Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 червня 2024, 20:04
5275
2

Нідерланди – Австрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Про всяк випадок, краще вболівати проти австрійців

| Оновлено 25 червня 2024, 20:04
5275
2
Нідерланди – Австрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У вівторок, 25 червня, в Берліні на стадіоні «Олімпіаштадіон» відбудеться матч третього туру в рамках квартету D чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Нідерландів та Австрії. Стартовий свисток словацького рефері Івана Кружляка пролунає о 19:00 за київським часом.

Нідерланди


Команда Рональда Кумана з великими труднощами, але все-таки просувається вперед у досить непростій групі. Кілька днів тому Нідерланди протистояли Франції без Кіліана Мбаппе у складі суперників, і хоча той матч нейтральні вболівальники вважають за краще взагалі не згадувати через надзвичайно нудний футбол, «ораньє» залишилися задоволеними результатом (0:0), хоча й претендували на перемогу зі скасованим у повній відповідності до правил забитим м'ячем у ворота суперників.

Разом із перемогою над Польщею в першому турі (2:1), цей результат дає нідерландцям сумарно чотири очки, що начебто й достатньо, проте конкуренти в особі Франції мають стільки ж балів, а переслідувачі в особі збірної Австрії – лише на один менше. Польща вже точно залишиться на останньому місці, тож ризикує просто стати тренувальною фішкою для Франції в заключному турі.

І це – дуже погана новина для Нідерландів, адже проти «Les Bleus» у них триває заочна конкуренція в боротьбі за першу сходинку. Вочевидь, тільки в тому випадку, якщо команда Кумана не програє Австрії, якій тоді доведеться сподіватися на «польське диво». Як мінімум, «ораньє» мають набрати в останньому турі не менше очок, ніж Франція. Як максимум, нідерландці повинні зберегти або збільшити різницю забитих і пропущених м'ячів, оскільки тут у них із французами рівність і лише за кількістю забитих колектив Кумана виривається вперед. Звучить не так вже й безперспективно.

Австрія


Команду Ральфа Рангніка перед початком Євро-2024 легко можна було побачити на чолі списку претендентів на звання головної сенсації турніру. Воно й не дивно – в Австрії немає настільки багато гучних прізвищ, як у сусідньої Швейцарії, але банально ця збірна грає стабільніше останнім часом. Ще й тренер, на відміну від невдалого досвіду роботи в «Манчестер Юнайтед», прекрасно відчуває колектив і навіть відмовився від місця в мюнхенській «Баварії».

За великим рахунком, Австрія видані їй аванси повністю виправдовує. Перший матч проти Франції був невдалим лише за рахунком – поразка (0:1), а ось Польщу в другому турі достроково відправила додому саме «Das Team» (3:1). У підсумку, перед останнім туром місце, на якому опиниться команда Рангніка по його закінченню, залежить від неї – є варіант навіть із першою сходинкою, але тут також доведеться сподіватися на те саме «польське» диво і самим при цьому не схибити.

У той же самий час, потенційна перемога або нічия Австрії ризикує здорово нашкодити збірній України. «Das Team» уже зараз очолює віртуальну таблицю серед третіх місць із різницею голів +1, а якщо переможе, то в цей рейтинг опустяться Нідерланди з чотирма балами, тоді як нічия доведе до аналогічного значення цей показник у самої команди Рангніка. Ні той, ні інший варіант нам невигідний, тому фініш на мінорній ноті у виконанні Австрії – хороший для України варіант, незалежно від симпатій.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Нідерландів та Австрії раніше перетиналися 8 разів у рамках кваліфікацій та основних раундів чемпіонатів світу та Європи. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Нідерландів – 4 успішних гри проти 2 в Австрії і ще дві зустрічі завершилися внічию. Різниця голів 17:8.

Востаннє суперники зустрічалися в червні 2021 року. Голи Мемфіса Депая (пенальті) і Дензела Думфріса зумовили перемогу Нідерландів в Амстердамі на «Йоган Кройф Арені» 2:0 на Євро-2020.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний словак Іван Кружляк, який на своєму рахунку має вже має 1 матч у фінальній частині Євро-2024. Боковими рефері стануть Браніслав Ханцко та Ян Позор, а резервним арбітром відпрацює Ірфан Пельто з Боснії та Герцеговини. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Марко Фрітцом, якому допомагатиме Крістіан Дінгерт (обидва – Німеччина) і Нейц Кайзатович (Словенія). У Кружляка немає досвіду проведення матчу за участю Нідерландів, тоді як з Австрією він перетинався 2 рази – 1 перемога та 1 поразка.

Орієнтовні склади


Нідерланди: Вербрюгген – Аке, Ван Дейк, де Врей, Думфріс – Схутен, Рейндерс – Гакпо, Сімонс, Фрімпонг – Депай.

Австрія: Пентц – Лінхарт, Дансо, Пош – Лаймер, Зайвальд – Забітцер, Баумгартнер, Віммер – Грегорич.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі залишать три очки за собою, але виявляться в підсумку другими в групі.

Прогноз Sport.ua
Нідерланди
25 червня 2024 -
19:00
Австрія
Фора. Австрія (+1.5)

25 червня, вівторок

Нідерланди – Австрія
Берлін. «Олімпіаштадіон». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
НІДЕРЛАНДИ – АВСТРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nba37
Обе забьют, тотал больше 3 
Сseresznye
А нужна крупная победа оранжевых)))