Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2024, 11:10
3759
6

Допоміг автогол. Франція розпочала Євро з перемоги над Австрією

Своїми силами підопічні Дідьє Дешама команді Ральфа Рангніка не забили

| Оновлено 18 червня 2024, 11:10
3759
6
Допоміг автогол. Франція розпочала Євро з перемоги над Австрією
Getty Images/Global Images Ukraine

Третій повноцінний ігровий день чемпіонату Європи-2024 добігав свого завершення у Дюссельдорфі, де на полі «Меркур-Шпіль-Арени» поміж собою зустрічались національні збірні Австрії та Франції в рамках квартету D. Інша пара команд із складу учасників цієї групи, Нідерланди та Польща, днем раніше провели своє протистояння (2:1), тож команди Ральфа Рангінка та Дідьє Дешама добре знали, що колектив Рональда Кумана очолює перегони і відповідно, мали на меті позбавити його такого статусу.

Понеділок – важкий день, якщо йдеться про того, кого вважають фаворитом у парі на цьому Євро. Це довела спочатку збірна України, а потім і бельгійці шокували футбольну спільноту. Тож у третьому та заключному матчі ігрового дня на Францію всі дивились, м’яко кажучи, у передчутті дуже цікавого розвитку подій у грі проти Австрії. Ще й суперник був таким, якого називали «темною конячкою» турніру, і явно не без приводів для цього.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ральф Рангнік порадив своїм підопічним грати на початку матчу від глибокого захисту. Така собі порада, бо тоді у суперників з’являлось дуже багато простору перед штрафним, а з майстрами калібру Антуана Грізманна в зоні розіграшу це становить чи не смертельну загрозу. Ще й фланги в особі Мбаппе та Тео Ернандеса інтенсивно працювали, тож біля воріт Пенца доволі швидко стало гаряче.

Але із забитим м’ячем Франція тягнула дуже довго – аж до завершення першого тайму, коли Мбаппе таки добігався в чужому штрафному до прострілу з правого краю, а як не Тюрам завершив його передачу, так Вебер не менш якісно підставив голову й зрізав м’яч у сітку власних воріт. Гольових дій новоспеченому гравцю «Реала» за таке не додалось у цьому турнірі, але він був наче й не проти.

Getty Images/Global Images Ukraine

Бо його команда отримала перевагу за рахунку в таймі, у якому наче й грала більш цікаво за суперників, проте без належного рівня гостроти. Ще й супермомент Баумгартнера одразу перед забитим м’ячем від французів відверто мав непокоїти Дідьє Дешама. Воротаря Меньяна просто кинули самотужки рятувати «Les Bleus», і він не підвів у вирішальний момент.

У другій половині гри ситуація на полі була більш однобокою. Франція не відпускала гру, тож у Австрії не було натяків на те, аби зрівняти рахунок аж до самого завершення матчу, коли все ж таки було трохи сумбуру в захисті гостей. Проте якби Мбаппе реалізував той свій вихід віч-на-віч одразу після відновлення гри, то ми б завчасно говорили про успіх французів, а не жили інтригою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що ж до самого Кіліана, то в нас для нього погані новини – йому зламали ніс у зіткненні з Дансо, і тепер відновлення може залишити Францію без головної зірки світового футболу бозна на скільки. А це дуже погано, бо замість Кіліана вийшов Жиру, і той момент, який у нього був, реалізувати не зміг. А в атаці у відповідь австрійці ще раз загострили наостанок, але без акцентованого завершення. Як і провели майже весь ігровий час на полі цього пізнього вечора.

У наступному турі національна збірна Австрії зіграє проти Польщі у Берліні, а Франція зустрінеться з Нідерландами в Лейпцигу.

Євро-2024. Група D. 1-й тур

Австрія – Франція – 0:1

Вебер, 38 автогол

Вебер, 16, Мвене, 34, Баумгартнер, 79, Лаймер, 84, Дансо, 90+3 – Дембеле, 56, Мбаппе, 89

Австрія: Пенц – Пош, Дансо, Вебер (Траунер, 59), Мвене (Прасс, 88), Зайвальд, Грілліч (Віммер, 59), Лаймер (Шмід, 90+1), Забітцер, Баумгартнер, Грегорич (Арнаутович, 59).

Франція: Меньян – Кунде, Саліба, Упамекано, Ернандес, Канте, Рабьо (Камавінга, 71), Дембеле (Коло Муані, 71), Грізманн (Фофана, 90), Мбаппе (Жиру, 90), Тюрам.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Стадіон: «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф).

АВСТРІЯ – ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

38’
ГОЛ ! Автогол забив Максіміліан Вебер (Австрія).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі
Теніс | 26 червня 2024, 14:26 9
Встигає на футбол. Ястремська швидко програла Шнайдер у Бад-Гомбурзі

Даяна не змогла пробитися в 1/4 фіналу на турнірі в Німеччині

ЛНЗ розпочав підготовку без Олійника. Футболіст розповів, чому
Футбол | 26 червня 2024, 16:58 0
ЛНЗ розпочав підготовку без Олійника. Футболіст розповів, чому

Напередодні екс-півзахисник збірної України був помічений на грі свого колишнього клубу – СІК

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sava280314
Французам не светит чемпионство. Австрийцы показали характер. Украинской сборной есть чему поучиться у них. 
bzzzzzz
Аргентина тоже фигово стартовала, а потом выиграла ЧМ
Saar
Деякі фаворити, маючи ігрову перевагу перший тур виграли не так легко,це й: Англія, Італія, Нідерланди. А французам, взагалі пощастило виграти.
Первый Среди Равных
Все ясно. Німеччина чемпіон.
Octopus
Без Мбаппе у Франции никаких шансов