Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 23:23
4857
9

Порятунок всупереч. Словенія не втримала перемогу над Сербією на Євро-2024

Балканців врятував гол у компенсований час

| Оновлено 20 червня 2024, 23:23
4857
9
Порятунок всупереч. Словенія не втримала перемогу над Сербією на Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Що не день у другій половині червня 2024 року, так ми невпинно продовжуємо говорити про чемпіонат Європи в Німеччині, який кожної нової доби наближається до дуже важливого етапу – завершення протистоянь у груповому раунді. І деяким із команд, Німеччині, наприклад, уже вдалось забезпечити собі місце у плей-оф, тоді як решті колективів про це, можливо, ще й зарано було думати.

Наприклад, збірним Словенії та Сербії, які відкривали черговий ігровий день міжнародної першості очним протистоянням у Мюнхені. Команда Драгана Стойковича при цьому приїхала на «Альянц Арену» взагалі з порожніми руками, бо стартувала з гри проти Англії й, за великим рахунком, не мала особливих перспектив здобути залікові бали (0:1). Більш рівним суперник був у колективу Матежа Кека, який зіграв унічию проти Данії (1:1), яка в стратегічному плані теж давала не так уже й багато представникам центральної Європи.

Getty Images/Global Images Ukraine

І хоча самі словенці не дуже полюбляють, коли їх за географічним розташуванням записують до країн Балканського півострова, але в унісон із сербами вони рекламували цей матч саме як регіональне дербі. За великим рахунком, немає різниці – головне, щоб події на полі відповідали таким гучним заголовкам. А ось із цим у команд було не дуже.

Сербія вирішила, що якщо грати без м’яча, то суперники розкриватимуться й у команди Стойковича з’явиться можливість на цьому їх підловити. У першому таймі така тактика не працювала взагалі, тому гості були змушені перед перервою все ж таки почати атакувати самостійно, бо на той момент у праву стійку їхніх воріт уже прилетів удар Елшніка з меж штрафного. Та й у цілому, команда Кека переважала суперників за володінням м’ячем і просто справляла більш яскраве враження саме за грою.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі ще й головний тренер Сербії почав робити заміни, які, навпаки, послаблювали його команду. Проте не на самому початку – там словенцям відверто щастило, бо удари Мітровича були близькими до того, аби стати результативними. Однак то був лише спалах – далі гості почали розвалюватись і на 69 хвилині Карнічнік рейдом через правий фланг уздовж усього поля завершив на дальній стійці подачу з лівого флангу від Елшніка, який нарешті влучив у партнера по команді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі почалась гра на виживання, бо Сербія прагнула відігратись, а Словенія хотіла залишити за собою довгоочікувану перемогу на великому турнірі. Наприкінці гри все було в штрафному Облака: гравці, воротар суперників, сміття з трибун і багато-багато брудного футболу, притаманного сербам. Але вони врятувались. Як? Подачею з кутового на останніх секундах та ударом головою від Йовича, а як іще?

Наступний матч Словенія проведе в Кельні проти Англії, тоді як Сербія гратиме в Мюнхені проти Данії.

Евро-2024. Група С. 2-й тур

Словенія – Сербія – 1:1

Карнічнік, 69 – Йович, 90+6

Янжа, 87, Віпотнік, 90+5 – Младенович, 25, Лукич, 54, Йович, 90+2, Гачінович, 90+4

Словенія: Облак – Янжа, Бійол, Дркушич, Карнічнік, Млакар (Станкович, 64), Елшнік (Брекало, 90+1), Черін, Стоянович (Вербич, 76), Шпорар, Шешко (Віпотнік, 76).

Сербія: Райкович – Павлович, Міленкович, Велькович, Младенович (Гачінович, 46), Лукич (С.Мілінкович-Савич, 64), Іліч, Живкович (Бірманчевич, 82), Тадич (Самарджич, 82), Мітрович, Влахович (Йович, 64).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен)

СЛОВЕНІЯ – СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +6
ГОЛ ! М'яч забив Лука Йовіч (Сербія).
69’
ГОЛ ! М'яч забив Жан Карничник (Словенія).
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Член сім'ї президента. Яна Суркіс повідомила, що одружена з Біловаром
Футбол | 28 липня 2024, 15:56 5
Член сім'ї президента. Яна Суркіс повідомила, що одружена з Біловаром

Молода сім'я утворилася ще рік тому

ФОТО. Чи був офсайд? Оприлюднено чіткий кадр перед другим голом України
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 21:01 8
ФОТО. Чи був офсайд? Оприлюднено чіткий кадр перед другим голом України

Ігор Краснопір вирвав перемогу для олімпійської збірної України над Марокко на 90+8-й

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NoMad
Дуже шкода словенцiв
T-800
могли бы и нашу связку судей поставить на Славянское Дерби.))
T-800
одни из лучших команд на ЧМ, а для себя тем более, вроде Польши, Сербии (с уч. югославских времен), Венгрии, Хорватии (с времен Независимости) продолжают ... не выигрывать на Евро.
maxno
Англия если Данию обыграет интересный расклад будет перед 3 туром . А Украина обязана выигрывать.
_Per4ecter_
Збірна Сербії - найубогіша збірна на цьому євро. Так зіпсувати гру. Ну, і футбольна фортуна цікава, варто було Гулачевичу грубо порушити правила та отримати за це жовту, і серби вмить зрівняли рахунок. Тобто, якщо б серби грали так від самого початку, то для словаків це був би погром. Чи не так?
P.S. Чомусь в заключні хвилини гра сербів мені дуже нагадує гру одного з клубів УПЛ. Часом чи не ФК "Динамо" (Київ)?🤨😠