський, 70) – Довбик, Яремчук (Ванат, 70).

Бельгія: Кастельс – Кастань, Теат, Фас, Вертонген – Тілеманс (Мангаля, 61), Онана, де Брюйне – Троссар (Карраско, 62), Лукаку (Опенда, 90), Доку (Бакайоко, 77).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Мерседес-Бенц-Арена» (Штутгарт, Німеччина).

Удари (у площину): 14 (5) – 11 (4)
Кутові: 3 – 7
Офсайди: 2 – 0.

УКРАЇНА - БЕЛЬГІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(241)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 442
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
Головний матч програли в 1 турі.
Якби "звьозди" вийшли грати і перемагати, то цей матч був би формальністю, але ж ... "звьозди" вийшли брати очки, а отримали великого циганського прутня в сраку.
Надіюсь фізрука Реброва таки звільнять
George Abuladze
Відмучились. Тепер можна з подругами на мальдіви
Henriklarsson11
 від Довбика очікував більшого на цьому евро. Жодного навіть небезпечного моменту за три матчі. Сумно
AleksDnipro
Це якийсь пздц... Думаю, візьму тривалу перерву від перегляду наших мажорних збірних і клубів. Мене не хвилює як вони зіграли проти Бельгії, вони про*бали перший матч проти румунів. Лузери провалили цей турнір
CAHbI4
Просто НЕРЕАЛЬНО повезло с жеребьёвкой, САМАЯ слабая группа попалась.... Но наши "звёзды" и тут обосрались. Просто позор, слов больше нет....
KOT
Матч был интересный, но Судаков просто худший 
sarra2008
Жорстке, але справедливе покарання за піжонство проти румун
AleksDnipro
Пишуть: "нічого страшного не сталося, далі - ЧС 2026". Ну ось конкретні лузери так і пишуть. І так кожні 4 роки. Героїчно не вийдемо в основний етап ЧС-2026, писатимуть: "Нічого страшного, через 2 роки ЧЄ-2028, а через 4 - ЧС-2030".
Nordenus
Тянули до конца матча чтобы попытатся хоть как то забить... Против таких посредственных бельгийцев сыграли в сыкливый футбол... 
pricolist
Ганебний виступ України. Вийшли грати на нічию, коли треба перемагати. Ребров головне розчарування для мене, стільки надій на нього покладалось, а повністю провалився. Всім 2 за це Євро
alexpan72
какая у нас АТАКА!!!!  Двое выбигают и начинают друг дугу пасы давать. Довбик с..ка боиться мяча, не знает, что с ним делать....  2 чистых момента запорол  ....
ptolemeus
Судаков в кінці - пробий повз воротаря... Ні, воно прямо в руки б'є, дурень.
mig3131
Наша команда по факту переоцінена і не має ніякої перспективи, на жаль. Футболістів високого рівня не має, тренерської думки не має а от з піаром, базіканням все в порядку! Сьогодні Бельгія була ніякою а ми нічого  не змогли зробити.  А саме головне ця команда разом зі своїми керівниками та чиновниками так і не зрозуміла що вона нічого не варта то й нічого не потрібно міняти. 
D.Kolesan
принаймні це краще ніж ганьба  євро 2016 де 0 балів було і нуль голів забили  але гірше ніж Євро-2020 . так що не все добре у грі але не все і погано поперуду відбір на чемпіонат світу 2026
AleksDnipro
Два тупі у*бани: Ребров і Шевченко прийшли правити українським футболом. Ребров ніколи не отримає запрошення до пристойного європейського клубу.
Андрій Лупак
Стільки розгромних поразок на великих турнірах, перший матч, де наші не пропустили на Євро (на хвилиночку аж 14 гра). Ярмоленко старий, Мудрик бігунок, а не футболіст, Довбик абсолютно нічого не показав (як він той Пічічі здобув?), Лунін провалився...Дуже сумна історія нашої збірної, раніше для мене було великою травмою постійні невиходи на ЧС/ЧЄ через плей-офф, тепер у нас провальні чемпіонати Європи, де у групі випадають команди з якими можна і треба грати. І якщо наші футболісти будуть казати, що все ок, то нащо взагалі їх дивитись та підтримувати? От за тих грузин приємніше вболівати, ніж за рідну збірну, бо там б'ються, стараються і показують результат, а наші піжони, яким і 0:3 від румунів норм. І хто тягнув Ярмоленка за язик казати, що у нас найсильніша команда в історії?
Vadym Shcherban
ТШ дно. На 99.9% було зрозуміло, що словаки з румунами не парячись скатають нічию. І який був наш посил - лише перемога.І що? Ви бачили установку на перемогу? 
Cruyff
Так криво всратись з румунами ще треба було постаратись. 
Не вмієте грати, додому!
Давайте краще заголовки про Луніна-Анчелотті і трансфери Судакова. Це більше про нас. 
Заголовки з Євро будуть про інших. 
Harun Bakircioğlu
Во всем есть позитив. Не будет новостей, где сплошное я,я,я,я. Не будет новостей про переходы в Манчестер Юнайтед и Баварию. Кому нужны теперь эти унылые ногомячисты, они показали себя во всей красе. В успешных клубах нужны те кто бьются, а не отбывают номер. 
Lion
А что бомбардир ла лиГи делал на евро