Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 18:41
334
0

Кирило КОВАЛЬЧУК: «Наші хлопці вийдуть на поле лише з думкою про перемогу»

Колишній український футболіст поділився очікуваннями від матчу збірної України проти Бельгії

| Оновлено 26 червня 2024, 18:41
334
0
Кирило КОВАЛЬЧУК: «Наші хлопці вийдуть на поле лише з думкою про перемогу»
dynamo.kiev.ua. Кирило Ковальчук

Колишній український футболіст Кирило Ковальчук поділився очікуваннями від матчу збірної України проти національної команди Бельгії в рамках 3-го туру групового етапу Євро-2024.

– А що скажете про ситуацію у групі Е, де усі четверо учасників – Румунія, Бельгія, Словаччина і Україна мають однакову кількість очок – по три? Погодьтесь, ситуація унікальна.

– Так, дійсно унікальна. Таке на футбольних форумах такого рівня не часто побачиш. Це тільки наша збірна могла так примудритись, щоб навіть наразити себе на ризик не вийти із групи. А у цьому є висока вірогідність, адже мені здається, що Словаччина і Румунія в заключному турі зіграють обережно і завершать матч внічию. Адже цей підсумок влаштує обидві команди. Українській же збірній у будь-якому випадку з бельгійцями потрібно грати лише на перемогу. Якщо розраховувати на нічию, то не найкращий результат може бути. Тому я впевнений, що наші хлопці вийдуть на поле лише з думкою про переможний результат. Збірна Бельгії – суперник досить важкий. Судячи з двох матчів, ця команда поступово набирає оберти. На першу гру із Словаччиною бельгійці вийшли з недооцінкою суперника та розхлябаністю, за що і поплатились. А от у другій, з Румунією, вони були максимально сконцентрованими і виглядали дуже достойно. Я вважаю, що румуни по грі на голову сильніше за словаків. Вони приємно дивують. Як на мене, збірна Румунії однією ногою вже у плей-оф.

– Як гадаєте, завдяки яким складовим команда Сергія Реброва може здолати бельгійців?

– Найголовніше – це командна гра. Ми всі добре знаємо наших футболістів і впродовж минулого сезону спостерігали, яких вершин вони досягали. Хтось краще, хтось гірше – але є чим похвалитись і чим гордитись. А от щодо гри збірної, то є чимало питань до наших лідерів, які повинні демонструвати переконливу гру і вести партнерів за собою. Я вважаю, чим їх більше, тим краще. Та поки що у питанні лідерів важко. Потрібен характер. Взяти хоча б тих же румунів, про яких прочитав в одній статті, що майже всі гравці цієї збірної у своїх клубах боролись за виживання. І тим парадоксальніше, що на чемпіонаті Європи демонструють таку впевнену гру. На кожній ділянці поля футболісти Румунії ведуть боротьбу, виграють єдиноборства, а з цих єдиноборств створюється чималий тиск і складаються атаки. Видно, що у румунів є клас, вони вміють грати у футбол, і роблять це непогано. У матчі з Бельгією загалом була рівна гра. В ній румуни могли забити, зрівняти рахунок. Та якщо у ворота бельгійців у поєдинку з Румунією нічого не залетіло, то в українські залетіло все. Лунін робив передачу на фланг захисникові, намагаючись зберегти м’яч, перехоплення – і румун Станчу б’є, влучаючи у «дев’ятку». Він же кілька разів бив і у грі з Бельгією – і нічого. Тож вважаю, що перша гра нашої збірної на Євро-2024 – це невезіння.

– А що скажете про наступну?

– Радий, що із Словаччиною все було інакше. Наша збірна перемогла заслужено, адже була сильнішою. Україна була кращою, мобільнішою. Зрозуміло, що всі ми чекали на легшу перемогу, проте у грі зі словаками вона виявилась дуже важкою. Щоправда, перші двадцять хвилин матчу наші футболісти провалили. Наче перебували у якомусь шоці. Та потім розбігались, відчули гру і схилили її на свою користь. Тож сподіваюсь, що у вирішальну частину чемпіонату Європи ми плавно входимо і у наступному поєдинку з Бельгією як мінімум не програємо – а це вже буде вважатися гарним результатом. Ясна річ, розподіл місць у підсумковій таблиці групи не залежить лише від нас. Хочеться, звичайно, вірити у перемогу або ж як мінімум не програти. Адже якщо програємо бельгійцям, то тоді точно достроково вибудемо з турніру.

– Як вважаєте, яку тактику на матч з Бельгією обере тренерський штаб збірної України?

– Важко сказати. Швидше за все, буде відштовхуватись від останнього матчу, коли гравці непогано увійшли в гру після появи на заміну. Взяти, наприклад, Яремчука. Навіть судячи з його післяматчевого коментаря видно, що хлопець викладається і прагне себе проявити. Він заслужив на місце в основі, і цілком можливо, що його ми побачимо у матчі з Бельгією з перших хвилин. Мабуть більше замін у складі не буде, хоча не знаю, якою є ситуація з крайніми захисниками. Чи ще дасть Сергій Ребров шанс Коноплі? Сказати складно. Що стосується воротарської ланки, то думаю, що місце в «рамці» займе Трубін. Хоча і він, і Лунін – дуже сильні голкіпери. Будь хто з них може вийти на гру і проявити себе на «відмінно». У випадку з Луніним у матчі з Румунією, вважаю, був невдалий збіг обставин – саме тому так сталося. Всі ж бо знають, що він класний воротар. Лунін видав шикарний сезон у мадридському «Реалі», витягнувши команду у фінал Ліги чемпіонів, де вона стала переможницею. Та й у чемпіонаті Іспанії він відіграв добре. Втім, у кар’єрі будь-якого воротаря трапляються подібні недавньому збіги обставин. Десь не побачив удар з-під захисника, м’яч влучив у «дев’ятку». Що ж, буває… Всі воротарі пропускають.

Матч Україна – Бельгія відбудеться 26 червня о 19:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ЗІНЧЕНКО: «Дуже прикро. Самі винні»
Футбол | 29 червня 2024, 05:23 0
Олександр ЗІНЧЕНКО: «Дуже прикро. Самі винні»

Захисник збірної України підбив підсумки виступу команди на Євро-2024

Німеччина – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
Футбол | 29 червня 2024, 07:30 3
Німеччина – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У ситуації «пан або пропав» можна очікувати на будь-які сюрпризи, але тільки не в цій парі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.