Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 18:18
13539
62

Не вистояли. Італія вирвала нічию в Хорватії і напряму вийшла до плей-оф

«Картаті» поки що треті в групі В і чекають, що далі

| Оновлено 27 червня 2024, 18:18
13539
62
Не вистояли. Італія вирвала нічию в Хорватії і напряму вийшла до плей-оф
Getty Images/Global Images Ukraine

Матч розпочався атаками футболістів збірної Хорватії, адже перемога їм була потрібніша, ніж італійцям. «Картаті» відразу ж встановили контроль над м'ячем. Ясна річ, усіма атаками команди намагався диригувати Модрич. Втім, за мірою сил і за ситуацією його постійно підтримували Брозович, Ковачич і Сучич. Саме Сучич уже на 5-й хвилині відмінним ударом здалеку перевірив пильність Доннарумми, відправивши м'яч у дальній верхній лівий кут. Голкіпер «ПСЖ» із загрозою впорався.

Сейв Доннарумми хоч і обернувся кутовим для збірної Хорватії, проте для італійців став сигналом до активації дій. Незабаром гра перемістилася ближче до воріт Ліваковича, де стали зароджуватися моменти по зростаючій. Спочатку були просто спроби, потім напівспроби, а апогеєм стали ситуації, коли голкіпер вже виручав свою команду.

Він врятував Хорватію на 28-й хвилині, коли головою, здавалося б, напевно пробивав Бастоні, а за вісім хвилин зреагував на небезпечний удар у виконанні Пеллегріні. У відповідь хорвати вибухали епізодами, але великої загрози італійському захисту їхні дії не несли.

Після перерви балканці стали додавати. Три очки в матчі їм були потрібні як повітря. Італійці не сильно відповідали, адже мали невеликий запас міцності. Завзяття гравців Хорватії дало свої плоди на 52-й хвилині - Фраттезі зіграв у власному штрафному майданчику рукою та покарав свою команду 11-метровим, який арбітр призначив лише за допомогою ВАР. Виконати пенальті взявся Модрич, але з «точки» Доннарумму не переграв. Втім, за лічені секунди Лука все ж потрапив до обіймів партнерів, зігравши на добиванні краще за більшість сучасних голеадорів.

Гол розвернув гру майже на 180 градусів. Тепер гравцям збірної Хорватії не було необхідності щось творити і щось витворяти - бажаного мінімуму вони вже домоглися, і могли в час, що залишився, діяти за рахунком.

За великим рахунком їм це вдавалося, благо холоднокровність вони не втрачали. Італійці рвалися вперед, подовгу організовували свої атаки і тиснули, тиснули, тиснули. До основного часу поєдинку арбітр додав 8 хвилин, що виявилося на руку підопічним Лучано Спаллетті. На останній доданій хвилині їм вдалася атака, що завершилася голом. Ефектну крапку в ній ефектним обвідним ударом у дальній верхній кут поставив Дзакканьї.

1:1 - Італія врятувала матч, фінішувала в групі на другій позиції та напряму кваліфікувалася до плей-оф Євро-2024. Разом з Іспанією. А Хорватія тепер чекає на розв'язку в боротьбі команд, які посядуть треті місця у квартетах.

Чемпіонат Європи 2024. Група В. 3-й тур

Хорватія – Італія – 1:1

Модрич, 55 – Дзакканьї, 90+8

На 54-й хвилині Модрич не реалізував пенальті (голкіпер).

Калафьорі, 90+3, Фаджолі, 90+7 – Сучич, 24, Модрич, 60, Іванушец, 74, Понграчич, 78, Станішич, 82, Брозович, 90+1

Хорватія: Лівакович, Станішич, Шутало, Понграчич, Гвардіол, Модрич (Маєр, 80), Брозович, Ковачич (Іванушец, 70), Сучич (Перішич, 70), Пашалич (Будімір, 46), Крамарич (Юранович, 90).

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Бастоні, Калафьорі, Дарміан (Дзакканьї, 81), Жоржіньо (Фаджолі, 81), Барелла, Распадорі (Скамакка, 75), Дімарко (К'єза, 57), Пеллегріні (Фраттезі, 46), Ретегі.

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди).

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг).

ХОРВАТІЯ – ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +8
ГОЛ ! М'яч забив Маттіа Дзакканьі (Італія).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Лука Модрiч (Хорватія).
Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 62
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Оце мадярам фарт попер! Самі вчора забили на 100-й хвилині, сьогодні італійці їм зробили подарунок на 98-й. 
garik_trinity
Знов пролізли
Vitason
Бельгийцы очень сильные,Словакам очень просто повезло,я честно не знаю как с нашей обороной сдержать Доку,Де Брюйне,Лукаку и не только их!! Бешаная самоотдача должна быть, вариант есть ,нужно их ловить на контратаке и поскорее пока они не разбежались это шанс,но сдерживать бельгийцев всю игру очень и очень сложно!!!
Vitason
Еще вариант есть нужно чтобы у Лукаку пять офсайдов зафиксировали 🤣
Лига
Расклады такие  луческу уговаривает цыган обыграть словаков, англичане обыгрывают сегодня словенцев, датчане не проигрывают петушкам сербам, и нам можно проигрывать хоть 5-0 лукаке и мы выходим с группы
aleksnayt
Яку перемогу?? Що "картатим" чекати далі з 2 очками??
Vitason
Смішно мунусуєте жарти,а не смішно було в таку ситуацію себе загнати майже патову,що з чотирма очками можна додому поїхати,де три це вже прохід далі і якщо там буде нічия словаків з румунами ,оце буде смішно, тільки посміються з нас!!!
Микола Захарченко
Цікавий і бойовий матч . Хорвати все таки могли досягти свого і витягти себе у плей-офф , але Італія спіймала Фортуну за одне місце )  Я думаю наший матч з Бельгією проходитиме за схожим сценарієм, але будемо вірити в хлопців і їх бійцівський настрій .
Vitason
Воно то добре,просто ми себе загнали в аномальну ситуацію,що три очки,а навіть і чотири можуть нічого не дати ,це якийсь жах! Як так можна було програти тупо
west-ukr5555
Для команд, які посядуть 3-ті місця з 3-ма очками - це добре.
aleksnayt
Юрій Остроумов, ти що п'яний?
didora
Все по ділу. Хто грає той і має. Так і нам треба грати, а не соплі жувати.
New Zealander
Я уявляю як би нам було прикро якщо б ми наприклад втратили перемогу над Бельгією на 98-й хвилині і не пройшли б далі
Андрій Заліщук
1-1 це перемога тепер)))
Trent78
Норм так заголовок
Макс Максов
Шкода хорватів, італійці на цьому Євро якісь нулячі!
Pavel_i_CO
З Хорватією можна прощатися на цьому Євро, ну а для нас, результати цієї групи принесли лише плюси 
Boodya
Так перемога чи 1:1?
Выталкиватель парашутистов
Почитал разные коменты на сайтах, оказывается не только я один сидел с секундомером и фиксировал все остановки плюс замены во втором тайме... У меня тоже получилось около 5 с половиной минут и это по МАКСИМУМУ!!!! Откуда целых 8 набежало?????                     С таким подходом к макаронникам, не удивлюсь, если они будут играть в финале.... Вот что значит Колина на должности главного по арбитрам в ФИФА.... ( за мою версию происходящего говорит даже то, что арбитр не дал хорватам доиграть даже те 40 секунд, которые оставались после пропущенного мяча)...
umnuy2
хорваты конечно круты,модрич 39 лет почти нереальный.....кстати за всю историю они сыграли 9 матчей и Италия ни разу не выиграла.