Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 червня 2024, 03:38
10366
22

Фаворити у шоці. Австрія переграла Нідерланди і стала першою у групі

Команда Рангніка в заключній грі нокаутувала колектив Кумана

| Оновлено 26 червня 2024, 03:38
10366
22
Фаворити у шоці. Австрія переграла Нідерланди і стала першою у групі
Getty Images/Global Images Ukraine

Продовжують розгортатись події на чемпіонаті Європи-2024 в Німеччині, де команди вже дістались останнього туру групового етапу, і напередодні ми встигли дізнатись перших учасників майбутнього плей-оф. За підсумком звітного вечора ще шість команд мали визначити власну долю: хто одразу до турнірної сітки, хто – до віртуальної таблиці третіх місць із кожної з груп.

І квартет D у цьому плані був таки, що хто б із нього де не фінішував у підсумку, майбутні суперники навряд чи цьому б зраділи. Перед останнім туром лише збірна Польщі могла пакувати валізи та готувати квитки додому, тоді як для Нідерландів, Франції та Австрії всі питання боротьби були відкритими. Багато хто бачив «Les Bleus» фаворитами на першу сходинку, але доля показала, що не треба на цьому турнірі робити завчасно будь-які передбачення.

Getty Images/Global Images Ukraine

А ще це показала команда Ральфа Рангніка, яка свою дуель проти «ораньє» в Берліні розпочала з просто приголомшливого успіху. Австрійці не просто забили швидкий м’яч – це на цьому турнірі вдавалось командам і зі значно більшою різницею в класі виконавської майстерності, «Das Team» виграли повністю перший тайм у колективу Рональда Кумана, який у тренерський зоні починав відверто панікувати.

Приводом для цього було те, що Нідерланди пропустили трохи дурнуватий автогол на стартових хвилинах, коли простріл Прасса з лівого флангу завершився ударом по власних воротах від форварда Малена, присутність якого у власному штрафному у тому епізоді взагалі не була потрібна. Проте, добре, із кожним може трапитись. А як вам те, що після цього нідерландці просто розгубились і банально не могли вийти з власної половини в позиційній атаці?

Getty Images/Global Images Ukraine

Звичайно, Куману довелось визнавати власні помилки та випускати на поле Сімонса, який чомусь залишився на лаві для запасних у цьому матчі. Його команда при цьому за першу половину створила лише один реальний гольовий момент, коли Мален міг виправитись за власну хибу, але пробив із вільної позиції в центрі штрафного повз праву стійку чужих воріт.

Основні події розгортались уже після перерви, і цей другий тайм вийшов дійсно дуже гарячим. Бо Куман таки достукався до власних підопічних, і вони повернулись на поле одразу із забитим м’ячем від Гакпо з лівого флангу штрафного під дальню стійку. Проте разом із цим повернулись і помилки Нідерландів у захисті, і це їх у підсумку й прибило.

Getty Images/Global Images Ukraine

Австрія знову вийшла вперед на 59 хвилині, коли Шмід головою в центрі штрафного завершив подачу від Грілліча з лівого флангу. Однак Куман проти цього кинув свого джокера Веггорста, якому вистачило декілька хвилин для того, аби забезпечити скидання головою на Депая в центрі чужих володінь. Проте тільки «ораньє» намагались розігнатись, як Забітцер потужним ударом із гострого кута на лівому фланзі штрафного пробив над воротарем Вербрюггеном, і це вже був фатальний постріл для номінальних господарів.

Ті побігли рятувати ситуацію знову, але ці однотипні подачі на Веггорста зрештою змучили й уболівальників «ораньє» власною неефективністю. Натомість пропустити під час контратак команда Кумана також могла, але австрійці ж не люди без досвіду великих турнірів, тому події намагались не форсувати. І вони в підсумку й виграли – матч, групу, і путівку до, напевно, високих раундів плей-оф Євро. А ось що робитимуть Нідерланди із своїм третім місцем – велике питання.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група D. 3-й тур.

Нідерланди – Австрія - 2:3

Голи: Гакпо, 47, Депай, 75 – Мален, 6 (авт.), Шмід, 59, Забітцер, 81

Попередження: Пош, 32, Віммер, 33, Керфельд, 90+4

Нідерланди: Вербрюгген – Аке (ван де Вен, 66), ван Дейк, де Врей, Гертрейда – Веерман (Сімонс, 35), Схаутен, Рейндерс (Вейналдум, 66) – Гакпо, Депай, Мален (Веггорст, 71).

Австрія: Пенц – Прасс, Лінгарт (Баумгартнер, 62), Вебер, Пош – Грілліч (Керфельд, 64), Зайвальд – Шмід (Вайманн, 90+2), Забітцер, Віммер (Лаймер, 64) – Арнаутович.

Арбітр: Іван Кружляк (Братислава, Словаччина).

Стадіон: «Олімпійський стадіон» (Берлін, Німеччина).

Удари (у площину): 12 (2) – 9 (5)
Кутові: 5 – 2
Офсайди: 1 – 1.

НІДЕРЛАНДИ - АВСТРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Марсель Забітцер (Австрія).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Мемфіс Депай (Нідерланди).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Романо Шмід (Австрія).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Коді Гакпо (Нідерланди).
6’
ГОЛ ! Автогол забив Доніелл Мален (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PUMA
Самое тупое сравнение по трансферной стоимости в Трансфермаркте( Австрия 233млн-Украина 380 млн) разница, Австрия выигрывает  группу смерти с (Францией,Голландией,Польшей), у наших красавчиков, енурез от(Румынии, Словакии),ну а от Бельгии уже в штаны навалили. Такова реальность к сожелению 
Олег Мандрівник
У нас самая забавная группа. Только в нашей группе последнее место займет команда с 3 очками, а в теории даже с 4 очками. Это вообще жесть будет, если в последнем туре в нашей группе будет две ничьи
Cruyff
Австріяки молодці
AleksDnipro
І Яремчук перед грою заявляє, що буде дивом навіть не обіграти, а ВІДІБРАТИ ОЧКИ, у кризової Бельгії. Просто немає слів...
Макс Максов
Мабуть не дарма перед початком турніру, Австрію вважали темною конячкою...
Микола Захарченко
Якщо Австрія обігрує Нідерланди , то чому Україна не може виграти у Бельгії ??  Миколенко вийде зліва ( вже відновився ) , Зіну ставимо в центр - буде креатив , Матвіенка треба на лавку -  потрібен Сваток , щоб стримати Лукаку , Трубін зараз сама надійність , Довбик вже повинен " роздуплиться " , бо Бельгія буде давати простір для контратак... Ну і звичайно треба не програти в боротьбі та " вигризати " кожен м'яч .
Nba37
Прикол будет, если Бельгия займёт 2 место в группе и в 1/8 придётся против Франции играть 
ua
Красавцы, выдали прекрасный матч, Австрияки если так и дальше будут играть, могут далеко пройти
Сseresznye
Шикарный реванш за прошлое Евро.
OKs100
Раскупят сборную Австрии после этого Евро.
Віталій Ткачук
Боже, хоча б наші так зіграли проти Бельгії, як австрійці проти Нідерландів.
Василий Гредюшкин
А  хто   такий   Куман???  Фізрук?
AndiM
Ці всі виходи з третього місця, те що знаєш наперед суперників і можеш " допомогати" іншим збірним - перетворили ЧЄ на якусь клоунаду, яку можна серйозно дивитись тільки з плей-офф.