Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 24 червня 2024, 13:24
1017
0

Руслан РОТАНЬ: «Куди нас запрошують, туди ми і їдемо»

Головний тренер олімпійської збірної України поділився враженнями від турніру Моріса Ревелло

| Оновлено 24 червня 2024, 13:24
1017
0
Руслан РОТАНЬ: «Куди нас запрошують, туди ми і їдемо»
УАФ. Руслан Ротань (зліва)

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань поділився враженнями від молодіжного товариського турніру Моріса Ревелло.

– Руслане Петровичу, якщо не брати результат на турнірі Моріса Ревелло, наскільки Ви задоволені збором у Франції?

– Вважаю, ми дуже добре попрацювали. З деякими з наших основних гравців ми не бачились майже рік – і це не зовсім нормальна ситуація для збірної, що готується до такого форуму, як Олімпіада. Проте хлопці швидко згадали всі наші вимоги. Приємно здивували і нові виконавці, які ці самі вимоги схопили майже з першого тренування. Мені сподобалася мотивація футболістів, їхнє ставлення до роботи. У всіх матчах на полі в нас була справжня команда, і як доказ, відзначу одну деталь – у складі збірної України на цьому турнірі забили голи відразу 10 виконавців.

– Рівень суперників на турнірі вас влаштовував? Адже деякі збірні були укомплектовані футболістами, які молодші за наших…

– Давайте почнемо з того, що в нас не такий багатий вибір. Куди нас запрошують, туди ми і їдемо. Проте цей турнір має потужну історію - він проводиться з 1970 року. В різні роки там тріумфували молодіжні збірні Франції, Аргентини, Англії, Бразилії, Португалії та Італії. Саме на цьому футбольному фестивалі починали свій яскравий міжнародний шлях такі гравці, як Жан-П'єр Папен, Зінедін Зідан, Девід Бекхем, Франк Лампард, Кріштіану Роналду та інші. Свого часу грали на французькому турнірі і відомі українські футболісти – Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Балтача, Володимир Лютий.

Словом, турнір дуже престижний, і він хоч якось рятує нашу підготовку до Олімпіади. Не було б цих п’яти матчів – було б дуже важко! За рік свого існування Олімпійська збірна України провела усього шість спарингів. За цей же час збірна Марокко (U-23) зіграла дев’ять матчів, збірна Аргентини (U-23) лише цього року провела 11 матчів, а збірна Іраку – 12. Виокремлюю ці збірні, бо це наші суперники по групі…

– Кого можна виокремити з гравців нашої команди, що виступала у Франції?

– Наголошую на тому, що треба виділити всю команду. На полі ми мали непогану ігрову структуру, постійно грали з позиції сили, стали найкращою збірною турніру за багатьма показниками.

Нагадаємо, олімпійська збірна України виграла турнір Моріса Ревелло.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.