Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 07:11
765
0

Матьяж КЕК: «У нас був успіх. Маленька країна, але ми сильні у спорті»

Нічия з Англією дозволила Словенії вийти у плей-оф Євро-2024

| Оновлено 26 червня 2024, 07:11
765
0
Матьяж КЕК: «У нас був успіх. Маленька країна, але ми сильні у спорті»
УЄФА. Матьяж Кек

Увечері 25 червня відбулися матчі 3-го туру Євро-2024. Англія та Словенія зіграли внічию (0:0), що дозволило Англії взяти перше місце, а Словенії – вийти у плей-оф.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Головний тренер збірної Словенії Матьяж Кек:

«Я не зовсім очікував, що ми пройдемо. Своєю грою ми показали, що цього заслуговуємо. Ми грали сьогодні з одним із фаворитів турніру. Дякую всім уболівальникам, і, хай, можливо, тут була частка везіння, наші вболівальники були з нами.

Весь день я мав позитивний настрій, і ми виявили сьогодні стійкість духу. Ми аналізували суперника, але як тільки почали грати пасивно, у нас виникли проблеми. Англія мала чудовий шанс на 90-й хвилині, але в цілому Ян мав не дуже багато роботи. Ми грали із дуже сильною командою. Ми показали її справжнє обличчя. Треба розуміти, що англійські футболісти грають раз на три-чотири дні, а у багатьох із наших за такі короткі відрізки не буває ігор з такими високими ставками. Дуже пишаюся цією командою.

Я був тренером Марібора, збірної Словенії – це дало мені великий досвід, і на поразках я вчився. Тож, будь ласка, дозвольте мені особливо пишатися цією командою – це щось особливе. Ми не можемо зрівнятися з іншими поколіннями, але вона принесла всім нам масу задоволення.

Хлопцям – найбільші компліменти. Ми у цій складній групі були аутсайдерами. Витерпіли у другому таймі, але це – проти Англії. На такому високому рівні ми провели три важкі матчі за дев'ять днів.

Ми довго чекали на формування такого складу. Склад – із характером, із серцем. Його настрій перед грою мене заспокоїв, незважаючи на її важливість. А ще вболівальники. Це щось особливе. Ми для країни дещо зробили: люди єдині. У нас маленька країна, але ми сильні у спорті».

Захисник збірної Словенії Ваня Дркушич:

«Це якесь диво. Кожен із нас у дитинстві, починаючи футбольну кар'єру, мріяв про щось подібне. Не лише наші вболівальники – весь футбольний світ побачив, що ми були на полі всім серцем. Ми справді билися один за всіх і всі за одного. За груди у хрестах. У результаті вийшло, і відчуття – просто неймовірні».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.