Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 10:58
3343
0

Хвіча КВАРАЦХЕЛІЯ: «Це найщасливіший день у моєму житті»

Нападник разом із тренером збірної Грузії поділилися емоціями від виходу до плей-оф

| Оновлено 27 червня 2024, 10:58
3343
0
Хвіча КВАРАЦХЕЛІЯ: «Це найщасливіший день у моєму житті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Віллі Саньоль та Хвіча Кварацхелія

Головний тренер Грузії Віллі Саньоль розповів про емоції від успіху своєї збірної.

«Коли ви «маленька» команда, ви знаєте, що вам нічого втрачати. Єдине, що ми сказали перед змаганням, — це не шкодувати про те, що не грали в наш футбол і не отримували стільки задоволення від змагань, як ми і повинні були зробити. На ваших плечах немає жодного тягаря. Єдина відповідальність, яка у нас була, полягала в тому, щоб грузинський народ пишався своїми гравцями, і я думаю, що ми зробили це найкращим чином.

Чесно кажучи, я не пам'ятаю, що я говорив гравцям перед грою, але суть була в тому, щоб грати в їхній футбол; зберігайте дисципліну, коли у вас немає м'яча і коли він є, тримайте, грайте. Я сказав їм згадати, як вони грали, коли їм було 16 або 17 років, без будь-яких думок, і сьогодні вони зробили це блискуче, перевершивши всі очікування.

Коли ви дивитеся на нашу лаву запасних, вона не найзахопливіша з точки зору футбольних якостей, але з точки зору людських якостей. Я дуже, дуже щасливий. Я думав, що кваліфікація — це наш максимум, але футбол ніколи не був передбачуваним».

Також своїми враженнями поділився Хвіча Кварацхелія:

«Скудетто з «Наполі» було для мене незабутнім моментом, але сьогодні я щасливіший, тому що, коли ти граєш за свою країну, ти так пишаєшся, хоча я був так щасливий і з тим, і з іншим. Це найщасливіший день у моєму житті. Виграти титул було моєю мрією, і це теж була моя мрія. Важко висловити мої емоції словами, я так щасливий.

Перед матчем у нас з Кріштіану відбулася зустріч, і він побажав мені успіху; я ніколи не міг собі уявити, що він прийде і поговорить зі мною. Він великий гравець і велика людина. Ось чому він велика особистість і у футболі, і за його межами. Я дуже поважаю його, він один з найкращих гравців у світі. Коли він приходить поговорити з вами перед матчем, це приголомшливо. Це допомогло нам повірити, що ми можемо щось зробити сьогодні. Я отримав майку Роналду, і ми пройшли в наступний раунд.

Це найкращий день у житті грузинських футбольних вболівальників. Ми увійшли в історію, ніхто не повірить, що ми це зробимо. Ніхто не повірить, що ми зможемо перемогти Португалію, але саме тому ми сильна команда; якщо є хоча б 1% шансів, ми показали, що можемо це зробити. Сьогодні не було кращого гравця окремо, це була команда, і ми довели всім, що дійсно можемо грати.

Ми завжди прагнемо до перемоги і завжди зосереджені на наступний матч. Ми дуже щасливі сьогодні, але завтра ми почнемо думати про наступний матч, але ми так вдячні за всю підтримку, яку ми отримали».

Збірна Грузії вперше в історії вийшла в плей-оф Євро. Команда набрала 4 очки і вийшла з 3-го місця. У 1/8 грузини зустрінуться зі збірною Іспанії.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.