Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 22:00
2511
0

Австрія – Франція. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

Суперники вперше зустрінуться у фінальному етапі Євро. Четвертим арбітром буде українець Балакін

| Оновлено 17 червня 2024, 22:00
2511
0
Австрія – Франція. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

У понеділок 17 червня у Дюссельдорфі відбудеться матч групи D, у якому зіграють футболісти Австрії та Франції. Підопічні Дідьє Дешама практично на кожному великому турнірі є одними з головних фаворитів, що вони довели взимку 2022 року на чемпіонаті світу у Катарі. Там вони лише в серії пенальті програли у фіналі збірній Аргентини. Щодо Австрії, то зараз вона посідає 25 місце у рейтингу ФІФА і для неї це буде лише четверта участь у фінальному турнірі Євро. Свого найкращого результату австрійці досягли на попередньому чемпіонаті Європи 2020 року, коли зуміли вийти до 1/8 фіналу.

Австрія

На нинішній фінальний турнір збірна Австрії пробилася, посівши друге місце у відбірковій групі F слідом за Бельгією. При цьому австрійцям вдалося випередити досить сильну та досвідчену команду Швеції, обігравши її двічі вдома та в гостях. У цьому турнірі найкращими бомбардирами Австрії стали Марсель Забітцер, який забив 4 голи, а також Крістоф Баумгартнер і Міхаель Грегорич, на рахунку яких було по 3 забиті м'ячі. Усі троє потрапили до заявки фінального етапу Євро.

А ось кого не опинилося у заявці, то це, мабуть, головної зірки австрійського футболу 31-річного захисника Давіда Алаби з мадридського «Реала». Отримавши серйозну травму (розрив хрестоподібних зв'язок коліна) наприкінці минулого року, він так і не зумів відновитись, хоча ще у лютому лікарі давали оптимістичні прогнози. Ця втрата, безумовно, є дуже відчутною для підопічних німецького тренера Ральфа Рангніка.

Готуючись до фінальної частини чемпіонату Європи, збірна Австрії у 2024 році провела чотири контрольні матчі. Три з них виграла – у Словаччини 2:0, Туреччини 6:1 та Сербії 2:1, а із ще одним учасником Євро командою Швейцарії 8 червня зіграла внічию 1:1. В тому поєдинку знову відзначився Крістоф Баумгартнер, який відкрив рахунок вже на 5-й хвилині зустрічі.

Франція

Французи є дворазовими чемпіонами Європи (1984 і 2000 роки), а в 2016 році грали у фіналі, де поступилися збірній Португалії в додатковий час 0:1.

У відборі на нинішній чемпіонат Європи команда Франції виступала у групі В і дуже впевнено фінішувала на першому місці. У 8 матчах вона здобула 7 перемог і лише одного разу завершила гру внічию 2:2 з командою Греції, коли вже забезпечила собі вихід у фінальну частину. До речі, той відбірковий турнір запам'ятався французьким вболівальникам ще й тим, що їхня збірна встановила рекорд за кількістю забитих голів в одному матчі, перемігши Гібралтар із рахунком 14:0.

Як і у австрійців, у складі французів перед чемпіонатом Європи є втрати. Наприклад, не буде у Німеччині одного із ключових гравців збірної. Йдеться про лівого захисника Лукаса Ернандеса. В матчі півфіналу Ліги чемпіонів, який проходив 1 травня, він отримав серйозну травму (розрив хрестоподібної зв'язки) й вибув орієнтовно на 6-7 місяців. Через травму коліна довгий час не грав вінгер мюнхенської «Баварії» та збірної Франції Кінгслі Коман. І хоча він у заявці, його участь у стартовому матчі з Австрією поки що під питанням. Як і ще двох основних футболістів. Голкіпер Майк Меньян отримав травму руки наприкінці травня і продовжує відновлюватися. Як і вже досить досвідчений півзахисник Адрієн Рабьо, який на недавньому тренуванні мав невелике пошкодження м'язів стегна.

Натомість знову повернувся до команди 33-річний опорний півзахисник Нголо Канте. Він не грав за збірну майже 2 роки і пропустив чемпіонат світу 2022 року через травму. І, звичайно ж, вся Франція чекає на результативну гру від своїх гравців лінії атаки – Кіліана Мбаппе, Антуана Грізманна та Олів'є Жиру.

Статистика матчів

Австрія та Франція на рівні національних збірних зіграли 25 матчів, у яких перші здобули 9 перемог, 3 зустрічі завершилися внічию і 13 разів вигравали французи. У фінальних турнірах чемпіонатів Європи суперники ще не зустрічалися. А у відборі на Євро провели лише 2 поєдинки. Причому це було у першому турнірі чемпіонату Європи 1960 року. Франція виграла тоді обидва матчі – вдома 5:2 та в гостях 4:2.

Феміда

Судитиме цей поєдинок іспанець Хесус Хіль Мансано, якому допомагатимуть його співвітчизники Дієго Барберо та Анхель Невадо. А ось четвертим арбітром буде українець Микола Балакін. Суддя VAR – ще один представник Іспанії Хуан Мартінес Мунуера.

Орієнтовні склади:

Австрія: Пентц, Пош, Лінхарт, Траунер, Мвене, Лаймер, Зайвальд, Віммер, Забітцер, Баумгартнер, Грегорич

Франція: Ареоля, Кунде, Саліба, Упамекано, Т.Ернандес, Канте, Тчуамені, Грізманн, Дембеле, Тюрам, Мбапе

Прогноз на протистояння:

Фаворитами цього матчу, звісно, будуть французькі футболісти. У їхньому складі набагато більше гравців, які мають за плечима досвід виступу як на рівні національної збірної, так і у провідних клубах Європи. Ставимо на перемогу Франції 2:0.

17 червня, понеділок

Австрія – Франція
Дюссельдорф. «Меркур Шпіль-Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo и Суспільне
АВСТРІЯ - ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)
Прогноз Sport.ua — 0:2
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі
Футбол | 25 червня 2024, 12:33 11
Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі

Чемпіонів Євро-1988 нерідко називають Oranje («помаранчеві») чи Uurwerk oranje («заводний апельсин»)

Канада мінімально обіграла Перу на Копа Америка
Футбол | 26 червня 2024, 03:19 0
Канада мінімально обіграла Перу на Копа Америка

Єдиний гол забив Джонатан Девід на 74-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.