Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2024, 18:38
31348
14

МІЛЕВСЬКИЙ: «В 2006 у холодильнику збірної постійно було 10 пляшок пива»

Колишній нападник збірної України згадав пам'ятний для синьо-жовтих турнір

| Оновлено 18 червня 2024, 18:38
31348
14
МІЛЕВСЬКИЙ: «В 2006 у холодильнику збірної постійно було 10 пляшок пива»
Артем Мілевський

Колишній нападник збірної України Артем Мілевський згадав пам'ятний для синьо-жовтих чемпіонат світу 2006 року і порівняв тодішню ситуацію на груповому етапі з тією, яка складається в національної команди на Євро-2024 після нищівної поразки від Румунії (0:3).

– Схожий момент був на чемпіонаті світу 2006, коли збірна України програла іспанцям (0:4) у стартовому матчі, але потім перемогла Саудівську Аравію (4:0), Туніс (1:0) і вийшла з групи. Розкажіть, як тоді команда пережила поразку від іспанців і налаштувалася на наступні матчі?

– Ситуація трохи схожа, але відмінність у тому, що в нас залишалися ігри з менш статусними суперниками. Що стосується матчу з іспанцями, то я тоді був наймолодшим у команді і з мене «хабарі гладенькі». Найбільше критики дісталося на адресу наших ветеранів: Шеви, СаШо, Ворони. Наші дідусі після матчу з Іспанією зібралися за вечерею за келихом вина і серйозно між собою поговорили по-чоловічому. Андрій Миколайович Шевченко тоді сказав: «Так, Іспанія сильніша за нас. Але цей матч уже потрібно забути! Ми повинні вийти з групи».

Після цієї розмови ми рознесли Саудівську Аравію, обіграли Туніс і вийшли з групи. І вболівальники одразу змінили гнів на милість. Тому, сподіваюсь, нинішня збірна України повторить наш шлях.

– В 1/8 фіналу Ви пройшли в серії пенальті Швейцарію. Що Вам говорили в команді після виконання пенальті у стилі «паненки»?

– У нас у холодильнику постійно стояло пляшок десять пива, які могли собі дозволити випити ветерани після гри. Після матчу зі швейцарцями Ворона відкрив собі пляшечку пива, навіть мені дозволив одну взяти, ми з ним сховалися, закурили сигарету, і він каже: «Малий, якби ти не забив, я б тобі голову відірвав». – «Спокійно, ми вже там – у чвертьфіналі». Воронін – чудова людина, у мене з ним були дуже хороші стосунки. Він мене в збірній взяв під своє крило, навіть місце в автобусі мені виділив біля себе.

Оцініть матеріал
(131)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JLF
"хабарі гладенькі"))))) Привіт гугл транслейт
ALKOSruLKA
Гладкий хабар повеселив
an52
Такий великий сайт і не може взяти на роботу редактора зі знанням української мови?
Trollface
Пиво, халат. Почував себе як вдома.
turist86
Вино, пиво, сигарети - це норма на матчах ЧС?
Кажуть, що в тій збірній не курили тільки 2 гравці - Чигринський і Тимощук
LexХХХ
МІЛЕВСЬКИЙ: «В 2006 у холодильнику збірної постійно було 10 пляшок пива»
___________________________________________________
А чому десять?🤔 Гравців же 11-ть. Аааа... Всім по пляшці пива, а Мілі пляхан Хортиці)
Ruslan5050
Рибак рибака відіт із далєка...
Бондаренко Александр
За рулём пиво можно,а футболерам низзя?
Нехай щастить
Оце так честь,місце в автобусі виділив.Правда він не уточнив скільки за це прийшлось потім виставитись в генделику.Потрібно було запитати де Кєнт сидів.
scorpio16
зараз гравці вже більш професійно ставляться до своїх обов'язків, намагаються тримати свою форму, але навіть після гри випити 1-2 пляшки холодного пива 0,33л, в цьому нема нічого поганого. На жаль у нас немає таких статусних ветеранів, на яких дивилися б зараз як на ікону , і могли молодим "напихати" у роздягальні у перерві чи після, щоб спустилися на землю. А Міля без гальм був, можна пробити і не забити і команда тебе підтримає, але вдарити по піжонськи і не забити, тут вже команда перша тебе приб'є)))