Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 червня 2024, 15:56
8426
10

РОТАНЬ – про Олімпіаду: «На наших очах вбивають мрію покоління футболістів»

Головний тренер олімпійської збірної України незадоволений перемовинами з клубами

| Оновлено 24 червня 2024, 15:56
8426
10
РОТАНЬ – про Олімпіаду: «На наших очах вбивають мрію покоління футболістів»
УАФ. Руслан Ротань

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про перемовини з клубами щодо молодих футболістів, які мають поїхати на Олімпіаду.

– Багато хто з учасників Tournoi Maurice Revello має шанс потрапити на Олімпійські ігри?

– Саме зараз йдуть досить непрості перемовини з клубами. Маємо відповіді по деяких гравцях з іноземних клубів – більшість з них на Олімпіаду не відпускають. Ми написали листи в українські клуби, але офіційних відповідей досі не отримали. Я регулярно спілкуюсь з тренерами, директорами… На жаль, можу сказати, що не бачу особливого бажання у більшості клубних представників допомагати олімпійській збірній. Офіційний привід у клубів є – Олімпіада проходить не в дати ФІФА. Але давайте не забувати, в який час ми живемо і граємо. Давайте пам’ятати, що державні інтереси теж треба враховувати.

– Зрозуміло, що найбільше проблем з «Динамо», яке в дати Олімпіади буде грати матчі кваліфікації Ліги чемпіонів…

– Ми завжди поважали інтереси клубів та йшли їм назустріч. Свіжий приклад – останній турнір. У нас була домовленість з головним тренером «Динамо» Олександром Шовковським про те, що відпустимо гравців його команди після третього матчу. Ми стримали своє слово, незважаючи на деякі кадрові втрати. Схожі ситуації були й раніше, але зараз маємо трохи іншу історію.

Зараз ми маємо розуміти, наскільки важливо для «Динамо» потрапити в основний раунд Ліги чемпіонів. Ми дуже переживаємо за престиж столичного клубу, за його фінансові інтереси, тому, мабуть, не зможемо просити для участі в Олімпіаді гравців «основи». Але в любому випадку, якщо ми не зможемо знайти компромісу навіть щодо запасних виконавців динамівців та їхніх новачків, то це мені та, напевно, і вболівальникам буде дуже важко зрозуміти.

Підозрюю, що двох гравців кияни точно відпустять. Це буде така спортивна хитрість. Адже це дасть їм право перенести матчі як мінімум 1-го туру УПЛ, щоб краще підготуватися до єврокубкових баталій. Але ми хотіли отримати більше гравців зі столичного клубу.

– З «Шахтарем» в цьому плані простіше? Адже гірники стартують в Лізі чемпіонів у вересні, та й Суперкубку в цьому році немає…

– Дійсно, я не бачу жодних вагомих причин не відпустити гравців на Олімпіаду з клубу, який стартує в єврокубках восени. Тим більше, коли мова йде про клуб, який так багато робить для країни поза футбольним полем і завжди підкреслює свій патріотизм.

– З «Рухом» теж будуть проблеми? Адже у Францію львівʼяни своїх гравців не відпустили…

– Гадаю, що зараз проблем не буде – «Рух» не грає в єврокубках, і, якщо захоче, зможе перенести матч УПЛ. Нагадаю, що ми вибороли таке право для тих клубів, які делегують на Олімпіаду двох та більше гравців.

– Вибачте, але під час спілкування з вами у мене склалося враження, що в найгіршому для вас варіанті ми ризикуємо поїхати на історичну для нас Олімпіаду, як то кажуть, за олімпійським принципом – головне не перемога, а участь…

– Зрозумійте мене правильно – в нас достатньо хороших гравців, ми віримо в них, віримо в ту роботу, яку виконуємо. Але дуже переймаємося тим, що на наших очах вбивають мрію цілого покоління футболістів. І вболівальників. Рік тому ми не просто поїхали на молодіжне Євро, а потрапили там в квартет кращих команд континенту і вперше в історії нашої країни вибороли право зіграти на Олімпіаді. Тепер ми просто вириваємо у клубів кожного з них, щоб гідно представити країну. Кожного дня тренерам олімпійської збірної телефонують та пишуть футболісти. Вони очікують приємних новин, але ми поки не можемо їм нічого відповісти – клуби просто не дають офіційних підтверджень. А вже 2 липня нам потрібно направити офіційну заявку для участі в першому для України футбольному турнірі Олімпійських ігор.

Раніше Руслан Ротань поділився враженнями від турніру Моріса Ревелло.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Ганьба нашим керівникам клубів, просто ганьба. Якщо Динамо з Волошиним ще можна зрозуміти, і якщо відпустять Брагару і Пономаренка, то це норм. То якщо Шахта не відпустить, то нехай навіть не думає себе називати українським клубом. Те саме стосується Руха. 
didora
Отсос ти єб.....ий чи що? Мова про футболістів, які не приїдуть у збірну, а ти все про суркісів. Хто про що, а вшивий про баню.
На Олімпіаду навіть Мбапе і Мессі хотіли поїхати, а тут шанс у 20 і 21 річних пацанів є. Тільки як його використати??? Хто винен, що у нас в УПЛ у клубах грає молодь або старики дограють. Де ж ті 23-30 річні що повинні грати в основах а їх тю-тю немає. От якби вони були, то молодь поїхала б грати на олімпіаду. А так допобочення. Ротаня також можна зрозуміти.
serhiy
А то від коли ротаньчик так лиже кротам -  "мова йде про клуб, який так багато робить для країни поза футбольним полем і завжди підкреслює свій патріотизм."
 Напевно після того як гру здали .
 Усі клуби УПЛ теж допомагають ЗСУ. Щодо патріотизму - перевзулися в 22 році-сильні патріоти стали ). А ахметка через те що здав свій регіон і привів війну в Україну - нехай тепер відкуповується, не збідніє.Так йому і треба. І так то не допоможе забути історію "славетного" клубу і його власника.
DK1961
Никогда чемпионы и призеры Олимпийских игр не воспринимались в футбольном мире всерьез. Только во времена СССР гордились победами футбольными на Олимпиадах 1956 и 1988 гг. За неимением в принципе других побед (кроме выигрыша Кубка Европы 1960 года, в котором не участвовали почти все лучшие европейские сборные). Все эти вопли Ротаня ничего не стоят, т.к. игры с лучшими клубами в еврокубках гораздо интереснее болельщикам, чем эта Олимпиада. Да и деньги несравнимы. Так что пусть тренирует тех, кого ему отдадут. А то тут поназаказывал...дай ему Ваната, Волошина, Вивчаренко... Короче игроков основы. С "Партизаном" пусть Бенито, Диалло и пр. играют? Не дождешься!
Гагик Пердонян
такою кількістю змагань можна буквально вбити самих футболістів... треба більше відпочивати
Phantom
Навіщо та олімпіада взагалі треба 🤷‍♂️
OtsoCity
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OtsoCity
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил