Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 червня 2024, 10:12
6778
10

Лідери не безгрішні. Німеччина вирвала нічию у Швейцарії

Команда Нагельсманна таки залишила за собою першу сходинку в групі A

| Оновлено 24 червня 2024, 10:12
6778
10
Лідери не безгрішні. Німеччина вирвала нічию у Швейцарії
Getty Images/Global Images Ukraine

Гра відразу ж пішла за очікуваним ще до початку сценарієм. Німці забрали м'яч собі і почали наполегливо промацувати оборонні порядки швейцарців. Ті не нарікали, захищалися гранично організовано, а за зручної на те нагоди вибігали в контратаки. Поєдинок йшов цікаво і тішив швидкостями, напруженням пристрастей і самовіддачею футболістів. Домінуюче виглядали гравці збірної Німеччини. Однак це не було образливим по відношенню до футболістів зі Швейцарії. Вони більше оборонялися, а за такої гри складно домінувати і чимось дивувати. Куди простіше домагатися цього за атакувальної гри.

І на 16-й хвилині тиск господарів турніру дав свій результат – вони забили гол. Андріх здорово приклався до м'яча з-за меж штрафного. Після його удару м'яч зрикошетив об газон, чим, мабуть, сильно дезорієнтував Зоммера, який загрозу не відвів. Втім, радість німців голу виявилася недовгою – після допомоги з боку ВАР арбітр матчу Даніеле Орсато взяття воріт скасував. Причина – фол з боку Мусіали в атаці, яка завершилася ударом Андріха.

Після скасованого голу гра ані в чому не змінилася. Німці продовжили володіти ініціативою і диктувати свої умови, на які швейцарці відгукувалися, але все ж таки намагалися досягати своїх цілей. Так тривало трохи більше 10 хвилин, поки гравцям збірної Швейцарії не вдалася проста, але разюча атака. Фройлер зліва виконав пас до ближньої стійки, на який своєчасно відгукнувся Ндоє. Одразу в дотик він перевів м'яч влучно в ближню дев'ятку. 1:0.

Здається, до всіх ще не дійшло усвідомлення того факту, що швейцарці забили гол німцям, а Ндоє змарнував розкішний шанс оформити дубль. Він із лінії штрафного майданчика пробив у правий нижній кут, але м'яч розминувся з ціллю на лічені сантиметри.

Час, що залишився в першому таймі, пройшов під акомпанемент атак збірної Німеччини. Кросс, Гюндоган та Гаверц, а також всі інші гравці німецької команди робили все, щоб розкрити швейцарську оборону, але та була надійна, як сейфи у швейцарських банках.

По перерві на полі нічого не змінилося – підопічні Юліана Нагельсманна не вимикалися, тиснули, атакували і шукали свій шанс. Він їм ніяк не підвертався. На 51-й хвилині хорошим був удар Мусіали, але Зоммер зіграв надійно. Далі було перспективне замикання головою у виконанні Гюндогана – вище. На 68-й хвилині забійним промахом відзначився Гаверц, який головою пробив вище поперечини.

За дві хвилини перед швейцарськими воротами трапився неоднозначний епізод. Альпійці заблокували спробу удару Кімміха, що викликало протести з боку німців. Арбітр був змушений вдатися до допомоги ВАР – усе обійшлося без призначення 11-метрового, про який мріяли господарі Євро-2024.

Наближення фінального свистка лише посилювало бажання гравців Бундестім домогтися успіху. Тиск на ворота Зоммера наростав і наростав. А на 84-й хвилині відбулася контратака Швейцарії, крапку в якій поставив Варгас. Втім, його гол на радість фанатів німецької збірної було скасовано через положення поза грою у швейцарського нападника.

Німці відповіли ударом Гаверца в поперечину після навісу Крооса з кутового. Лише на 2-й хвилині компенсованого часу поєдинку гравцям збірної Німеччини пощастило. Фюллькруг грамотно відгукнувся на крос від Раума і влучно пробив головою в ліву дев'ятку. 1:1 – це було закономірне завершення матчу рівних суперників. Тим паче, що обидві збірні вийшли з групи до плей-оф Євро-2024. Невдахами квартету А стали команди Шотландії та Угорщини.

Удари (у площину): 4 (3) – 18 (3)
Кутові: 2 – 9
Офсайди: 2 – 2.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група A. 3-й тур.

Швейцарія – Німеччина - 1:1

Голи: Ндоє, 28 – Фюллькруг, 90+2

Попередження: Ндоє, 25, Джака, 67, Відмер, 81 – Та, 38

Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ебішер, Джака, Фройлер, Відмер – Рідер (Варгас, 65), Ндоє (Амдуні, 65) – Емболо (Дуа, 65).

Німеччина: Ноєр – Міттельштедт (Шлоттербек, 61), Та (Раум, 61), Рюдігер, Кімміх – Кроос, Андріх (Беєр, 65) – Вірц (Сане, 76), Гюдоган, Мусіала (Фюллькруг, 76) – Гаверц.

Арбітр: Даніеле Орсато (Чіо, Італія).

Стадіон: «Дойче Банк Арена» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина).

ШВЕЙЦАРІЯ - НІМЕЧЧИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Ніклас Фуллкруг (Німеччина).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Дан Ндой (Швейцарія).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 28 червня 2024, 07:20 20
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Валерій ЮРЧУК: «Як Дніпро можна залишити без футболу?!»
Футбол | 28 червня 2024, 10:48 3
Валерій ЮРЧУК: «Як Дніпро можна залишити без футболу?!»

Воротар «Дніпра-1» прокоментував важку ситуацію в клубі

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LuizVangoal
венгры еще и из группы выйдут))
Микола Захарченко
Цей матч ще раз доводить , що з топ- збірними можна грати , але потрібно мати чіткий план на . Так само і  Україні з Бельгією потрібно грати з повною самовіддачею кожного гравця і бажанням досягти результату ...
T-800
все матчи выиграть на Евро сложно. Германия и Голландия возвращаются к своим 50% победам на турнире во всех матчах. на очереди осечки Португалии, одной из трех самых побеждающих.
Віталій Ткачук
Як там: суддя западліст він не любить Металіст). Арбітр паршиво відпрацював, німці мали перемагати. Ми навіть якщо вийдемо з групи, то з нашою грою, нас порвуть просто.
232121
Німці нічого не виривали, зіграли прогнозовано в нічию. Діти навіть ставили, що буде мирова.. ⚽⚽⚽