Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2024, 01:27
2232
4

Допоміг рикошет. Збірна Словенії вирвала нічию у Данії

Команди обмінялися голами

| Оновлено 17 червня 2024, 01:27
2232
4
Допоміг рикошет. Збірна Словенії вирвала нічию у Данії
Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку групи С чемпіонату Європи зустрілися збірні Словенії та Данії. Ці команди протистояли одна одній у відбірковому турнірі Євро-2024. У словенській Любляні було зафіксовано нічию з рахунком 1:1, а на своєму полі данці здобули перемогу – 2:1. Збірна Словенії ще жодного разу не обігравала «червоно-білих» (суперники провели шість очних дуелей). Словенці раніше лише один раз грали на континентальній першості, 2000 року не зумівши подолати груповий етап. А ось у данців набагато більше досвіду виступів на чемпіонатах Європи. Є у «данського динаміту» і яскраві сторінки цієї історії. 1992-го «червоно-білі» сенсаційно стали тріумфаторами турніру, а на Євро-2020 дійшли до півфіналу.

Данці активно розпочали зустріч, агресивним пресингом не дозволяючи суперникам переходити центр поля. Небезпечних моментів біля воріт Яна Облака не виникало, але «червоно-білі» тримали у постійній напрузі оборону номінальних господарів поля.

Втім, першу загрозу воротам зуміли створити саме словенці. Після удару Шешко з-за меж штрафного м'яч зовсім трохи розминувся зі штангою. А за кілька миттєвостей данці відкрили рахунок у матчі. Бах з ауту переадресував м'яч у штрафний на Вінна, який зробив скидку, та Еріксен відправив м'яч у ворота. Забивши гол, данці послабили тиск та віддали м'яч суперникам. Але моменти біля воріт збірної Данії не виникали, тоді як «червоно-білі» могли збільшити свою перевагу. Ще один шанс втратив Еріксен, який з меж штрафного майданчика пробив надто невлучно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм розпочався на зустрічних курсах. Словенці спробували повторити трюк суперників із далеким вкиданням аутів: вийшло небезпечно, але без наслідків для данців. «Червоно-білі» відповіли гострим штрафним ударом у виконанні Еріксена, після якого Бійол ледь не зрізав м'яч у свої ворота. Підопічні Каспера Юльманна володіли територіальним простором, намагаючись закріпити свою перевагу і цілком могли досягти своєї мети. Простріл Крістіансена з меж воротарського замкнув Хейлунн, але Облак продемонстрував свою реакцію.

Словенці в середині другої половини зустрічі заграли агресивно та почали створювати загрози воротам Данії. Після навісу до штрафного майданчика Черин головою пробив трохи неточно. Не влучив у ціль і Шпорар, який замкнув навіс зі штрафного. А незабаром Шешко ударом з-за меж штрафного влучив у штангу. І все ж, словенці були винагороджені за свої зусилля. Янжа зіграв на підборі перед штрафним суперників і пробив після відскоку від газону. Рикошет від захисника дезорієнтував Шмейхеля та м'яч залетів у ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Словенці на куражі продовжили атакувати та могли розраховувати на більше. Наприкінці зустрічі данці спробували вирвати перемогу, але номінальні господарі впевнено оборонялися. Фінальний свисток зафіксував нічию. У другому турі Євро-2024 збірна Данії зіграє з Англією, а Словенія зустрінеться із Сербією.

Чемпіонат Європи. Група С. 1-й тур.

Словенія – Данія – 1:1

Голи: Янжа (77) – Еріксен (17)

Попередження: Стоянович (54), Целар (85) – Юльманн (49)

Словенія: Облак, Янжа, Бійол, Дркушич, Карничник, Млакар (Целар, 75), Елшник (Станкович, 75), Черин, Стоянович (Вербич, 67), Шешко (Куртич, 94), Шпорар (Брекало, 94)

Данія: Шмейхель, Вестергор, Й.Андерсен, А.Крістенсен, Крістіансен (Меле, 79), Хейб'єрг (Нергор, 84), Юльманн (Ділейні, 89), Бах, Еріксен, Хейлунн (Поульсен, 83), Вінн (Дольберг, 83)

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)

Стадіон «Арена Штутгарт» (Штутгарт, Німеччина)

СЛОВЕНІЯ – ДАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

77’
ГОЛ ! М'яч забив Ерік Янжа (Словенія).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Крістіан Еріксен (Данія).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Napasov
Походу пацани ці дві команди вийдуть з 2го і 3го місця