Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
|
16560
5

Мбаппе подав в суд на ПСЖ. Що сталося, чи буде скандал?

Столичний клуб Франції винен Кіліану близько 100 мільйонів євро

Мбаппе подав в суд на ПСЖ. Що сталося, чи буде скандал?
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Екс-форвард «ПСЖ» Кіліан Мбаппе вимагає від колишнього клубу 100 мільйонів євро. Серед них різноманітні бонуси, премії та зарплата, яку гравець не отримував з квітня 2024 року.

Капітан збірної Франції у результаті несплати зарплат і різних премій з квітня поставив ультиматум, повідомляє L'Equipe.

Оточення гравця здійснило кроки, щоб змусити «ПСЖ» виплатити зарплати і премії, які столичний клуб повинен Кіліану. Французи до сих пір не виплатили гравцю зарплату за квітень, травень і червень, а також деякі додаткові премії, включаючи премію за лояльність. Ця інформація була передана до суду. Оточення гравця спирається на статтю 259 Професійного футбольного кодексу, згідно з якою зарплати повинні бути виплачені клубами гравцям за контрактом не пізніше останнього дня кожного місяця згідно з загальними умовами закону.

У очікуванні можливого судового розгляду обидві сторони обмінялися листами, представляючи дві абсолютно різні версії подій. З початку минулого року відомо, що ці дві версії значно відрізняються, з моменту, коли гравець відмовився продовжувати контракт, який закінчувався 30 червня 2024 року.

Мбаппе було заборонено брати участь у азійському турі команди, а Нассер Аль-Хелаїфі (президент команди) загрожував, що француз не зіграє жодного матчу в сезоні. Капітан збірної Франції був повернутий в команду за умови, що клуб не понесе збитків, якщо він піде безкоштовно. Було мова про численні премії, Мбаппе навіть запропонував відмовитися від 55 мільйонів євро премій. Однак зміни в контракті не були підписані, і це була усна угода, яка розпалася на початку 2024 року: гравець офіційно перейшов до «Реала», після чого його ігровий час значно скоротився.

Гравець і його оточення виставили ультиматум, який вимагає від клубу врегулювати всі невиплачені премії і зарплати, які мають бути виплачені найкращому бомбардиру в історії клубу до 30 червня. Це загальна сума приблизно 100 мільйонів євро. «ПСЖ» не бажає офіційно коментувати це питання, зазначаючи лише, що «ідуть переговори».

Мбаппе покинув «ПСЖ» в статусі вільного агента в кінці сезону 2023/24. Гравець перейшов в «Реал», де його зарплата складатиме €30 млн на рік без урахування бонусів.

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 06:55 60
Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024

Українська команда розписала суху нічию з Бельгією

Не всі тренери корисні. Чи варто звільнити Реброва за провал на Євро?
Футбол | 27 червня 2024, 15:47 110
Не всі тренери корисні. Чи варто звільнити Реброва за провал на Євро?

Спроба порівняти роботу іноземного та українського тренерів у збірних України з різних видів спорту

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zelc006
щур чорнобривий
introvert
А цьому все мало. Як гравець - один з кращих на планеті, але як людина...