Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 05:43
4244
6

Хлопнули. Польща не програла Франції, яка стала другою в групі D

Команда Міхала Пробежа залишає Євро-2024, а триколірні йдуть у плей-оф

| Оновлено 26 червня 2024, 05:43
4244
6
Хлопнули. Польща не програла Франції, яка стала другою в групі D
Getty Images/Global Images Ukraine

Польська команда у своєму заключному матчі на Євро-2024 могла зіграти розкуто і, за великим рахунком, собі на втіху. Але це було лише бажання, адже по факту її футболісти не мали переваги над суперниками зі збірної Франції, а тому, були приречені в матчі 3-го туру групової стадії грати другим номером і підлаштовуватися під візаві.

Французи відразу стали домінувати. М'яч частіше і довше перебував у них, але достатньою мірою креативу їм не вистачало. Відчувалася відсутність Грізманна, якого не виявилося в стартовому складі. Але старався Мбаппе, який грав у спеціальній масці, що захищає його зламаний ніс.

Утім, навіть за не найпереконливішої гри футболісти збірної Франції стабільно створювали загрози воротам поляків. Але, на їхню біду, в них на відмінному куражі грав Скорупськи. Наприклад, до перерви він мінімум чотири рази врятував свою команду. Розкішний момент був у французів уже на 11-й хвилині, коли простріл замикав Ернандес. Він, думається, вже бачив м'яч у сітці воріт, але Скорупськи дивом зреагував.

Незабаром після перерви Скорупськи знову взявся за своє і продовжив виручати команду. Але навіть він на 55-й хвилині нічим не зміг допомогти, коли Ківіор сфолив у своєму штрафному майданчику на Дембеле, а Мбаппе з 11-метрової позначки пробив ідеально влучно. 1:0.

Повівши в рахунку, Дідьє Дешам зробив одразу три заміни в одній сесії, випустив на поле Камавінгу, Жиру і Грізманна. Поки вони освоювалися в грі, поляки помітно додали, прокинувся Левандовськи, і незабаром пенальті було призначено вже у ворота Франції. Лише за допомогою ВАР арбітр розгледів гру рукою і вказав на 11-метрову позначку. Удар Левандовськи з пенальті Меньян парирував, але при цьому завчасно залишив лінію воріт. А з другої спроби нападник не схибив - 1:1.

Результат, що встановився, команду Франції не влаштовував, адже в паралельному матчі Австрія обігравала Нідерланди і в підсумку таки переграла. Самі ж французи не змогли в час поєдинку, що залишився, організувати ще один гол і домогтися перемоги, яка принесла б їм перше місце в групі. Вони фінішували другими слідом за австрійцями. Нідерланди посіли 3-тє місце, але, ймовірно, також потраплять до плей-оф.

Чемпіонат Європи 2024. Група D. 3-й тур

Франція – Польща – 1:1

Мбаппе, 56 пенальті – Левандовськи, 79 пенальті

Рабіо, 43 – Залевськи, 24, Давидович, 89, Свідерськи, 90+2

Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Тчуамені (Фофана, 81), Канте (Грізманн, 61), Рабіо (Камавінга, 61), Дембеле (Коло Муані,86), Барколя (Жиру, 61), Мбаппе.

Польща: Скорупськи, Давидович, Беднарек, Ківіор, Франковськи, Шиманськи (Свідерськи, 68), Модер, Зелінськи, Залевськи (Скурас, 68), Урбанськи, Левандовськи.

Арбітр: Марко Гуїда (Італія).

Стадіон: «Сигнал Ідуна Парк» (Дортмунд).

ФРАНЦІЯ – ПОЛЬЩА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
ГОЛ ! З пенальті забив Роберт Левандовскі (Польща).
56’
ГОЛ ! З пенальті забив Кіліан Мбаппе (Франція).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Атлетіко здався в боротьбі за Довбика. Йому вже знайшли альтернативу
Футбол | 28 липня 2024, 13:06 2
Атлетіко здався в боротьбі за Довбика. Йому вже знайшли альтернативу

«Матрацники» працюють над трансфером Александера Сьорлота

Видовищний поєдинок. Джойс і Чісора зуміли розважити публіку в Лондоні
Бокс | 28 липня 2024, 01:40 18
Видовищний поєдинок. Джойс і Чісора зуміли розважити публіку в Лондоні

Судді за підсумками 10 раундів віддали перевагу Дереку Чісорі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
Поляки забили лівий пенальті 
Перескоки Левандовскі із зупинкою руху перед ударом (що заборонено) при виконанні пенальті.Тобто воротаря покарали, а те, що Левандовскі зупиняється, це судді пофігу.Абсурд та ідіотизм...
Kovaleff
Хлопнули - это когда выиграли, а не ничейку откатали..
Avaksi
Цирк від Левандовського дав полякам 1 бал
Віталій Ткачук
Левандовський не по правилах забив, арбітр недолугий. Ми не судимо на Євро, але це дно, навіть по телеку видно.Меньян крутий. 
Volk
Шкода. Дуже хотілось 0 поінтів для шляхтичів.