Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 02:36
2101
0

Перші нулі Євро-2024. Збірні Нідерландів та Франції зіграли внічию

Команди не визначили найсильнішого

| Оновлено 22 червня 2024, 02:36
2101
0
Перші нулі Євро-2024. Збірні Нідерландів та Франції зіграли внічию
Getty Images/Global Images Ukraine

Після стартових перемог збірні Нідерландів та Франції зустрічалися між собою. Перемога практично гарантувала б участь у плей-оф, нічия теж була б непоганим результатом, але, звісно, жодна збірна не збиралася ділити очки з іншою.

Кіліан Мбаппе, по наявній інформації, мав дозвіл від лікарів грати у матчі, але у спеціальній масці. Проте Дідьє Дешам вирішив поберегти його, залишивши в запасі.

Команди розпочали без розкачки і на момент Фрімпонга відразу ж відповів Грізманн після пасу Рабьо, проте з обома ударами впоралися воротарі. Більше явних моментів для обох команд за цілий перший тайм не було. Обидва тренери вибрали тактику гри від захисту, зробивши ставку на недоторканість своїх воріт. Але, що цікаво, якщо небезпека виникла біля одних воріт, то вона з'являлася біля інших.

Звично активним став Коді Гакпо, але такої результативності, як в грі з поляками, не було. Були помітними на фоні Грізманн, Кунде, Депай, але до голу не доходило. Найяскравіший момент першого тайму (за винятком, мабуть стартових хвилин) мав Тюрам, який отримав передачу перед воротарем і вирішив лупити на силу в ближню дев'ятку, але полетіло вище.

Після перерви нічого не змінилося. Ні, звісно, виникали якісь моменти, але які за відсутністю серйозних ситуації можна було назвати бойовими, але тільки на фоні інших.

М'яч до свої ніг прибрала Франція, але Нідерланди намагалися ініціативу залишити за собою, вдавалося з перемінним успіхом. І в середині тайму виник момент, коли знову замість удару був виконаний пас (як в першому таймі у виконання Рабьо). Канте міг спокійно бити метрів з 10 на самоті, але вирішив, що Грізманн знаходиться в кращій позиції, тому віддав пас і змусив вболівальників триматися за серце, оскілки партнер не чекав на пас і симпатична гольова нагода була втрачена.

Досить несподівано був забитий гол. Сімонс відправив м'яч у сітку другим темпом після того, як удар Депая заблокували, але арбітри запідозрили офсайд у Думфріса, який знаходився у пасивному положенні поза грою і перешкоджав Меньяну спіймати м'яч. Довго дивилися арбітри повтор, але все ж свій початковий вердикт залишили без змін.

Врешті-решт на поле вийшов навіть ветеран Жиру, який отримав хвилин 20 ігрового часу. Всі чекали на Мбаппе, але його появи так і не відбулося, тренер поберіг. А в Нідерландів теж відбулася цікава заміна – джокером команди вважають Вегхорста, тому його переважно часто випускають на останні хвилини, а той не підводить своїх партнерів.

Але роль суперсаба не приміряв у цьому матчі ні Вегхорст, ні Олів'є Жиру, оскільки в грі була зафіксована нульова нічия, яка, до речі, стала першою на Євро. Більше шансів вирвати перемогу мали французи, але як не згадати їхні паси в моментах, коли треба було бити.

Боротьбу в третьому турі за вихід з групи продовжать обидва колективи плюс Австрія, Польща вже достроково вилетіла.

Фото – УЄФА

Чемпіонат Європи. Група D. 2-й тур.

Нідерланди – Франція – 0:0

Попередження: Схаутен (32)

Нідерланди: Вербрюгген, Дюмфріс, де Врей, ван Дейк, Аке, Рейндерс, Схаутен (Вєєрман, 73), Сімонс (Вейналдум, 73), Фрімпонг (Гертрейда, 73), Депай (Вегхорст, 79), Гакпо.

Франція: Меньян, Упамекано, Кунде, Саліба, Тео Ернандес, Канте, Тчуамені, Рабйо, Грізманн, Дембеле (Коман, 75), Тюрам (Жиру, 75).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Стадіон «Лейпциг Штадіум» (Лейпциг, Німеччина)

НІДЕРЛАНДИ – ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.