Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 червня 2024, 17:39
6636
5

Албанія – Іспанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Український арбітр може стати свідком сенсації

| Оновлено 25 червня 2024, 17:39
6636
5
Албанія – Іспанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У понеділок, 24 червня, в Дюссельдорфі на стадіоні «Меркур Шпіль-Арена» відбудеться матч третього туру в рамках квартету B чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Албанії та Іспанії. Стартовий свисток шведського рефері Гленна Нюберга із Сетера пролунає о 22:00 за київським часом.

Албанія


Збірна Албанії на чемпіонаті Європи. До 2016 року подібне здавалося справжньою фантастикою, і знадобилося цілих вісім років кропіткої роботи для того, щоб національна збірна цієї країни повторила своє видатне досягнення. Тоді все закінчилося в групі з Францією, Румунією та Швейцарією. І зараз, перед заключним матчем групового етапу, «червоно-чорні» близькі до вильоту з турніру.

Але цього разу команді під керівництвом Сілвіньйо відверто не пощастило. Квартет B за географічною ознакою нарекли «південним», і за своїм темпераментом він цілком відповідає гарячим звичаям мешканців цих регіонів. Але ймовірним аутсайдерам від цього не легше – Албанія підходить до вирішальної гри лише з одним набраним балом, тому навіть нічия її не дуже влаштує.

Сценаріїв тут відразу кілька: від оптимістичного до вкрай песимістичного. Албанці можуть обіграти Іспанію, але при цьому їм треба зробити так, щоб можлива перемога Хорватії над Італією виявилася з меншою різницею забитих м'ячів. А інакше доведеться лізти в такі нетрі статистики, що «чистим» виходом у плей-оф із другого місця це вже й не назвеш. А ось якщо «червоно-чорні» раптом програють або зіграють внічию, а хорвати виграють, то на цьому моменті можна пакувати валізи. Був шанс уникнути цієї гри в рулетку, але кілька років тому в очній зустрічі проти «картатих» команда Сілвіньйо його втратила (2:2).

Іспанія


Утім, для Албанії все могло бути набагато гірше, якби суперник у заключній грі групового етапу був би вмотивований до досягнення результату. А так – основний склад збірної Іспанії цілком може дозволити собі трохи погуляти Дюссельдорфом, бо свою роботу ці футболісти команди Луїса де ла Фуенте виконали бездоганно. «Фурія Роха» вже в плей-оф, і не просто так, а з першого місця і з бездоганною різницею голів 4:0 за дві попередні гри.

Що тут сказати? Перед початком турніру Іспанію записували у фаворити лише за старою звичкою і навздогін одразу можна було почути міркування про те, з яких клубів Ла Ліги везе футболістів на цей турнір де ла Фуенте. Але вже в Німеччині виявилося, що всі ці опції «Реала» і «Барселони» – лише красиві обгортки, тоді як набагато важливіше створити кістяк, який розуміє один одного просто ідеально.

Іспанія зараз – це реально «Фурія». Несеться як ураган із молодими виконавцями на флангах і досвідченою обороною позаду, тоді як у центрі поля вже назбиралося достатньо геніальних виконавців, тож і Гаві в цій команді місця, напевно, не знайшлося б у підсумку. На цьому турнірі взагалі запалює Фабіан Руїс, якого в «Парі Сен-Жермен» і видно не було за спиною конкурентів. А ще є феноменальний Ніко Вільямс, який просто не бачить перед собою суперників.

Але основа відпочиватиме в майбутній грі. Де ла Фуенте прямо про це, звісно, не говорив, але можна подивитися на досвід Юліана Нагельсманна і збірної Німеччини з матчу напередодні, і зробити реально правильний вибір. Система від цього точно не порушиться.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Албанії та Іспанії раніше перетиналися 7 разів у рамках відборів на чемпіонати світу та Європи. Спостерігається абсолютне домінування «Червоної Фурії» за кількістю перемог – 7. Різниця голів – 2:29.

Востаннє команди зустрічалися в жовтні 2017 року, коли голи Родріго Морено, Іско і Тіаго Алькантари принесли перемогу іспанцям (3:0) у кваліфікації до чемпіонату світу-2018.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний швед Гленн Нюберг, який на своєму рахунку має один матч у фінальній частині поточного Євро. Боковими рефері стануть Махбод Беіджі та Андреас Седерквіст, а резервним арбітром відпрацює Микола Балакін з України. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Крістіаном Дінгертом із Німеччини, якому допомагатимуть Девід Кут з Англії та Марко Фрітц із Німеччини. У Нюберга немає досвіду проведення матчу за участю Албанії та Іспанії.

Орієнтовні склади


Албанія: Стракоша – Мітай, Джимсіті, Аєті, Хісай – Рамадані, Асллані – Байрамі, Лачі, Асані – Манай.

Іспанія: Рая – Грімальдо, Лапорт, Вівіан, Навас – Баена, Субіменді, Меріно – Оярсабаль, Хоселу, Ферран.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі фаворит навіть у розібраному складі виявиться сильнішим.

Прогноз Sport.ua
Албанія
24 червня 2024 -
22:00
Іспанія
Обидві заб'ють

24 червня, понеділок

Албанія – Іспанія
Дюссельдорф. «Меркур Шпіль-Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
АЛБАНІЯ – ІСПАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Panthera_onca__
Обе забьют?  Значит не быть  фурии чемпионкой)
Pavel_i_CO
Нам потрібно, щоб ні Албанія, ні Хорватія не перемогли. Це запасний аеродром, якщо програємо Бельгії 
Saar
"Можлива перемога Хорватії над Італією"...- не можлива! Іспанія не забила, то Хорватія тим більше.