Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 18:19
2394
1

Без сенсації. Іспанія мінімально переграла Албанію

Команда Сілвіньйо завершила участь на Євро-2024 з одним заліковим балом

| Оновлено 27 червня 2024, 18:19
2394
1
Без сенсації. Іспанія мінімально переграла Албанію
Getty Images/Global Images Ukraine

У рамках 3-го туру чемпіонату Європи відбувся поєдинок групи В, у якому зустрілися збірні Албанії та Іспанії. «Фурія роха», здобувши дві перемоги, забезпечила собі не тільки вихід до 1/8 фіналу, а й перше місце групи. Албанці набрали одне очко, вирвавши нічию в компенсований час матчу з Хорватією. Для проходу в плей-оф «орлам» потрібно було обігравати більш статусного суперника. Суперник цей був невмотивований з турнірної точки зору, але все одно, в перемогу збірної Албанії в сьогоднішньому протистоянні повірити було важко.

Після стартового свистка іспанці заволоділи територіальною перевагою і неспішно почали шукати підходи до штрафного суперників. Албанці очікувано сконцентрувалися на своїй половині поля, насамперед демонструючи наміри обороняти свої ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але навіть невисокий темп гри дозволив номінальним гостям відкрити рахунок у матчі. «Дзвоники» для албанців пролунали після ударів головою від Меріно та Хоселу. У першому епізоді Стракоша зіграв надійно, а потім м'яч пролетів над поперечиною. А ось удар Феррана Торреса, якому асистував Ольмо, став результативним.

Забивши гол, іспанці продовжили грати розкуто і, що важливо, гостро. Пресинг суперників доставляв чимало проблем футболістам албанської збірної. «Орли» робили спроби наблизитися до штрафного збірної Іспанії, але їхні наступальні дії були позбавлені швидкості, що давало змогу іспанцям впевнено справлятися з випадами опонентів. Міг подвоїти перевагу своєї команди Ольмо. Спочатку удар півзахисника з центру штрафного заблокував Лачі, а потім Ольмо зіграв на підборі та пробив повз ворота. Міг відзначитися дублем Ферран Торрес, який головою пробив трохи вище воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перед перервою ми таки дочекалися першого удару по воротах Іспанії і він одразу став небезпечним. Асллані з-за меж штрафного пробив сильно, і Рая продемонстрував свою реакцію. Іспанці одразу відповіли ударом Хоселу повз ближній кут.

Другий тайм розпочався з небезпечного моменту біля воріт збірної Албанії. Хоселу замкнув навіс Грімальдо і м'яч пролетів за кілька сантиметрів від штанги. Албанці почали більш активно грати в атаку, але проблем обороні іспанців вони завдати не змогли. Іспанці впевнено контролювали хід гри, довгими розіграшами змушуючи суперників витрачати сили на відбір м'яча.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але мінімальний рахунок залишав шанси для «орлів». І вони спробували цим скористатися. Знову довелося демонструвати свою майстерність Раї, який зреагував на удар Броя. Ще раз з-за меж штрафного бив Аслані, але цього разу м'яч пролетів повз ворота. Відчувши впевненість, албанці додали агресії, але більше загроз своїм воротам іспанці не допустили. Знову взявши м'яч під контроль, номінальні гості продовжили робити те, чим вони займалися більшу частину ігрового часу.

У компенсований час албанці могли вирвати нічию. Після навісу зі штрафного іспанці не змогли вибити м'яч і знову завдав удару Броя, але Рая і в цьому епізоді зіграв надійно. Іспанці втримали мінімальну перевагу, досягнувши максимального результату у груповому етапі. Албанці ж продемонстрували пристойну гру в «групі смерті», все одно посівши в ній останнє місце.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група B. 3-й тур.

Албанія – Іспанія - 0:1

Гол: Ферран Торрес, 13

Попередження: Байрамі, 67, Беріша, 89 – Вівіан, 90

Албанія: Стракоша – Мітай, Аєті, Джимсіті, Балліу – Асллані, Рамадані – Байрамі (Ходжа, 70), Лачі (Беріша, 70), Асані (Мучі, 81) – Манай (Броя, 58).

Іспанія: Рая – Грімальдо, Лапорт (Ле Норман, 46), Вівіан, Навас – Меріно, Субіменді – Оярсабаль (Фермін, 61), Ольмо (Баена, 84), Ферран Торрес (Ямал, 72) – Хоселу (Мората, 72).

Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Стадіон: «Меркур Шпіль-арена» (Дюссельдорф, Німеччина).

Удари (у площину): 10 (4) – 17 (3)
Кутові: 2 – 6
Офсайди: 1 – 2.

АЛБАНІЯ - ІСПАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

13’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Іспанія).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дані Рохас
Судью на мыло!